Како бескућници преживљавају зиму

Хладни зимски дани доносе бројне проблеме грађанима, а највише онима који немају кров над главом. Дане и ноћи проводе на улицама или у оронулим објектима. Такав примјер смо забиљежили и у једном бањалучком насељу.

Република Српска 01.12.2018 | 22:19
Како бескућници преживљавају зиму
Борик. Мајке Кнежопљке 11. Оронула зграда Фруктоне с разбијеним прозорима, препуна графита и по нека слика политичара из предизборне кампање.  Испод степеништа бивше Фруктоне неко је себи  направио дом. Покривач, патике и шерпа са четком за косу је све што смо затекли на лицу мјеста. Ко импровизовани смјештај користи зими на минусу – станари из околних зграду не знају. Они које смо затекли у близини не желе да стану пред камеру. Ипак, причају да нису видјели ко спава испод степеништа пропале Фруктоне. 

''Не знам, ништа нисам видио, сигурно је неки бескућник'' – кажу неки од комшија.

Слободан Лепир живи у непосредној близини. Каже да није видио ко спава на бетону. Јутрос је поранио, али никога није затекао иза најлона и поцијепног чаршафа. Претпоставља да се ради о бескућнику. 

''Често ја прођем овуда, али нисам то примјетио. Мистерија. Мислим да би службе и социјално требали да реагују на ово'', каже Слободан Лепир који живи у Борику.

Поједини станари причају да мистериозна особа у смјештај испод степеништа долази иза 23 часа и одлази око 5 ујутру. Причају и да су комуналци уклонили нужни смјештај и све ствари бацили у контејнер, али да је све поново наредног јутра освануло на истом мјесту.

Данас се на фиксни број у Одјељењу комуналне полиције нико није јављао. У Полицијској управи Бањалука кажу да им на број 122 нико није пријавио ништа, а исто су нам поновили и у Полицијској станици Центар.  



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

плавуса

01.12.2018 21:30

БИЦЕ НАС ЈОС У КАКВОМ ЈЕ СТАЊУ НАРОД СА ОВОМ ВЛАСЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

02.12.2018 07:21

Вазно је да господа има станова висе него цланова породице. 21. вијек нас "напредак".

Name

Зивот је борба

02.12.2018 08:01

Куца празних на све стране а они безкуцници. Пију пусе па кад све потросе на улицу. Знам да постоје људи који су у теској ситуацији али једна група људи је сама себе довела на улицу. То јест некима глава слузи само за сисање .

Name

Јеца

02.12.2018 08:12

Бице јос слазем се са вама,бескуцника има свугдје у свијету,али мислим да смо ми мала земља са пуно оваквог становниства назалост. Крива је власт сигурно да је крива али људи моји да ти градјани који зиве ту нико се није ни обазрао да види ко ту преспава,за мене је то јос веци сок. Толико о насој хуманости према овој категорији,јер вецина њих је остала на улици због кредита или су били зиранти остали без посла, немају никога свога да се побрине за њих . Вецина би нас били на овом мјесту да нам дјеца нису отисли у Свијет па нас помазу.

Name

Рудоња

02.12.2018 12:25

Све уништи а бескућника ће бити нажалост на хиљаде..

Name

јааа

02.12.2018 08:06

Комуналци умјесто да зову социјалну слузбу да збрину тог јадника, покупе му и то мало сиротиње и побацају. Хумано, нема ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви

02.12.2018 18:19

Којима је то чудно отидјите мало до запада којег ви сањате и хвалите па ћете видети колико тога тамо има. У свим западним градовима има такви на хиљаде и сви се одлучили на тај корак због Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

02.12.2018 19:59

Прави цовјек и вјерник неце никад леци заспати гладан ако му комсија легне глада.Цудим се овим сто станују ту близу да оду навеце да виде ко је тај цовјек да му понуде да преспава код њих у топлом,да га нахране,да га обуцу,да контактирају социјалне власти како би се могло помоци том цовјеку да се извуце из такве ситуације.

ОДГОВОРИТЕ