Звезда чека Вождовац...

После осам утакмица коначно Боаћи, спреман и Павков, Вождовцу се лоше пише! Црвена Звезда у случају победе осигурава јесење почасти.

Фудбал 02.12.2018 | 15:30
Звезда чека Вождовац...
Захваљујући великом фонду играча Црвена звезда је у досадашњем току сезоне утакмице после европских изазова углавном одрађивала на врло добар начин. Изузев вечитог дербија са Партизаном (1:1), који је уследио после окршаја са Наполијем у Београду, у свим осталим првенсвеним утакмицама екипа Владана Милојевића забележила је победе, па се једна таква очекује и против Вождовца, на затварању 18. суперлигашког кола.

Тим пре што евентуална победа актуелног шампиона значи и озваничење јесењих почасти, јер би у случају освајања три бода састав са Маракане сигруно зимовао на првом месту, недостижан за другопласирани нишки Раднички. Други бенефит који Звезда може да извуче из дуела са Змајевима је повратак у такмичарски ритам Ричмонда Боаћија. Нападач из Гане није због повреде задње ложе играо још од гостовања Ливерпулу 24. октобра, пропустио је осам утакмица у свим такмичењима, али се опоравио и равноправно конкурише за стартних 11.

Баш као и Милан Павков, који је због предострожости пропустио дуел Лиге шампиона на стадиону Сан Паоло, па је извесно да ће један од њих двојица почети меч, а по свему судећи то ће бити Боаћи.

„Очекује нас добра утакмица са противником који је годинама у самом врху нашег фудбала. Позиција на табели не приказује праву снагу и вредност Вождовца. То је екипа са доста искусних играча и повратника из иностранства, уз препознатљиву филозофију игре. Вождовац је стабилан суперлигаш који треба да се нађе међу осам екипа за плеј-оф и верујем да ће тако и бити. У питању је респектабилан клуб чији су принципи у игри унапређени доласком тренера Драгана Аничића, а нашег играча Андрију Луковића могу да окарактеришем као носиоца игре“, рекао је Владан Милојевић који за вечерашњи сусрет (18.00, ТВ Аренаспорт) не може да рачуна на Вујадина Савића, Филипа Стојковића, Горана Чаушића и Бранка Јовичића, док је осим опорављених нападача у строју поново и везиста Душан Јованчић.

Змајеви играју прилично слабо, остварили су тек једну победу у последњих седам првенствених мечева, а у окршајима са Црвеном звездом везали су четири пораза, међу којима је и један с почетка ове сезоне када је на крову Тржног центра „Стадион“ било 2:1. Голове за црвено-беле тада су постигли Вељко Симић и Никола Стојиљковић, док је стрелац за домаћина био Борко Дуроњић. Занимљиво, младом офанзивцу Вождовца то је уједно и једини првенствени погодак у овој сезони.

„Нисмо у стању да претимо, али увек постоји делић наде, да може нешто да се деси ако пружите све од себе и уђете са дозом респекта и без страха на утакмицу. Да не може ништа да се уради, не бих ишао на меч, а не би ни играчи. Очекујем наставак конинуитета игара које смо имали у претходним сусретима, али да нас на овој утакмици прати већа ефикасност. Све што направимо у току игре, покушамо и да материјализујемо. Уколико у томе успемо, добар резултат неће изостати”, уверен је Драган Аничић, шеф струке гостујућег тима.

Домаћин је велики фаворит и без великих проблема би требало да реши посао на стадиону "Рајко Митић". На седам од досадашњих осам првенствених мечева Црвене звезде код куће прошла је комбинација 1&3+, тако да би са њом требало покушати и овог пута. Посебно јер је Црвена звезда на четири од последњих пет првенствених мечева код куће примила по гол. 

Пројектовани састави

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ, 18.00 (ТВ Аренаспорт 1)

Београд
Стадион: „Рајко Митић“
Судија: Петар Пипер (Чачак)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић – Јованчић, Крстичић – Бен, Ебисилио, Марин – Боаћи. Тренер: Владан Милојевић.

ВОЖДОВАЦ: Илић – Ковачевић, Јовановић, Михајлов, Ћирковић – Злићић, Павловић – Машовић, Луковић, Дуроњић – Милуновић. Тренер: Драган Аничић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар