ПЛ: Коцка која се исплатила - Пеп одмарао и побиједио!

Миливојевићев Палас бежи из зоне испадања, Сити наставио с победама! Фудбалери Кристал Паласа победили су пред домаћом публиком Бурнли са 2:0, у 14. колу Премијер лиге.  Било је сигурно тренутака када се Пеп Гвардиола кајао због тога што на терен од првог минута није послао Агуера, Махреза или Давида Силву, али испоставило се да је и Борнмут био "плитак поток" за Манчестер сити.  Сити пешке до бодова, Паласова доминација против Барнлија! Вест Хем убедљив у Њукаслу из два гола Ћићарита.

Фудбал 01.12.2018 | 19:30
ПЛ: Коцка која се исплатила - Пеп одмарао и побиједио!
Српски фудбалер Лука Миливојевић одиграо је свих деведесет минута за "Орлове", који су овом победом побегли из зоне испадања.

Палас после четрнаест одиграних утакмица има дванаест бодова, три више од Бурнлија који је први тим испод црте.

Голове за домаћи тим постигли су Мекартур у 16. и Таусенд у 77. минуту. 

Манчестер сити остварио је дванаест победу у четрнаест мечева. "Грађани" су пред домаћом публиком били бољи од Борнмута са 3:1. 

Голове за екипу Пепа Гвардиоле постигли су Бернардо Силва у 16, Стерлинг у 57. и Гиндоан у 80. минуту. Једини погодак за екипу Едија Хаува био је Вилсон у 44. Борнмут је претрпео четврти пораз заредом, док је Сити седме узастопне победе. 

Фудбалери Вест Хема славили су на гостовању против Њукасла са 3:0. Стрелци за "чекићаре" били су Ћићарито два пута (11, 64) и Фелипе Андерсон у 93. Победе у 18. колу Премијер лиге остварили су још Брајтон у гостима против Хадерсфилда (2:1) и Лестер пред домаћом публиком против Вотфорда (2:0).

Манчестер Сити рутински кораком гази ка новој титули првака Енгелске. Грађани Пепа Гвардиолепобедили су на свом терену солидни Борнмут са 3:1 у утакмици 14. кола Премијер лиге. Није Сити баш блистао вечерас, али је рутински освојио сва три бода и може да гледа даље у распореду.

Грађани су повели у 16. минуту поготком Бернарда Силве, а изједначио је Калум Вилсон минут пре краја првог полувремена.

То као да је наљутило Грађане, али су у наставку утакмице ипак били милостиви у поређењу са оним какви умеју да буду када се разбесне.

Нову предност Ситију донео је Рахим Стерлинг голом у 57. минуту, а све дилеме, ако их је уопште и било, отклонио је Илкај Гундоган после додавања Лироја Санеа.

Важну победу у борби за опстанак остварио је Кристал Палас који је на свом терену савладао Барнли са 2:0. Иако су шутнули чак 29 пута ка противничком голу, домаћи су морали да се задовоље са два поготка.

Најбољи актер на Селхарст Парку био је Ендрос Таузенд који је постигао и наместио гол. Најпре је у 16. минуту асистирао Џејмсу Мекартуру, а онда је 13 минута пре краја утакмице поставио коначан резултат.

Српски везиста Лука Миливојевић је са поново са капитенском траком на руци предводио Кристал Палас.

Убедљив је био Вест Хем на гоствању Њукаслу који је претходно везао три победе - 3:0. Јунак Чекићара био је двоструки стрелац Хавијер Ћићарито Ернандез, а гол је дао и Фелипе Андерсон. 

Држање за главу није потрајало!

Калум Вилсон је искористио деконцентрацију читаве одбране Манчестер ситија - на челу са Едерсоном и Данилом - и донео изједначење Борнмуту на "Етихаду" минут пред паузу.

Жестоко се изнервирао Гвардиола због чињенице да његов тим није успео да сачува вођство које им је раним голом донео Бернардо Силва у 16. минуту после дуге лопте коју је послао Зинченко, али је његова екипа веома брзо дошла до новог вођства.

Рахим Стерлинг је по ко зна који пут "промешао" одбрану и након погођене стативе затресао и мрежу у 57. минуту, да би питање победника решио Илкај Гундоган у 70. 

Оставио је Пеп Гвардиола Кајла Вокера, Ријада Махреза, Венсана Компанија и Давида Силвуна клупи, Серхија Агуера "поштедео" и тога те га послао у ВИП ложу, али је Манчестер сити још једном показао колико јак кадар има, чак и када овакве "звезде" нису у стартних 11.

Оно што можда једино може да буде забрињавајуће за Гвардиолу јесте то што Габријел Жесус не користи довољно шансе у одсуству Куна Агуера, па је тако далеко од стартера.

Постигао је тек један гол ове сезоне у Премијер лиги...

С друге стране Лирој Сане поправља форму која је "нестала" од изостанка за списка за Светско првенство, па је на данашњем мечу забележио асистенцију, мада је у финишу два пута могао и до поготка.

Борнмуту се баш не да против Ситија пошто им је ово седми пораз против њих од 2016. (постигли тек три гола), а уједно су лошу серију у Премијер лиги продужили је на четири пораза.

Најгоре од августа прошле године...

У осталим мечевима у стандардном термину од 16 часова видели смо победу Лестера над Вотфордом (2:0) извојевану већ током првих пола сата игре уз помоћ Вардија и Медисона, док су се два пута радовали и гости - Вест Хем у Њукаслу (3:0) и Брајтон против Хадерсфилда (2:1).

СИТИ: Едерсон - Данило, Отаменди, Лапорт, Зинченко (од 55. Делф) - Фернандињо, Б. Силва (од 87. Махрез), Гундоган - Стерлинг, Сане и Жесус (од 77. Д. Силва).

БОРНМУТ: Беговић - Френсис, С. Кук, Аке, Мингс, Данијелс - Кинг (од 85. Станислас), Сурман, Л. Кук, Фрејзер (од 72. Брукс) - Вилсон (од 85. Мусе)

Премијер лига, 14. коло, парови и резултати:

Кристал Палас - Барнли 2:0 (1:0)
/Мекартур 16, Таунсенд 77/

Хадерсфилд - Брајтон 1:2 (1:1)
/Јергенсен 1 - Дафи 45+4, Андоне 69/

Лестер - Вотфорд 2:0 (2:0))
/Варди 12п, Медисон 23/

Манчестер сити - Борнмут 3:1 (1:1)
/Б. Силва 16, Стерлинг 57, Гундоган 70 - Вилсон 44/

Њукасл - Вест Хем 0:3 (0:1)
/Чичарито 11, 64/

Саутемптон - Манчестер јунајтед (18.30)

Недеља

Челси - Фулам (13.00)
Арсенал - Тотенхем (15.05)
Ливерпул - Евертон (17.00)

одиграно у петак:

Кардиф - Вулверхемптон 2:1 (0:1)
/Гунарсон 65, Хојле 77 - Доерти 18/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 38, Ливерпул (-1) 33, Тотенхем (-1) 30, Челси (-1) 28, Арсенал (-1) 27, Евертон  (-1) 22, Манчестер јунајтед (-1) 21, Лестер 21, Борнмут 20, Вотфорд 20, Брајтон 18, Вулверхемптон 16, Вест Хем 15, Кристал Палас 12, Њукасл 12, Кардиф 11, Хадерсфилд 10, Барнли 9, Саутемптон (-1) 8, Фулам (-1) 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар