Тако је причао селектор Португала: Не бих волио Србију!

"Три пута сам играо против Србије. . . ", присетио се Фернандо Сантош пред жреб групне фазе Мундијала у Русији, када није извукао "орлове". Али јесте их у квалификацијама за Европско првенство. . .

Фудбал 02.12.2018 | 15:45
Тако је причао селектор Португала: Не бих волио Србију!
Србија и Португал - поново у квалификацијама за Европско првенство.

Чак трећи пут у овом веку...

У претходна два похода нисмо имали успеха, забележили смо по два ремија и пораза, а "друштво" ће нам у групи "Б" квалификација за ЕУРО2020 правити и боље рангирана Украјина, односно Литванија и Луксембург.

Занимљиво је да је селектор Португала - с којим брани титулу првака "старог континента" - Фернандо Сантош у интервјуу за МОНДО "призвао" поновно укрштање са "орловима".

У разговору за Мондо, рекао је да не би волео да добије Србију у групној фази Светског првенства у Русији - и та жеља му се испунила - али, је на жребу само година касније поново спојен са репрезентацијом наше земље.

Подсетите се те изјаве... 

"Три пута сам играо против Србије. Једном у пријатељској утакмици као селектор Грчке и два пута у квалификацијама са Португалом. Све то време питао сам се како је могуће да тим са толико сјајних појединаца није учесник великих такмичења. Технички и физички беспрекорни, а увек вам нешто фали", рекао је тада селектор Португала.

"Скоро сам о томе разговарао са својим пријатељем Зораном Филиповићем. Било је много важно да се квалификујете на Светско првенство јер заиста поседујете таленат. Имали сте јако тешке утакмице у квалификацијама. Ако ме питате да ли бих волео Србију у истој групи, рећи ћу Вам најискреније - не. Али, ако будемо заједно, борићемо се свим силама да вам загорчамо живот. Као што ће и Србија ући са жељом да Португалу поквари планове. Матић је фудбалер који је у Бенфики доживео огроман напредак. Класична 'шестица' која размишља и креира. Другачији од свих других на терену. Гледао сам га на последњој утакмици Јунајтеда, он је тај који први излази са лоптом и осмишља акцију. Али, Србија није само Матић. Имате плејаду младих играча који су светски шампиони у свом узрасту. Ако тај неоспорни потенцијал уклопе у тактичке замисли селектора, можете чудо да направите".

Сантош: Знамо Србију добро, сјајни су то играчи! Фернандо Сантош, селектор Португала, похвално је причао о репрезентацији Србије након жреба за квалификација за Европско првенство.

"Избегли смо Немачку или је Немчачка избегла нас... Закључак је да не играмо с Немачком и стога смо у лакшкој групи, али то није тачно. Ту је Србија, познајемо их веома добро, имају сјајне играче, неколико њих који играју у најјачим шампионатима света", рекао је Сантош.

На жребу у Даблину одлучено је да Србија игра у групи Б са репрезентацијама Португала, Украјине, Литваније и Луксембурга.

"Против Украјине је увек тешко да се игра. Луксембург је тим који стално напредује, само погледајте шта су урадили у Лиги нација", истакао је Сантош.

Колико се његово мишљење о репрезентацији Србије променило у претходних годину дана? Видећемо веома брзо...

Европско првенство 2020. играће се у Амстердаму, Бакуу, Билбау, Бриселу, Букурешту, Будимпешти, Копенхагену, Глазгову, Лондону, Минхену, Риму и Санкт Петербургу.

Полуфинални и финални меч ће се играти на лондонском Вемблију.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар