Мурињо: Играјте једноставно!

Менаџер Манчестер јунајтеда замера својим играчима због "неизнуђених грешака" на средини терена.

Фудбал 02.12.2018 | 11:00
Мурињо: Играјте једноставно!
Осим у делу првог полувремена, када је "јурио" вођство од Саутемптона од 2:0, Манчестер јунајтед је опет одиграо далеко испод очекивања.

Успели су "црвени ђаволи" да избегну пораз, али им реми против једне од најслабијих екипа у Премијер лиги додатно отежава борбу за Топ 4 пласман, што је минимум прихватљивог за тако амбициозан клуб.

"Олако смо губили лопте у транзицији ка зони напада и тиме отежали посао нашим офанзивним играчима. Морали су да се боре са петорицом у одбрамбеној линији Саутемптона", изјавио је Мурињо.

"Када имамо лопту, морамо да играмо на један или два додира, да упростимо игру и учинимо да брзо дође до нападача. То смо радили само у финишу првог полувремена, а иначе смо грешкама уништавали динамику која обично води постизању голова".

Знајући да су у средњем реду играли Пол Погба, Андер Ерера и Фред, можда није тешко претпоставити на кога се односе ове речи "Специјалног".

Он је похвалио Маркуса Рашфорда, који је својом агилношћу омогућио да Лукаку смањи, а Ерера изједначи на 2:2.

"Недостајао му је само гол, али и без тога сам презадовољан његовом игром. Показао је огромну жељу и респект према дресу, радио је ствари које би требало да раде други. Осим што је деловао по крилу, покушавао је да пронађе решења и на средини терена".

Због повреда Криса Смолинга, Ерика Бајија и Виктора Линделофа, као и неспремности Маркоса Роха, Мурињо је у одбрану морао да спусти неког играча везног реда.

Како би био сигурнији, прекомандовао је и Немању Матића и Скота Мектоминеја, који су са Филом Џонсом чинили последњу линију од три играча.

Мурињо је изјавио да није сигуран хоће ли ситуација бити повољнија за дерби против Арсенала, који је на програму већ у среду. Уз то ће стандардни првотимац Ешли Јанг пропустити тај дуел због суспензије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар