ПЛ: Јунајтеду "бјежи" Лига шампиона!

Нови кикс Јунајтеда, Мурињу бод у Саутемптону! Фудбалери Манчестер јунајтеда настављају да муче своје навијаче.  Тим Жозеа Муриња, са Немањом Матићем на позицији штопера, брзо надокнадио два гола заостатка, али није успео да као гост савлада кандидата за испадање.  Потпуни очај. . .  Црвени ђаволи освојили бод на Сент Мерису - 2:2.

Фудбал 01.12.2018 | 23:31
ПЛ: Јунајтеду "бјежи" Лига шампиона!
После 0:0 са Кристал Паласом, Јунајтед ни на гостовању Саутемптону није успео да дође до победе, меч је завршен без победника, 2:2.

Могло је да буде и горе по "црвене ђаволе", јер су после 20 минута губили са 2:0, али ни овако нису претерано поправили утисак, остаје чињеница да играју далеко испод реномеа клуба и отуда није ни чудо да су тек седми у Премијер лиги.

Све битно на утакмици догодило се у првих 45 минута. Жозе Мурињо је почео са чак пет играча у последњој линији и коначно је испунио оно што је раније најављивао, ставио је Немању Матића на место штопера. 

Матић је играо у пару са Филом Џонсом, испред њих је био млади Скот Мектомини, да би у везном реду играли Андер Херера, Пол Погба и Маруан Фелаини. 

Али ни поред толико дефанзивних играча, Јунајтед није могао да сачува мрежу. Напротив, у распону од свега седам минута, у 13. и 20. примили су два гола. 

Прво је Стјуарт Армстронг, буквално неометан, са десетак метара искоса са десне стране, погодио десни доњи угао за вођство "светаца", да би у 20. минуту Седрик Соареш постигао леп гол из слободног ударца са 18 метара. 

Био је то његов први првенствени гол после 1891. дана, или још од септембра 2013. године. 

То као да је био сигнал да се гости са "Олд Трафорда" тргну из почетне летаргије па је у 34. минуту после добре акције Маркуса Рашфорда, Ромелу Лукаку затресао мрежу Мекартија. 

Пет минута касније, Рашфорд је поново урадио све, Ерера је одлично пратио акцију и уз помоћ голмана Мекартија, који је неспретно одбио лопту у своју мрежу, донео Јунајтеду изједначење. 

У наставку није било превише прилика, Јунајтед, за разлику од неких ранијих мечева, није био тако јак у финишу, а домаћин се задовољио бодом који ће му значити у борби за опастанак.

Толико је лоше да навијачи Манчестер јунајтеда више нису љути, ово прелази у потпуни очај... Црвени ђаволи су демонстрирали своју немоћ и на гостовању слабашном Саутемптому, који је освојио драгоцен бод, иако је водио са два гола предности - 2:2 (2:2).

Екипа Жозеа Муриња није успела да искористи квалитет, као ни мотивациони налет који је био присутан након потпуног повратка у финишу првог полувремена. Уместо ураганских налета у другом полувремену, уследили су напади у празно и потпуна летаргија из које гостујући тим није успео да се извуче ни после измена у дрогом полувремену, када су се на терену нашли Далот, Марсијал и Лингард.

Тек понеки покушај после прекида и повремени опасан напад нису били довољни да се лопа и трећи пут нађе у мрежи Алекса Мекартија.

Саутемптон јесте испустио два бода и предност од два гола, али овај меч може да представља огроман подстрек за екипу Марка Хјуза. Свеци су одиграли најбољих пола сата у досадашњем току Премијер лиге, Армстронг је постигао одличан погодак, а Седрик Соареш још ефектнији након изузетног шута из слободног ударца.

Једини фудбалер у гостујућем тиму, који је у првих 45 минута игре био расположен у гостујућем табору био је Маркус Рашфорд. Асистент код погодака прво Лукакуа у 33. минуту, а онда и Андера Ерере шест минута касније.

Мурињов експеримент са Матићем у последњој линији такође је доживео крах, јер се српски фудбалер није снашао у новој улози. Португалац је и овде потпуно омануо са својим тактичким замислима и дефинитивно је јасно да је изгубио компас и да није у стању да пронађе начин којим би извукао свој тим из кризе.

Овог пута није било спаса у надокнади времена!

Четири дана после минималне победе над Јанг Бојсом и пласмана у осмину финала Лиге шампиона, поготком Маруана Фелаинија у 91. минуту, Манчестер јунајтед направио је нови кикс у Премијер лиги.

Ремијем на стадиону "Сент Мерис", додатно су умањене шансе да "црвени ђаволи" и на јесен буду учесници елитног континенталног такмичења.

Саутемптон - Манчестер јунајтед 2:2 (2:2)!

Зависно од резултата Челсија и Тотенхема, заостатак за четвртопласираним би после 16. кола могао да износи девет бодова.

Како се меч одвијао у првих 20 минута, деловало је да ће великан са "Олд Трафорда" претрпети дебакл, један од оних који се "климавим" тимовима попут садашњег Јунајтеда дешавају када мало опадну концентрација и стартна борбеност.

Одбрана у чијем средишту су се налазили Фил Џонс и двојица задњих везних, Немања Матић и Скот Мектоминеј, у 13. минуту је дозволила домаћим фудбалерима да читаву вечност држе лопту у шеснаестерцу. На крају је она дошла десно до Обафемија, који је пронашао Стјуарта Армстронга у ситуацији из које се не промашује - 1:0.

Седам минута касније, Португалац Седрик Соареш извео је слободан ударац са 20 метара тако прецизно, да ни Давид Де Хеа није успео да спречи најгоре.

Био је то шок за присталице Јунајтеда, а Саутемптону се смешила тек друга победа ове сезоне.

Међутим, релативно брзо, почео је "кам-бек", на какав се рецимо против Њукасла почетком октобра, чекало све до 70. минута.

Маркус Рашфорд освојио је лопту на половини домаћих и упослио надирућег Лукакуа, који је избио сам пред голмана и лако пласирао лопту у мрежу - 2:1.

Брзоноги репрезентативац Енглеске био је креатор и изједначујућег поготка, када је упутио приземан центаршут пред гол, а Андер Ерера се сјајно снашао и петом преварио голмана Алекса Мекартија.

Јунајтед је тако дошао у позицију да још пре одласка на полувреме крене од нуле, али као да је нестанком страха од пораза нестала и мотивација да се уради нешто више. У другом делу виђена је обострано лоша игра, уз тек по једну какву-такву прилику за вођство...

Предаха нема, јер се у уторак и среду игра ванредно 17. коло. На "Олд Трафорд" стиже Арсенал.

РЕЗУЛТАТИ 16. КОЛА:

Кристал Палас - Барнли 2:0 (1:0)
/Мекартур 16, Таунсенд 77/

Хадерсфилд - Брајтон 1:2 (1:1)
/Јергенсен 1 - Дафи 45+4, Андоне 69/

Лестер - Вотфорд 2:0 (2:0))
/Варди 12п, Медисон 23/

Манчестер сити - Борнмут 3:1 (1:1)
/Б. Силва 16, Стерлинг 57, Гундоган 70 - Вилсон 44/

Њукасл - Вест Хем 0:3 (0:1)
/Чичарито 11, 64/

Саутемптон - Манчестер јунајтед 2:2 (2:2)
/Армстронг 13, Соареш 20 - Лукаку 33, Ерера 39/

недеља:

Челси - Фулам 13.00
Арсенал - Тотенхем 15.05
Ливерпул - Евертон 17.00

одиграно у петак:

Кардиф - Вулверхемптон 2:1 (0:1)
/Гунарсон 65, Хојле 77 - Доерти 18/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 38, Ливерпул (-1) 33, Тотенхем (-1) 30, Челси (-1) 28, Арсенал (-1) 27, Евертон (-1) 22, Манчестер јунајтед 22, Лестер 21, Борнмут 20, Вотфорд 20, Брајтон 18, Вулверхемптон 16, Вест Хем 15, Кристал Палас 12, Њукасл 12, Кардиф 11, Хадерсфилд 10, Саутемптон 9, Барнли 9, Фулам (-1) 8.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар