Хезоња понизио и разбеснео Адетокумба!

У окршају Милвокија и Њујорка у пуном Медисон Сквер Гардену један од најатрактивнијих потеза направио је хрватски кошаркаш Марио Хезоња.  Запамтиће ово и Хезоња и Јанис! Закуцавање, обарање на паркет, поглед, искорак у стилу Ајверсона, ударци, претње. . .  Адетокунбо није остао дужан на оно што је добио. . .

Кошарка 02.12.2018 | 17:45
Хезоња понизио и разбеснео Адетокумба!
Хезоња је, још у првом полувремену меча, моћно закуцао поред Грка Јаниса Адетокумба, а затим и покушао да га понизи.

Адетокумбо је после покушаја да изблокира Хрвата завршио на паркету, а Хезоња је прескочио Грка уместо да га заобиђе.

Недуго затим разбеснели Адетокумбо је имао своју поруку за Никсе – он је такође атрактивно закуцао, гласно се продрао, те на путу до своје клупе намерно раменом закачио Хезоњиног саиграча Ноу Вонлеа. 

Јанис своје незадовољство у "великој јабуци" није изразио само тада, већ и током целе утакмице. Он је био најбољи актер меча који је завршио са 33 поена (10/17 из игре) и 19 скокова. 

Хезоњи је ово закуцавања био једини поентерски учинак за цео меч, на којем је играо 12 минута. Имао је још и по два скока и асистенције, а његови Никси су савладали Баксе после продужетка са 136:134.



Јанис Адетокунбо је доминантна сила светске кошарке и као такав никада не дозвољава да се нађе у подређеном положају. Увек жели да он буде творац бруталних закуцавања, постера и генерално ситуација које ће његови противници памтити дуго. Синоћ је он био тај који је осетио како је то бити на другој страни... 

Сусрет између Њујорка и Милвокија неће се препричавати само због тога што су Никси славили након продужетка (136:134), већ и због онога што је направио Марио Хезоња у уводним минутима. Хрватски репрезентативац успео је да отера Адетокунба до крајњих граница беса после закуцавања које је доспело у жижу свих спортских прегледа. Хезоња је успео да осујети покушај Ерика Бледсоа да упосли Криса Мидлтона, украо лопту и онда силовито кренуо у контру. Успео је да избегне Мидлтона, а онда да толико снажно закуца да је Адетокунба, који је трчао у намери да изблокира Хрвата, оборио на паркет. НБА је шоу и као такав видео је Хезоњу који прво доминантно гледа Јаниса како лежи на паркету, да би га онда понизио тако што је прекорачио преко свог ривала! Својевремено је то радио непоновљиви Ален Ајверсон, а Хезоња је због овог потеза добио велики аплауз целог Медисон Сквер Гардена. Иначе, то су били једини Хезоњини поени на утакмици. 

Међутим, тај Хезоњин потез озбиљно је наљутио Адетокунба, који је непуни минут касније имао ситуацију за снажно закуцавање што је искористио. Било је јасно да је желео да се испред њега нађе Хезоња, а не несрећни Ноа Вонле, кога је Јанис по закуцавању и снажном изливу емоција буквално покупио раменом. Касније је Адетокунбо додао још неколико сочних псовки и видело се колико му је требало да избаци тај бес из себе. Хезоња је, паметно, у последњем моменту одлучио да не покушава да изблокира аса Милвокија, већ је акцију одгледао са стране. Да је остао, ко зна шта би се десило, пошто је Јанис после утакмице чак и запретио Хезоњи:

"Следећи пут када ми то уради, ударићу га", одговорио је Јанис на новинарско питање - колико му је засметало што га је Хезоња прескочио. А онда још једном потврдио да ће то урадити, пошто новинари нису могли да верују шта чују...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар