Hezonja ponizio i razbesneo Adetokumba!

U okršaju Milvokija i Njujorka u punom Medison Skver Gardenu jedan od najatraktivnijih poteza napravio je hrvatski košarkaš Mario Hezonja.  Zapamtiće ovo i Hezonja i Janis! Zakucavanje, obaranje na parket, pogled, iskorak u stilu Ajversona, udarci, pretnje. . .  Adetokunbo nije ostao dužan na ono što je dobio. . .

Košarka 02.12.2018 | 17:45
Hezonja ponizio i razbesneo Adetokumba!
Hezonja je, još u prvom poluvremenu meča, moćno zakucao pored Grka Janisa Adetokumba, a zatim i pokušao da ga ponizi.

Adetokumbo je posle pokušaja da izblokira Hrvata završio na parketu, a Hezonja je preskočio Grka umesto da ga zaobiđe.

Nedugo zatim razbesneli Adetokumbo je imao svoju poruku za Nikse – on je takođe atraktivno zakucao, glasno se prodrao, te na putu do svoje klupe namerno ramenom zakačio Hezonjinog saigrača Nou Vonlea. 

Janis svoje nezadovoljstvo u "velikoj jabuci" nije izrazio samo tada, već i tokom cele utakmice. On je bio najbolji akter meča koji je završio sa 33 poena (10/17 iz igre) i 19 skokova. 

Hezonji je ovo zakucavanja bio jedini poenterski učinak za ceo meč, na kojem je igrao 12 minuta. Imao je još i po dva skoka i asistencije, a njegovi Niksi su savladali Bakse posle produžetka sa 136:134.



Janis Adetokunbo je dominantna sila svetske košarke i kao takav nikada ne dozvoljava da se nađe u podređenom položaju. Uvek želi da on bude tvorac brutalnih zakucavanja, postera i generalno situacija koje će njegovi protivnici pamtiti dugo. Sinoć je on bio taj koji je osetio kako je to biti na drugoj strani... 

Susret između Njujorka i Milvokija neće se prepričavati samo zbog toga što su Niksi slavili nakon produžetka (136:134), već i zbog onoga što je napravio Mario Hezonja u uvodnim minutima. Hrvatski reprezentativac uspeo je da otera Adetokunba do krajnjih granica besa posle zakucavanja koje je dospelo u žižu svih sportskih pregleda. Hezonja je uspeo da osujeti pokušaj Erika Bledsoa da uposli Krisa Midltona, ukrao loptu i onda silovito krenuo u kontru. Uspeo je da izbegne Midltona, a onda da toliko snažno zakuca da je Adetokunba, koji je trčao u nameri da izblokira Hrvata, oborio na parket. NBA je šou i kao takav video je Hezonju koji prvo dominantno gleda Janisa kako leži na parketu, da bi ga onda ponizio tako što je prekoračio preko svog rivala! Svojevremeno je to radio neponovljivi Alen Ajverson, a Hezonja je zbog ovog poteza dobio veliki aplauz celog Medison Skver Gardena. Inače, to su bili jedini Hezonjini poeni na utakmici. 

Međutim, taj Hezonjin potez ozbiljno je naljutio Adetokunba, koji je nepuni minut kasnije imao situaciju za snažno zakucavanje što je iskoristio. Bilo je jasno da je želeo da se ispred njega nađe Hezonja, a ne nesrećni Noa Vonle, koga je Janis po zakucavanju i snažnom izlivu emocija bukvalno pokupio ramenom. Kasnije je Adetokunbo dodao još nekoliko sočnih psovki i videlo se koliko mu je trebalo da izbaci taj bes iz sebe. Hezonja je, pametno, u poslednjem momentu odlučio da ne pokušava da izblokira asa Milvokija, već je akciju odgledao sa strane. Da je ostao, ko zna šta bi se desilo, pošto je Janis posle utakmice čak i zapretio Hezonji:

"Sledeći put kada mi to uradi, udariću ga", odgovorio je Janis na novinarsko pitanje - koliko mu je zasmetalo što ga je Hezonja preskočio. A onda još jednom potvrdio da će to uraditi, pošto novinari nisu mogli da veruju šta čuju...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar