Вечерас: Рома - Интер... Олимпико памти Маурита!

Рома десеткована излази на мегдан Интеру.

Фудбал 02.12.2018 | 13:45
Вечерас: Рома - Интер... Олимпико памти Маурита!
Бројни италијански медији писали су у току недеље да су окршаји с Реал Мадридом и Интером кључни за будућност Еузебија ди Франческа на клупи Роме. Ако ћемо реално, некадашњи тренер Сасуола није једини кривац за посртање Вучице с обзиром на то да му председник клуба Џејмс Палота и спортски директор Монћи нису довели играче врхунске класе и адекватне замене за Раџу Најнголана и Кевина Стротмана. Ипак, на тај начин функционишу ствари у фудбалу. Увек главом плати тренер. И навијачи имају апсолутно право за незадовољство јер амерички бизнисмен прави од Роме "супермаркет" и средство за стварање профита, док трофеји и резултати западају у други план, иако Палота тврди супротно.

Када је реч о Интеру, кинески власници полако али сигурно стабилизују клуб. И даље су далеко приче о "скудету", о понављању чувене триплете да не говоримо, но управа Неразура досад је показала озбиљност и да ради квалитетан посао. Најбољи играчи нису напустили клуб, дошла су квалитетна појачања, а Интер ће ускоро скинути омчу с врата звану финансијски фер-плеј. Последњи у низу квалитетних послова био је "трансфер" чувеног Бепеа Мароте, доскорашњег Јувентусовог оперативца, познатом по довођењу квалитетних играча за "џ".

Рома у дуел улази без повређеног капитена Данијелеа Де Росија, најбољеих стрелаца Едина Џека и Стефана Ел Шаравија, а ван протокола биће и креативац Џенгиз Ундер. Дакле, гомила проблема за стратега Вучице. Са друге стране, на траву Олимпика неће истрчати одбегли син Најнголан који вуче повреду стопала, као ни Далбер.

Дербији су увек непредвидиви за прогнозу, али тренутно стање ствари наводи нас на размишљање да вреди пробати са двојком. На последњем сусрету ових тимова на Олимпику Рома је била бољи противник у већем делу утакмице, али је Мауро Икарди са два бриљантна гола преокренуо резултат у корист Неразура и донео победу свом тиму. Не би било изненађење да Интер и овога пута однесе сва три бода из Рима. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар