СЛС: Младост зауставила Партизан у Лучанима!

Младост из Лучана била на корак од победе против Партизана, али је Ђорђе Ивановић изједначио у судијској надокнади. Меч 18. кола Суперлиге завршен без победника 1:1.  Партизан заустављен у игранки резервиста: Павловић наговестио сензацију, Ивановић у надокнади спасао бод црно-белима! Лош терен и лош фудбал у утакмици 18. суперлигашког кола - 1:1.

Фудбал 01.12.2018 | 18:45
СЛС: Младост зауставила Партизан у Лучанима!
Корак напред, па корак назад…

Партизан је прошле недеље пришао Црвеној звезди и Радничком из Ниша за два бода, али би на крају 18. кола Суперлиге Србије опет могао да се врати на позицију на којој је био пре 17. рунде.

Скоро идентичне утакмице одиграли су Партизан и Младост ове сезоне. Није било лепо у Хумској почетком августа, а није ни у децембру у Лучанима. Ипак, било је далеко узбудљивије, пре свега захваљујући головима у последњих десет минута.

Младост – Партизан 1:1 (0:0). Стрелци су били Предраг Павловић у 83. и Ђорђе Ивановић у другом минуту судијске надокнаде.

Малобројна публика могла је да види изразито тврду утакмицу, доста борбену и не претерано квалитетну. По недопустиво лошем терену, наквашеном од кише и снега који су падали претходних дана. У сваком случају, такво игралиште више је одговарало екипи која је била концентрисана на одбрану гола, а то је у овом случају била Младост. Додуше, екипа Ненада Миловановића користила је сваку прилику да крене у напад, на моменте играла и врло отворено, што Партизан није умео да искористи, а у неколико наврата је морао и грчевито да се брани.

У мечу без много прилика, у којем је "ваљак" имао једну праву пре гола, али њу није искористио Немања Р. Милетић у 67. минуту, домаћин је повео у 83.

Дугачка лопта са половине Младости лако је прошла поред Милетића и Светозара Марковића. Иако је Предраг Павловић био у сендвичу, успео је да се избори за шут и да савлада Владимира Стојковића.

Партизан је кренуо на све или ништа и то му се исплатило у другом минуту судијске надокнаде. Зоран Тошић је "ломио" одбрану на 16-17 метара од гола, пронашао је простор, међутим врло добри голман Драган Росић успео је да одбрани, али тек толико да одбије лопту на ногу Ђорђу Ивановићу - 1:1

Црно-бели су покушали у преосталих неколико минута да стигну до победе, међутим нису успели. На крају су утакмицу завршили са играчем мање, јер је због другог жутог картона искључен Слободан Урошевић.

Младост је имала прилику да после 20 година победи Партизан, што би било тек други пут у историји. Овако, лучански тим успео је да други пут узастопно "откине" два бода конкуренту за титулу и тако му у шампионској трци зада још један у низу удараца. 

Партизан већ у среду дочекује Рад, а Младост Динамо из Врања.

Искусан суперлигашки играч. Појам отрцан, али користан за лучанску Младост која се у најзанимљивијем сусрету 18. кола ослонила на способност Предрга Павловића и натерала Партизан да гледа у очи првом поразу после 14 везаних такмичарских утакмица, међутим, још двојица резервиста, овога пута у црно-белом дресу постарала су се да освајач Купа Србије из Лучана донесе макар бод – 1:1.

Опет је Ненад Миловановић укочио Парни ваљак. Почетком августа одолео је у Хумској (0:0), да би код куће направио кључни потез у 69. минуту, послао на терен 32-годишњег везисту, а овај му се одужио тако што је седам минута пре краја надмудрио и Светозара Марковића и Немању Р.Милетића, те стрелом иза леђа Владимира Стојковића наговестио изненађење. Да оно не буде потпуно, већ само делимично, нису дозволили Зоран Тошић и Ђорђе Ивановић. Први је променио однос снага на терену у корист гостију и умало изједначио, а кад већ он то није учинио, на одбитак је налетео бивши капитен Спартака и понео један поен у Хумску.

Какав је меч био у Драгачеву реми је праведан исход. Јер, с обзиром на приказану игру нико није заслужио да победи. Ни да изгуби. Младост је нешто отреситије отворила сусрет, претила ударцима Пејовића и Одите, али није имала зицер. Како је време одмицало, повлачио се домаћин на своју половину, чекајући шансе из контре. На крају ју је дочекао, тако што је резервиста Павловић надмудрио штопере Партизана и чинило се да ће бити потписник на тек другу победу у историји Лучанаца над фаворитом из Београда.

Партизан је поново разочарао. Пре свега кад је игра у питању. Можда оправдање може да буде катастрофалан терен у Лучанима, можда и изостанак повређеног Марка Јанковића, међутим, бесмислено потрошено прво полувремене као да је створило притисак код изабраника Зорана Мирковића са којим нису успели да се носе у наставку. Иако су имали шансе преко Марковића, Милетића и Николића, али није вредело. Све до надокнаде у којој су Тошић и Ивановић колико-толико извукли Парни ваљак из блата. Пре тога: мало енергије, мало употребљивих лопти за Рикарда, мало пробоја по боковима, мало агресије...

Мало је и овај бод за црно-беле.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 18. КОЛО

МЛАДОСТ – ПАРТИЗАН 1:1 (0:0)
/Павловић 83 – Ивановић 90+2/

Лучани
Стадион Младости
Гледалаца: 1.000
Судија: Игор Стојилковић
Жути картони: Одита (Младост), Урошевић (Партизан)
Црвени картон: Слободан Урошевић (Партизан) у 90+5. минуту

МЛАДОСТ: Росић – Пешић, Андрић, Синђић, Лековић – Тумбасевић, Пејовић – П. Јовановић, Радивојевић (од 90. Јевремовић), Л. Јовановић (од 69. Павловић) – Одита. Тренер: Ненад Миловановић.

ПАРТИЗАН:  Стојковић – Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић – Здјелар, Шћекић (од 86. Косовић), Пантић (од 67. Ивановић), Закарић (од 80. Тошић) – Николић, Рикардо. Тренер: Зоран Мирковић.

Шок терапија, па победа Воше у Београду! Новосађани славили после месец дана.

У првој утакмици после растанка са тренером Драгомиром Окуком, фудбалери Војводине остварили су тријумф ишчекиван још од 31. октобра.

Голом везисте Милана Ђурића у 22. минуту, из пенала који је изнудио Дамјан Гојков, новосадска "Стара дама" је коначно задовољна напустила терен.

РАД - ВОЈВОДИНА 0:1 (0:1)

Старт Николе Шипчића за пенал и "егзекуција" искусног Ђурића донели су Воши прва три бода, након серије од два пораза и два ремија, који су били увод у други овосезонски растанак са тренером на "Карађорђу".

Под вођством вршиоца дужности шефа стручног штаба, Радована Кривокапића, "лале" су славиле на Бањици захваљујући и голману Емилу Роцкову, који је "скинуо" две велике шансе домаћима.

Прву велику одбрану извео је непосредно пре гол, када је зауставио Александра Буснића у ситуацији "један на један", а другу почетком другог полувремена, када му је Александар Лутовац претио са пет метара.

Запажен је Роцков био и у 70. минуту, када је зауставио ударац Богдана Младеновића, а шансу да се истакне имао је и млади нападач "лала" Никола Гајић, јер је у завршници ушао у зицер прилику пред Душаном Марковићем, али је тада одлично реаговао голман "грађевинара".

Војводина је тако прекинула непријатни низ, док је Рад и даље у контраритму. Последњу победу остварио је још 22 септембра, а од тада је изгубио у осам утакмица, уз само два ремија. Одавно је јасно да је борба за опстанак пред "грађевинарима"...

Отишао Окука, кренуло Војводини и то са пенала! Земун и Радник без голова.

Неписано правило да промена тренера значи и шок терапију и да се екипа тргне из летаргије потврђено је на Бањици, пошто је Војводина у првој утакмици после одласка Драгомира Окуке савладала Рад и стака на реп серији очајних резултата у којима је освојила само два бода у последње четири утакмице – 1:0.

Под вођством вршиоца дужности шефа струке Радована Кривокапића, у Црнотравској улици у јунака Лала израстао је 31-годишњи везиста Милан Ђурић. Довољно спретан да средином првог полувремена меча 18. кола искористи једанаестерац после старта Николе Шипчића над Дамјаном Гојковим и тако постигао пети гол у сезони, ако се рачунају и два поготка из куп такмичења.

Низ неубедљивих издања Земун је наставио и против Радника, кљуцнувши само бод у ремију без голова. Ово је била трећа узастопна утакмица Горњоварошана без поготка. Ако им је за утеху, Сурдуличани тек не умеју да опепеле ван свог стадиона, па су на десетом гостовању чак осми пут остали на „нули“. Бар су задржали бодовну дистанцу у односу на Земунце.

Стоп за Чукарички у Шапцу! Јунак утакмице био је Ненад Гаврић. 

Друга најефикаснија екипа Суперлиге ове јесени - испаљивала је "ћорке" у Шапцу.

Тим Сима Крунића се с гостовања Мачви враћа и без бодова пошто је Чукаричком "пресудио" Ненад Гаврић још у 19. минуту утакмице, а домаћин је до краја сусрета успео да сачува три бода, за другу победу Дарка Тешовића откако је сео на клупу црвено-црних.

Крилном играчу ово је четврти гол ове сезоне, трећи пут за победу:

МАЧВА - ЧУКАРИЧКИ 1:0 (1:0)

С обзиром на време у Србији претходних неколико дана, ни терен није ишао двема екипама у корист, а по правилу се на њему боље сналази Мачва.

Истовремено, прекинули су серију Чукаричког која је трајала читав новембар током ког су "узели" десет од 12 бодова. Мачва после овог кола остаје на "граници" између горњег и доњег дела табеле, иза Пролетера и Војводине, а испред Радника.

Славље у Шапцу: Гаврић срушио Чукарички! Некадашњи првотимац Црвене звезде четвртим поготком у сезони сломио отпор Брђана.

Славље у Шапцу. Мачва је на свом терену савладала фаворизовани Чукарички голом Ненад Гаврића, чиме је прекинула низ од две утакмице без пораза и приближила се тимовима који су тренутно у зони плеј-офа - 1:0 (1:0).

Брђани овога пута, за разлику од утакмице са Радом нису успели да направе преокрет, мада би сигурно били задовољни и освојеним бодом, али нису имали снге ни за то. Крунић је покушао да размрда екипу улсацима Видосављевића и Тедића, али ни то није дало резултата, па је домаћин заслужено освојио три бода.

Једини погодак на утакмици постигнут је у 19. минуту меча, када је некадашњи првотимац Црвене звезде постигао свој четврти погодак у сезони.

Мачва у наредном, ванредном колу, гостује Војводини, док ће Чукарички покушати да поправи утисак против Бачке на Бановом брду.

ПАРОВИ 18. КОЛА:

Рад - Војводина 0:1 (0:1)
/Ђурић 23'п/

Земун - Радник 0:0

Мачва - Чукарички 1:0 (1:0)
/Гаврић 19/

Младост - Партизан 1:1 (0:0)
/Павловић 83 - Ивановић 90+2/

Динамо - Раднички 18.00
Пролетер - Спартак 18.00

одиграно у петак

Бачка - Напредак 3:3 (1:1)
/Бајић 18п, 73п, Чековић 58 – Вулић 12, Ескић 66, Вукановић 71/

недеља

Црвена звезда - Вождовац 18.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда (-1) 47, Раднички (-1) 38, Партизан 37, Чукарички 35, Напредак 32, Младост 26, Војводина 25, Пролетер (-1) 24, (плеј-оф), Мачва 20, Радник 19, Бачка 17, Вождовац (-1) 16, Спартак (-1) 15, Рад 15, Земун 15, Динамо (-1) 7.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар