Tako je pričao selektor Portugala: Ne bih volio Srbiju!

"Tri puta sam igrao protiv Srbije. . . ", prisetio se Fernando Santoš pred žreb grupne faze Mundijala u Rusiji, kada nije izvukao "orlove". Ali jeste ih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. . .

Fudbal 02.12.2018 | 15:45
Tako je pričao selektor Portugala: Ne bih volio Srbiju!
Srbija i Portugal - ponovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Čak treći put u ovom veku...

U prethodna dva pohoda nismo imali uspeha, zabeležili smo po dva remija i poraza, a "društvo" će nam u grupi "B" kvalifikacija za EURO2020 praviti i bolje rangirana Ukrajina, odnosno Litvanija i Luksemburg.

Zanimljivo je da je selektor Portugala - s kojim brani titulu prvaka "starog kontinenta" - Fernando Santoš u intervjuu za MONDO "prizvao" ponovno ukrštanje sa "orlovima".

U razgovoru za Mondo, rekao je da ne bi voleo da dobije Srbiju u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji - i ta želja mu se ispunila - ali, je na žrebu samo godina kasnije ponovo spojen sa reprezentacijom naše zemlje.

Podsetite se te izjave... 

"Tri puta sam igrao protiv Srbije. Jednom u prijateljskoj utakmici kao selektor Grčke i dva puta u kvalifikacijama sa Portugalom. Sve to vreme pitao sam se kako je moguće da tim sa toliko sjajnih pojedinaca nije učesnik velikih takmičenja. Tehnički i fizički besprekorni, a uvek vam nešto fali", rekao je tada selektor Portugala.

"Skoro sam o tome razgovarao sa svojim prijateljem Zoranom Filipovićem. Bilo je mnogo važno da se kvalifikujete na Svetsko prvenstvo jer zaista posedujete talenat. Imali ste jako teške utakmice u kvalifikacijama. Ako me pitate da li bih voleo Srbiju u istoj grupi, reći ću Vam najiskrenije - ne. Ali, ako budemo zajedno, borićemo se svim silama da vam zagorčamo život. Kao što će i Srbija ući sa željom da Portugalu pokvari planove. Matić je fudbaler koji je u Benfiki doživeo ogroman napredak. Klasična 'šestica' koja razmišlja i kreira. Drugačiji od svih drugih na terenu. Gledao sam ga na poslednjoj utakmici Junajteda, on je taj koji prvi izlazi sa loptom i osmišlja akciju. Ali, Srbija nije samo Matić. Imate plejadu mladih igrača koji su svetski šampioni u svom uzrastu. Ako taj neosporni potencijal uklope u taktičke zamisli selektora, možete čudo da napravite".

Santoš: Znamo Srbiju dobro, sjajni su to igrači! Fernando Santoš, selektor Portugala, pohvalno je pričao o reprezentaciji Srbije nakon žreba za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Izbegli smo Nemačku ili je Nemčačka izbegla nas... Zaključak je da ne igramo s Nemačkom i stoga smo u lakškoj grupi, ali to nije tačno. Tu je Srbija, poznajemo ih veoma dobro, imaju sjajne igrače, nekoliko njih koji igraju u najjačim šampionatima sveta", rekao je Santoš.

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Srbija igra u grupi B sa reprezentacijama Portugala, Ukrajine, Litvanije i Luksemburga.

"Protiv Ukrajine je uvek teško da se igra. Luksemburg je tim koji stalno napreduje, samo pogledajte šta su uradili u Ligi nacija", istakao je Santoš.

Koliko se njegovo mišljenje o reprezentaciji Srbije promenilo u prethodnih godinu dana? Videćemo veoma brzo...

Evropsko prvenstvo 2020. igraće se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Briselu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Polufinalni i finalni meč će se igrati na londonskom Vembliju.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar