PL: Junajtedu "bježi" Liga šampiona!

Novi kiks Junajteda, Murinju bod u Sautemptonu! Fudbaleri Mančester junajteda nastavljaju da muče svoje navijače.  Tim Žozea Murinja, sa Nemanjom Matićem na poziciji štopera, brzo nadoknadio dva gola zaostatka, ali nije uspeo da kao gost savlada kandidata za ispadanje.  Potpuni očaj. . .  Crveni đavoli osvojili bod na Sent Merisu - 2:2.

Fudbal 01.12.2018 | 23:31
PL: Junajtedu "bježi" Liga šampiona!
Posle 0:0 sa Kristal Palasom, Junajted ni na gostovanju Sautemptonu nije uspeo da dođe do pobede, meč je završen bez pobednika, 2:2.

Moglo je da bude i gore po "crvene đavole", jer su posle 20 minuta gubili sa 2:0, ali ni ovako nisu preterano popravili utisak, ostaje činjenica da igraju daleko ispod renomea kluba i otuda nije ni čudo da su tek sedmi u Premijer ligi.

Sve bitno na utakmici dogodilo se u prvih 45 minuta. Žoze Murinjo je počeo sa čak pet igrača u poslednjoj liniji i konačno je ispunio ono što je ranije najavljivao, stavio je Nemanju Matića na mesto štopera. 

Matić je igrao u paru sa Filom Džonsom, ispred njih je bio mladi Skot Mektomini, da bi u veznom redu igrali Ander Herera, Pol Pogba i Maruan Felaini. 

Ali ni pored toliko defanzivnih igrača, Junajted nije mogao da sačuva mrežu. Naprotiv, u rasponu od svega sedam minuta, u 13. i 20. primili su dva gola. 

Prvo je Stjuart Armstrong, bukvalno neometan, sa desetak metara iskosa sa desne strane, pogodio desni donji ugao za vođstvo "svetaca", da bi u 20. minutu Sedrik Soareš postigao lep gol iz slobodnog udarca sa 18 metara. 

Bio je to njegov prvi prvenstveni gol posle 1891. dana, ili još od septembra 2013. godine. 

To kao da je bio signal da se gosti sa "Old Traforda" trgnu iz početne letargije pa je u 34. minutu posle dobre akcije Markusa Rašforda, Romelu Lukaku zatresao mrežu Mekartija. 

Pet minuta kasnije, Rašford je ponovo uradio sve, Erera je odlično pratio akciju i uz pomoć golmana Mekartija, koji je nespretno odbio loptu u svoju mrežu, doneo Junajtedu izjednačenje. 

U nastavku nije bilo previše prilika, Junajted, za razliku od nekih ranijih mečeva, nije bio tako jak u finišu, a domaćin se zadovoljio bodom koji će mu značiti u borbi za opastanak.

Toliko je loše da navijači Mančester junajteda više nisu ljuti, ovo prelazi u potpuni očaj... Crveni đavoli su demonstrirali svoju nemoć i na gostovanju slabašnom Sautemptomu, koji je osvojio dragocen bod, iako je vodio sa dva gola prednosti - 2:2 (2:2).

Ekipa Žozea Murinja nije uspela da iskoristi kvalitet, kao ni motivacioni nalet koji je bio prisutan nakon potpunog povratka u finišu prvog poluvremena. Umesto uraganskih naleta u drugom poluvremenu, usledili su napadi u prazno i potpuna letargija iz koje gostujući tim nije uspeo da se izvuče ni posle izmena u drogom poluvremenu, kada su se na terenu našli Dalot, Marsijal i Lingard.

Tek poneki pokušaj posle prekida i povremeni opasan napad nisu bili dovoljni da se lopa i treći put nađe u mreži Aleksa Mekartija.

Sautempton jeste ispustio dva boda i prednost od dva gola, ali ovaj meč može da predstavlja ogroman podstrek za ekipu Marka Hjuza. Sveci su odigrali najboljih pola sata u dosadašnjem toku Premijer lige, Armstrong je postigao odličan pogodak, a Sedrik Soareš još efektniji nakon izuzetnog šuta iz slobodnog udarca.

Jedini fudbaler u gostujućem timu, koji je u prvih 45 minuta igre bio raspoložen u gostujućem taboru bio je Markus Rašford. Asistent kod pogodaka prvo Lukakua u 33. minutu, a onda i Andera Erere šest minuta kasnije.

Murinjov eksperiment sa Matićem u poslednjoj liniji takođe je doživeo krah, jer se srpski fudbaler nije snašao u novoj ulozi. Portugalac je i ovde potpuno omanuo sa svojim taktičkim zamislima i definitivno je jasno da je izgubio kompas i da nije u stanju da pronađe način kojim bi izvukao svoj tim iz krize.

Ovog puta nije bilo spasa u nadoknadi vremena!

Četiri dana posle minimalne pobede nad Jang Bojsom i plasmana u osminu finala Lige šampiona, pogotkom Maruana Felainija u 91. minutu, Mančester junajted napravio je novi kiks u Premijer ligi.

Remijem na stadionu "Sent Meris", dodatno su umanjene šanse da "crveni đavoli" i na jesen budu učesnici elitnog kontinentalnog takmičenja.

Sautempton - Mančester junajted 2:2 (2:2)!

Zavisno od rezultata Čelsija i Totenhema, zaostatak za četvrtoplasiranim bi posle 16. kola mogao da iznosi devet bodova.

Kako se meč odvijao u prvih 20 minuta, delovalo je da će velikan sa "Old Traforda" pretrpeti debakl, jedan od onih koji se "klimavim" timovima poput sadašnjeg Junajteda dešavaju kada malo opadnu koncentracija i startna borbenost.

Odbrana u čijem središtu su se nalazili Fil Džons i dvojica zadnjih veznih, Nemanja Matić i Skot Mektominej, u 13. minutu je dozvolila domaćim fudbalerima da čitavu večnost drže loptu u šesnaestercu. Na kraju je ona došla desno do Obafemija, koji je pronašao Stjuarta Armstronga u situaciji iz koje se ne promašuje - 1:0.

Sedam minuta kasnije, Portugalac Sedrik Soareš izveo je slobodan udarac sa 20 metara tako precizno, da ni David De Hea nije uspeo da spreči najgore.

Bio je to šok za pristalice Junajteda, a Sautemptonu se smešila tek druga pobeda ove sezone.

Međutim, relativno brzo, počeo je "kam-bek", na kakav se recimo protiv Njukasla početkom oktobra, čekalo sve do 70. minuta.

Markus Rašford osvojio je loptu na polovini domaćih i uposlio nadirućeg Lukakua, koji je izbio sam pred golmana i lako plasirao loptu u mrežu - 2:1.

Brzonogi reprezentativac Engleske bio je kreator i izjednačujućeg pogotka, kada je uputio prizeman centaršut pred gol, a Ander Erera se sjajno snašao i petom prevario golmana Aleksa Mekartija.

Junajted je tako došao u poziciju da još pre odlaska na poluvreme krene od nule, ali kao da je nestankom straha od poraza nestala i motivacija da se uradi nešto više. U drugom delu viđena je obostrano loša igra, uz tek po jednu kakvu-takvu priliku za vođstvo...

Predaha nema, jer se u utorak i sredu igra vanredno 17. kolo. Na "Old Traford" stiže Arsenal.

REZULTATI 16. KOLA:

Kristal Palas - Barnli 2:0 (1:0)
/Mekartur 16, Taunsend 77/

Hadersfild - Brajton 1:2 (1:1)
/Jergensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69/

Lester - Votford 2:0 (2:0))
/Vardi 12p, Medison 23/

Mančester siti - Bornmut 3:1 (1:1)
/B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 70 - Vilson 44/

Njukasl - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Čičarito 11, 64/

Sautempton - Mančester junajted 2:2 (2:2)
/Armstrong 13, Soareš 20 - Lukaku 33, Erera 39/

nedelja:

Čelsi - Fulam 13.00
Arsenal - Totenhem 15.05
Liverpul - Everton 17.00

odigrano u petak:

Kardif - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson 65, Hojle 77 - Doerti 18/

TABELA: Mančester siti 38, Liverpul (-1) 33, Totenhem (-1) 30, Čelsi (-1) 28, Arsenal (-1) 27, Everton (-1) 22, Mančester junajted 22, Lester 21, Bornmut 20, Votford 20, Brajton 18, Vulverhempton 16, Vest Hem 15, Kristal Palas 12, Njukasl 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Sautempton 9, Barnli 9, Fulam (-1) 8.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar