БЛ: Пако и Ројс не стају, Бајерн се извукао на Везеру!

Дортмунд на крилима капитена и "златне" измјене дошао до нове побједе. Вердер растужио "њихов" играч. . .  Вратио се Гнабри и продужио Ковачев живот у Бајерну, али Дортмунд одбија да стане! Млади офанзивац са два поготка утишао Бремен (2:1), Милионери сломили отпор Фрајбурга (2:0).

Фудбал 01.12.2018 | 19:10
БЛ: Пако и Ројс не стају, Бајерн се извукао на Везеру!
Серж Гнабри је угасио пожар у Бајерну и продужио живот Ника Ковача у минхенском клубу. Након два меча која је пропустио због повреде, млади офанзивац је постигао два поготка у Бремену и донео три велика бода славним Баварцима, који су се пробили на треће место Бундеслиге - 2:1 (1:1).

Ковачев тим ни овога пута није блистао, морао је озбиљно да се помучи како би срушио неугодан састав Флоријана Кохфелта. Ипак, Гнабри је био надахнут, побегао је од офсајд замке у 20. минуту, а онда и био на правом месту код правовременог убацивања лопте од стране Томаса Милера. Домаћин је успео да севрати у живот захваљујући сналажљивом Осаку, али га је у потпуности пресекао други Гнабријв гол на мечу.

Дортмунд данас није деловао убедљиво и разиграно на Вестфалену, али је ипак био довољно добар да без превеликих проблема освоји готово већ уписане бодове против Фрајбурга - 2:0 (1:0).

За пробијање бедема испред гола гостију саслужни су били Џејдон Санчо и Марко Ројс. Први због тога што је прилично лукаво изнудио једанаестерац у 40. минуту, а други што је био хладнокрван код реализације истог. За постављање коначног резултата заслужан је био џокер Пако Алкасер, који је крунисао брз контранапад свог тима и несебично додававање Лукаса Пишчека.

Марко Грујић је поново добро држао везни ред Херте и дефинитивно потврдио да је повреда зглоба потуна прошлост. Херта је остварила врло важну победу у Хановеру и поново се устремила ка местима које воде у еврокупове (2:0).

Гости су повели голом Туранариге у последњим тренуцима првог полувремена, а исти играч био је асистент код одлучујућег поготка Ибишевића у 73. минуту.

Важну победу остварио је и Штутгарт, који је минималним резултатом савладао Аугзбург и побегао из опасне зоне. Стрелац јединог поготка на утакмици био је Анастасиос Донис у 39. минуту утакмице.

Серж Гнабри је Бајерну донио тријумф против свог бившег клуба, али је Борусија ипак задржала девет корака предности.

"Баварци" су након три кола дошли до прве побједе, али не тако убједљиво као у сриједу против Бенфике на "Алијанц Арени".

Данас, на "Везер" стадиону у Бремену:

БАЈЕРН - ВЕРДЕР 1:2 (1:1)!

Баварци су већ у уводним минутама "игру" преселили у половину Вердера, а до вођства дошли у 20. минуту, иако су могли и много раније да су Роберт Левандовски и Џошуа Кимих искористили своје шансе.

Али, зато јесте бивши играч Вердера - Серж Гнабри.

Млади Нијемац је савршено темпирао утрчавање, његов покушај из прве је зауставио Јири Павленка, али не и из "поправног" покушаја.

Само пар минута касније нове двије велике прилике за Бајерн, али Милер и Левандовски поново не погађају мету.

У наставку првог дијела доста бољи Вердер и поравнање резултата.

Јуја Осако је највиши у шеснаестерцу након центаршута Макса Крузеа, а његов ударац главом у ближи угао је био неухватљив за Мануела Нојера.

"Баварци" су након пет минута игре у другом полвремену новим голом Гнабрија повратили вођство, али и наставили да промашују шансе.

На њихову срећу, али и Нике Ковача, исто је радио и Вердер...

Милош Вељковић је у дресу Вердера на терену био до 62. минуту када га је због повреде замијенио Себастиан Лангкамп.

БОРУСИЈА ОСТАЛА НЕПОРАЖЕНА - РОЈС и АЛКАСЕР У ЖИВОТНОЈ ФОРМИ

Тим Луцијена Фавра данас није био на свом просјеку од три гола по мечу, али је ипак дошао до десете побједе и остао једини непоражен након тринаест кола Бундеслиге.

Фрајбург је са бијеле тачке "отворио" Марко Ројс својим деветим голом ове сезоне, након што је Хајнц у шеснаестерцу оборио Џејдена Санча, док је тријумф својим десетим голом ове сезоне, ДЕВЕТИМ као играч са клупе у првом минуту надокнаде донио сјајни Пако Алкасер.

Шпанац је тако избио на чело листе стријелац, а слиједе га Ројс, Лука Јовић и Себастијан Алер са по девет голова. Они ће прилику да поправе учинак имати сутра од 18 часова код куће против Волфсбурга.

Занимљиво, Фавр је Ројсу био тренер у Борусији из Менхенгладбаха и никада га није изоставио из првих једанаест, а исто је поновио и у првих тринаест утакмица на клупи дортмундске Борусије.

А, да Ројсу итекако прија сарадња са Швајцарцем говори и податак да никада брже није дошао до девет голова у Бундеслиги, док је и пет пута асиситирао својим саиграчима.

Марко Грујић је у побједи Херте у Хановеру провео свих деведест минута на терену, док је бх. интернационалац Ведад Ибишевић био стријелац другог гола за госте.

БУНДЕСЛИГА - 13. КОЛО:

Борусија Дортмунд - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Ројс пен. 40, Алкасер 90+1/

Хановер - Херта 0:2 (0:1)
/Торунарига 44, Ибишевић 73/

Штутгарт - Аугзбург 1:0 (1:0)
/Донис 39/

Вердер - Бајерн 1:2 (0:1)
/Осака 33 - Гнабри 20, 50/

Хофенхајм - Шалке (18.30)

у недјељу

Лајпциг - Борусија Менхенгладбах (15.30)
Ајнтрахт - Волфсбург (18.00)

у понедјељак

Нирнберг - Бајер Леверкузен (20.30)

одиграно у петак

Фортуна- Мајнц 0:1 (0:0)
/Матета 67/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 33, Борусија Менхенгладбах 26 (-1), Бајерн 24, Ајнтрахт 23 (-1), Лајпциг 22 (-1), Хофенхајм 20 (-1), Херта 20, Вердер 18, Мајнц 18, Волфсбург 15 (-1), Бајер 14, Фрајбург 14, Аугзбург 13, Шалке 13 (-1), Штутгарт 11, Нирнберг 10 (-1), Хановер 9, Диселдорф 9.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар