Zvezda čeka Voždovac...

Posle osam utakmica konačno Boaći, spreman i Pavkov, Voždovcu se loše piše! Crvena Zvezda u slučaju pobede osigurava jesenje počasti.

Fudbal 02.12.2018 | 15:30
Zvezda čeka Voždovac...
Zahvaljujući velikom fondu igrača Crvena zvezda je u dosadašnjem toku sezone utakmice posle evropskih izazova uglavnom odrađivala na vrlo dobar način. Izuzev večitog derbija sa Partizanom (1:1), koji je usledio posle okršaja sa Napolijem u Beogradu, u svim ostalim prvensvenim utakmicama ekipa Vladana Milojevića zabeležila je pobede, pa se jedna takva očekuje i protiv Voždovca, na zatvaranju 18. superligaškog kola.

Tim pre što eventualna pobeda aktuelnog šampiona znači i ozvaničenje jesenjih počasti, jer bi u slučaju osvajanja tri boda sastav sa Marakane sigruno zimovao na prvom mestu, nedostižan za drugoplasirani niški Radnički. Drugi benefit koji Zvezda može da izvuče iz duela sa Zmajevima je povratak u takmičarski ritam Ričmonda Boaćija. Napadač iz Gane nije zbog povrede zadnje lože igrao još od gostovanja Liverpulu 24. oktobra, propustio je osam utakmica u svim takmičenjima, ali se oporavio i ravnopravno konkuriše za startnih 11.

Baš kao i Milan Pavkov, koji je zbog predostrožosti propustio duel Lige šampiona na stadionu San Paolo, pa je izvesno da će jedan od njih dvojica početi meč, a po svemu sudeći to će biti Boaći.

„Očekuje nas dobra utakmica sa protivnikom koji je godinama u samom vrhu našeg fudbala. Pozicija na tabeli ne prikazuje pravu snagu i vrednost Voždovca. To je ekipa sa dosta iskusnih igrača i povratnika iz inostranstva, uz prepoznatljivu filozofiju igre. Voždovac je stabilan superligaš koji treba da se nađe među osam ekipa za plej-of i verujem da će tako i biti. U pitanju je respektabilan klub čiji su principi u igri unapređeni dolaskom trenera Dragana Aničića, a našeg igrača Andriju Lukovića mogu da okarakterišem kao nosioca igre“, rekao je Vladan Milojević koji za večerašnji susret (18.00, TV Arenasport) ne može da računa na Vujadina Savića, Filipa Stojkovića, Gorana Čaušića i Branka Jovičića, dok je osim oporavljenih napadača u stroju ponovo i vezista Dušan Jovančić.

Zmajevi igraju prilično slabo, ostvarili su tek jednu pobedu u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva, a u okršajima sa Crvenom zvezdom vezali su četiri poraza, među kojima je i jedan s početka ove sezone kada je na krovu Tržnog centra „Stadion“ bilo 2:1. Golove za crveno-bele tada su postigli Veljko Simić i Nikola Stojiljković, dok je strelac za domaćina bio Borko Duronjić. Zanimljivo, mladom ofanzivcu Voždovca to je ujedno i jedini prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

„Nismo u stanju da pretimo, ali uvek postoji delić nade, da može nešto da se desi ako pružite sve od sebe i uđete sa dozom respekta i bez straha na utakmicu. Da ne može ništa da se uradi, ne bih išao na meč, a ne bi ni igrači. Očekujem nastavak koninuiteta igara koje smo imali u prethodnim susretima, ali da nas na ovoj utakmici prati veća efikasnost. Sve što napravimo u toku igre, pokušamo i da materijalizujemo. Ukoliko u tome uspemo, dobar rezultat neće izostati”, uveren je Dragan Aničić, šef struke gostujućeg tima.

Domaćin je veliki favorit i bez velikih problema bi trebalo da reši posao na stadionu "Rajko Mitić". Na sedam od dosadašnjih osam prvenstvenih mečeva Crvene zvezde kod kuće prošla je kombinacija 1&3+, tako da bi sa njom trebalo pokušati i ovog puta. Posebno jer je Crvena zvezda na četiri od poslednjih pet prvenstvenih mečeva kod kuće primila po gol. 

Projektovani sastavi

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC, 18.00 (TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion: „Rajko Mitić“
Sudija: Petar Piper (Čačak)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Jovančić, Krstičić – Ben, Ebisilio, Marin – Boaći. Trener: Vladan Milojević.

VOŽDOVAC: Ilić – Kovačević, Jovanović, Mihajlov, Ćirković – Zlićić, Pavlović – Mašović, Luković, Duronjić – Milunović. Trener: Dragan Aničić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar