PL: Kocka koja se isplatila - Pep odmarao i pobijedio!

Milivojevićev Palas beži iz zone ispadanja, Siti nastavio s pobedama! Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su pred domaćom publikom Burnli sa 2:0, u 14. kolu Premijer lige.  Bilo je sigurno trenutaka kada se Pep Gvardiola kajao zbog toga što na teren od prvog minuta nije poslao Aguera, Mahreza ili Davida Silvu, ali ispostavilo se da je i Bornmut bio "plitak potok" za Mančester siti.  Siti peške do bodova, Palasova dominacija protiv Barnlija! Vest Hem ubedljiv u Njukaslu iz dva gola Ćićarita.

Fudbal 01.12.2018 | 19:30
PL: Kocka koja se isplatila - Pep odmarao i pobijedio!
Srpski fudbaler Luka Milivojević odigrao je svih devedeset minuta za "Orlove", koji su ovom pobedom pobegli iz zone ispadanja.

Palas posle četrnaest odigranih utakmica ima dvanaest bodova, tri više od Burnlija koji je prvi tim ispod crte.

Golove za domaći tim postigli su Mekartur u 16. i Tausend u 77. minutu. 

Mančester siti ostvario je dvanaest pobedu u četrnaest mečeva. "Građani" su pred domaćom publikom bili bolji od Bornmuta sa 3:1. 

Golove za ekipu Pepa Gvardiole postigli su Bernardo Silva u 16, Sterling u 57. i Gindoan u 80. minutu. Jedini pogodak za ekipu Edija Hauva bio je Vilson u 44. Bornmut je pretrpeo četvrti poraz zaredom, dok je Siti sedme uzastopne pobede. 

Fudbaleri Vest Hema slavili su na gostovanju protiv Njukasla sa 3:0. Strelci za "čekićare" bili su Ćićarito dva puta (11, 64) i Felipe Anderson u 93. Pobede u 18. kolu Premijer lige ostvarili su još Brajton u gostima protiv Hadersfilda (2:1) i Lester pred domaćom publikom protiv Votforda (2:0).

Mančester Siti rutinski korakom gazi ka novoj tituli prvaka Engelske. Građani Pepa Gvardiolepobedili su na svom terenu solidni Bornmut sa 3:1 u utakmici 14. kola Premijer lige. Nije Siti baš blistao večeras, ali je rutinski osvojio sva tri boda i može da gleda dalje u rasporedu.

Građani su poveli u 16. minutu pogotkom Bernarda Silve, a izjednačio je Kalum Vilson minut pre kraja prvog poluvremena.

To kao da je naljutilo Građane, ali su u nastavku utakmice ipak bili milostivi u poređenju sa onim kakvi umeju da budu kada se razbesne.

Novu prednost Sitiju doneo je Rahim Sterling golom u 57. minutu, a sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, otklonio je Ilkaj Gundogan posle dodavanja Liroja Sanea.

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Kristal Palas koji je na svom terenu savladao Barnli sa 2:0. Iako su šutnuli čak 29 puta ka protivničkom golu, domaći su morali da se zadovolje sa dva pogotka.

Najbolji akter na Selharst Parku bio je Endros Tauzend koji je postigao i namestio gol. Najpre je u 16. minutu asistirao Džejmsu Mekarturu, a onda je 13 minuta pre kraja utakmice postavio konačan rezultat.

Srpski vezista Luka Milivojević je sa ponovo sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Kristal Palas.

Ubedljiv je bio Vest Hem na gostvanju Njukaslu koji je prethodno vezao tri pobede - 3:0. Junak Čekićara bio je dvostruki strelac Havijer Ćićarito Ernandez, a gol je dao i Felipe Anderson. 

Držanje za glavu nije potrajalo!

Kalum Vilson je iskoristio dekoncentraciju čitave odbrane Mančester sitija - na čelu sa Edersonom i Danilom - i doneo izjednačenje Bornmutu na "Etihadu" minut pred pauzu.

Žestoko se iznervirao Gvardiola zbog činjenice da njegov tim nije uspeo da sačuva vođstvo koje im je ranim golom doneo Bernardo Silva u 16. minutu posle duge lopte koju je poslao Zinčenko, ali je njegova ekipa veoma brzo došla do novog vođstva.

Rahim Sterling je po ko zna koji put "promešao" odbranu i nakon pogođene stative zatresao i mrežu u 57. minutu, da bi pitanje pobednika rešio Ilkaj Gundogan u 70. 

Ostavio je Pep Gvardiola Kajla Vokera, Rijada Mahreza, Vensana Kompanija i Davida Silvuna klupi, Serhija Aguera "poštedeo" i toga te ga poslao u VIP ložu, ali je Mančester siti još jednom pokazao koliko jak kadar ima, čak i kada ovakve "zvezde" nisu u startnih 11.

Ono što možda jedino može da bude zabrinjavajuće za Gvardiolu jeste to što Gabrijel Žesus ne koristi dovoljno šanse u odsustvu Kuna Aguera, pa je tako daleko od startera.

Postigao je tek jedan gol ove sezone u Premijer ligi...

S druge strane Liroj Sane popravlja formu koja je "nestala" od izostanka za spiska za Svetsko prvenstvo, pa je na današnjem meču zabeležio asistenciju, mada je u finišu dva puta mogao i do pogotka.

Bornmutu se baš ne da protiv Sitija pošto im je ovo sedmi poraz protiv njih od 2016. (postigli tek tri gola), a ujedno su lošu seriju u Premijer ligi produžili je na četiri poraza.

Najgore od avgusta prošle godine...

U ostalim mečevima u standardnom terminu od 16 časova videli smo pobedu Lestera nad Votfordom (2:0) izvojevanu već tokom prvih pola sata igre uz pomoć Vardija i Medisona, dok su se dva puta radovali i gosti - Vest Hem u Njukaslu (3:0) i Brajton protiv Hadersfilda (2:1).

SITI: Ederson - Danilo, Otamendi, Laport, Zinčenko (od 55. Delf) - Fernandinjo, B. Silva (od 87. Mahrez), Gundogan - Sterling, Sane i Žesus (od 77. D. Silva).

BORNMUT: Begović - Frensis, S. Kuk, Ake, Mings, Danijels - King (od 85. Stanislas), Surman, L. Kuk, Frejzer (od 72. Bruks) - Vilson (od 85. Muse)

Premijer liga, 14. kolo, parovi i rezultati:

Kristal Palas - Barnli 2:0 (1:0)
/Mekartur 16, Taunsend 77/

Hadersfild - Brajton 1:2 (1:1)
/Jergensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69/

Lester - Votford 2:0 (2:0))
/Vardi 12p, Medison 23/

Mančester siti - Bornmut 3:1 (1:1)
/B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 70 - Vilson 44/

Njukasl - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Čičarito 11, 64/

Sautempton - Mančester junajted (18.30)

Nedelja

Čelsi - Fulam (13.00)
Arsenal - Totenhem (15.05)
Liverpul - Everton (17.00)

odigrano u petak:

Kardif - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson 65, Hojle 77 - Doerti 18/

TABELA: Mančester siti 38, Liverpul (-1) 33, Totenhem (-1) 30, Čelsi (-1) 28, Arsenal (-1) 27, Everton  (-1) 22, Mančester junajted (-1) 21, Lester 21, Bornmut 20, Votford 20, Brajton 18, Vulverhempton 16, Vest Hem 15, Kristal Palas 12, Njukasl 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Barnli 9, Sautempton (-1) 8, Fulam (-1) 8.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar