BL: Pako i Rojs ne staju, Bajern se izvukao na Vezeru!

Dortmund na krilima kapitena i "zlatne" izmjene došao do nove pobjede. Verder rastužio "njihov" igrač. . .  Vratio se Gnabri i produžio Kovačev život u Bajernu, ali Dortmund odbija da stane! Mladi ofanzivac sa dva pogotka utišao Bremen (2:1), Milioneri slomili otpor Frajburga (2:0).

Fudbal 01.12.2018 | 19:10
BL: Pako i Rojs ne staju, Bajern se izvukao na Vezeru!
Serž Gnabri je ugasio požar u Bajernu i produžio život Nika Kovača u minhenskom klubu. Nakon dva meča koja je propustio zbog povrede, mladi ofanzivac je postigao dva pogotka u Bremenu i doneo tri velika boda slavnim Bavarcima, koji su se probili na treće mesto Bundeslige - 2:1 (1:1).

Kovačev tim ni ovoga puta nije blistao, morao je ozbiljno da se pomuči kako bi srušio neugodan sastav Florijana Kohfelta. Ipak, Gnabri je bio nadahnut, pobegao je od ofsajd zamke u 20. minutu, a onda i bio na pravom mestu kod pravovremenog ubacivanja lopte od strane Tomasa Milera. Domaćin je uspeo da sevrati u život zahvaljujući snalažljivom Osaku, ali ga je u potpunosti presekao drugi Gnabrijv gol na meču.

Dortmund danas nije delovao ubedljivo i razigrano na Vestfalenu, ali je ipak bio dovoljno dobar da bez prevelikih problema osvoji gotovo već upisane bodove protiv Frajburga - 2:0 (1:0).

Za probijanje bedema ispred gola gostiju saslužni su bili Džejdon Sančo i Marko Rojs. Prvi zbog toga što je prilično lukavo iznudio jedanaesterac u 40. minutu, a drugi što je bio hladnokrvan kod realizacije istog. Za postavljanje konačnog rezultata zaslužan je bio džoker Pako Alkaser, koji je krunisao brz kontranapad svog tima i nesebično dodavavanje Lukasa Piščeka.

Marko Grujić je ponovo dobro držao vezni red Herte i definitivno potvrdio da je povreda zgloba potuna prošlost. Herta je ostvarila vrlo važnu pobedu u Hanoveru i ponovo se ustremila ka mestima koje vode u evrokupove (2:0).

Gosti su poveli golom Turanarige u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a isti igrač bio je asistent kod odlučujućeg pogotka Ibiševića u 73. minutu.

Važnu pobedu ostvario je i Štutgart, koji je minimalnim rezultatom savladao Augzburg i pobegao iz opasne zone. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Anastasios Donis u 39. minutu utakmice.

Serž Gnabri je Bajernu donio trijumf protiv svog bivšeg kluba, ali je Borusija ipak zadržala devet koraka prednosti.

"Bavarci" su nakon tri kola došli do prve pobjede, ali ne tako ubjedljivo kao u srijedu protiv Benfike na "Alijanc Areni".

Danas, na "Vezer" stadionu u Bremenu:

BAJERN - VERDER 1:2 (1:1)!

Bavarci su već u uvodnim minutama "igru" preselili u polovinu Verdera, a do vođstva došli u 20. minutu, iako su mogli i mnogo ranije da su Robert Levandovski i Džošua Kimih iskoristili svoje šanse.

Ali, zato jeste bivši igrač Verdera - Serž Gnabri.

Mladi Nijemac je savršeno tempirao utrčavanje, njegov pokušaj iz prve je zaustavio Jiri Pavlenka, ali ne i iz "popravnog" pokušaja.

Samo par minuta kasnije nove dvije velike prilike za Bajern, ali Miler i Levandovski ponovo ne pogađaju metu.

U nastavku prvog dijela dosta bolji Verder i poravnanje rezultata.

Juja Osako je najviši u šesnaestercu nakon centaršuta Maksa Kruzea, a njegov udarac glavom u bliži ugao je bio neuhvatljiv za Manuela Nojera.

"Bavarci" su nakon pet minuta igre u drugom polvremenu novim golom Gnabrija povratili vođstvo, ali i nastavili da promašuju šanse.

Na njihovu sreću, ali i Nike Kovača, isto je radio i Verder...

Miloš Veljković je u dresu Verdera na terenu bio do 62. minutu kada ga je zbog povrede zamijenio Sebastian Langkamp.

BORUSIJA OSTALA NEPORAŽENA - ROJS i ALKASER U ŽIVOTNOJ FORMI

Tim Lucijena Favra danas nije bio na svom prosjeku od tri gola po meču, ali je ipak došao do desete pobjede i ostao jedini neporažen nakon trinaest kola Bundeslige.

Frajburg je sa bijele tačke "otvorio" Marko Rojs svojim devetim golom ove sezone, nakon što je Hajnc u šesnaestercu oborio Džejdena Sanča, dok je trijumf svojim desetim golom ove sezone, DEVETIM kao igrač sa klupe u prvom minutu nadoknade donio sjajni Pako Alkaser.

Španac je tako izbio na čelo liste strijelac, a slijede ga Rojs, Luka Jović i Sebastijan Aler sa po devet golova. Oni će priliku da poprave učinak imati sutra od 18 časova kod kuće protiv Volfsburga.

Zanimljivo, Favr je Rojsu bio trener u Borusiji iz Menhengladbaha i nikada ga nije izostavio iz prvih jedanaest, a isto je ponovio i u prvih trinaest utakmica na klupi dortmundske Borusije.

A, da Rojsu itekako prija saradnja sa Švajcarcem govori i podatak da nikada brže nije došao do devet golova u Bundesligi, dok je i pet puta asisitirao svojim saigračima.

Marko Grujić je u pobjedi Herte u Hanoveru proveo svih devedest minuta na terenu, dok je bh. internacionalac Vedad Ibišević bio strijelac drugog gola za goste.

BUNDESLIGA - 13. KOLO:

Borusija Dortmund - Frajburg 2:0 (1:0)
/Rojs pen. 40, Alkaser 90+1/

Hanover - Herta 0:2 (0:1)
/Torunariga 44, Ibišević 73/

Štutgart - Augzburg 1:0 (1:0)
/Donis 39/

Verder - Bajern 1:2 (0:1)
/Osaka 33 - Gnabri 20, 50/

Hofenhajm - Šalke (18.30)

u nedjelju

Lajpcig - Borusija Menhengladbah (15.30)
Ajntraht - Volfsburg (18.00)

u ponedjeljak

Nirnberg - Bajer Leverkuzen (20.30)

odigrano u petak

Fortuna- Majnc 0:1 (0:0)
/Mateta 67/

TABELA: Borusija Dortmund 33, Borusija Menhengladbah 26 (-1), Bajern 24, Ajntraht 23 (-1), Lajpcig 22 (-1), Hofenhajm 20 (-1), Herta 20, Verder 18, Majnc 18, Volfsburg 15 (-1), Bajer 14, Frajburg 14, Augzburg 13, Šalke 13 (-1), Štutgart 11, Nirnberg 10 (-1), Hanover 9, Diseldorf 9.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar