Murinjo: Igrajte jednostavno!

Menadžer Mančester junajteda zamera svojim igračima zbog "neiznuđenih grešaka" na sredini terena.

Fudbal 02.12.2018 | 11:00
Murinjo: Igrajte jednostavno!
Osim u delu prvog poluvremena, kada je "jurio" vođstvo od Sautemptona od 2:0, Mančester junajted je opet odigrao daleko ispod očekivanja.

Uspeli su "crveni đavoli" da izbegnu poraz, ali im remi protiv jedne od najslabijih ekipa u Premijer ligi dodatno otežava borbu za Top 4 plasman, što je minimum prihvatljivog za tako ambiciozan klub.

"Olako smo gubili lopte u tranziciji ka zoni napada i time otežali posao našim ofanzivnim igračima. Morali su da se bore sa petoricom u odbrambenoj liniji Sautemptona", izjavio je Murinjo.

"Kada imamo loptu, moramo da igramo na jedan ili dva dodira, da uprostimo igru i učinimo da brzo dođe do napadača. To smo radili samo u finišu prvog poluvremena, a inače smo greškama uništavali dinamiku koja obično vodi postizanju golova".

Znajući da su u srednjem redu igrali Pol Pogba, Ander Erera i Fred, možda nije teško pretpostaviti na koga se odnose ove reči "Specijalnog".

On je pohvalio Markusa Rašforda, koji je svojom agilnošću omogućio da Lukaku smanji, a Erera izjednači na 2:2.

"Nedostajao mu je samo gol, ali i bez toga sam prezadovoljan njegovom igrom. Pokazao je ogromnu želju i respekt prema dresu, radio je stvari koje bi trebalo da rade drugi. Osim što je delovao po krilu, pokušavao je da pronađe rešenja i na sredini terena".

Zbog povreda Krisa Smolinga, Erika Bajija i Viktora Lindelofa, kao i nespremnosti Markosa Roha, Murinjo je u odbranu morao da spusti nekog igrača veznog reda.

Kako bi bio sigurniji, prekomandovao je i Nemanju Matića i Skota Mektomineja, koji su sa Filom Džonsom činili poslednju liniju od tri igrača.

Murinjo je izjavio da nije siguran hoće li situacija biti povoljnija za derbi protiv Arsenala, koji je na programu već u sredu. Uz to će standardni prvotimac Ešli Jang propustiti taj duel zbog suspenzije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar