Večeras: Roma - Inter... Olimpiko pamti Maurita!

Roma desetkovana izlazi na megdan Interu.

Fudbal 02.12.2018 | 13:45
Večeras: Roma - Inter... Olimpiko pamti Maurita!
Brojni italijanski mediji pisali su u toku nedelje da su okršaji s Real Madridom i Interom ključni za budućnost Euzebija di Frančeska na klupi Rome. Ako ćemo realno, nekadašnji trener Sasuola nije jedini krivac za posrtanje Vučice s obzirom na to da mu predsednik kluba Džejms Palota i sportski direktor Monći nisu doveli igrače vrhunske klase i adekvatne zamene za Radžu Najngolana i Kevina Strotmana. Ipak, na taj način funkcionišu stvari u fudbalu. Uvek glavom plati trener. I navijači imaju apsolutno pravo za nezadovoljstvo jer američki biznismen pravi od Rome "supermarket" i sredstvo za stvaranje profita, dok trofeji i rezultati zapadaju u drugi plan, iako Palota tvrdi suprotno.

Kada je reč o Interu, kineski vlasnici polako ali sigurno stabilizuju klub. I dalje su daleko priče o "skudetu", o ponavljanju čuvene triplete da ne govorimo, no uprava Nerazura dosad je pokazala ozbiljnost i da radi kvalitetan posao. Najbolji igrači nisu napustili klub, došla su kvalitetna pojačanja, a Inter će uskoro skinuti omču s vrata zvanu finansijski fer-plej. Poslednji u nizu kvalitetnih poslova bio je "transfer" čuvenog Bepea Marote, doskorašnjeg Juventusovog operativca, poznatom po dovođenju kvalitetnih igrača za "dž".

Roma u duel ulazi bez povređenog kapitena Danijelea De Rosija, najboljeih strelaca Edina Džeka i Stefana El Šaravija, a van protokola biće i kreativac Džengiz Under. Dakle, gomila problema za stratega Vučice. Sa druge strane, na travu Olimpika neće istrčati odbegli sin Najngolan koji vuče povredu stopala, kao ni Dalber.

Derbiji su uvek nepredvidivi za prognozu, ali trenutno stanje stvari navodi nas na razmišljanje da vredi probati sa dvojkom. Na poslednjem susretu ovih timova na Olimpiku Roma je bila bolji protivnik u većem delu utakmice, ali je Mauro Ikardi sa dva briljantna gola preokrenuo rezultat u korist Nerazura i doneo pobedu svom timu. Ne bi bilo iznenađenje da Inter i ovoga puta odnese sva tri boda iz Rima. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar