SLS: Mladost zaustavila Partizan u Lučanima!

Mladost iz Lučana bila na korak od pobede protiv Partizana, ali je Đorđe Ivanović izjednačio u sudijskoj nadoknadi. Meč 18. kola Superlige završen bez pobednika 1:1.  Partizan zaustavljen u igranki rezervista: Pavlović nagovestio senzaciju, Ivanović u nadoknadi spasao bod crno-belima! Loš teren i loš fudbal u utakmici 18. superligaškog kola - 1:1.

Fudbal 01.12.2018 | 18:45
SLS: Mladost zaustavila Partizan u Lučanima!
Korak napred, pa korak nazad…

Partizan je prošle nedelje prišao Crvenoj zvezdi i Radničkom iz Niša za dva boda, ali bi na kraju 18. kola Superlige Srbije opet mogao da se vrati na poziciju na kojoj je bio pre 17. runde.

Skoro identične utakmice odigrali su Partizan i Mladost ove sezone. Nije bilo lepo u Humskoj početkom avgusta, a nije ni u decembru u Lučanima. Ipak, bilo je daleko uzbudljivije, pre svega zahvaljujući golovima u poslednjih deset minuta.

Mladost – Partizan 1:1 (0:0). Strelci su bili Predrag Pavlović u 83. i Đorđe Ivanović u drugom minutu sudijske nadoknade.

Malobrojna publika mogla je da vidi izrazito tvrdu utakmicu, dosta borbenu i ne preterano kvalitetnu. Po nedopustivo lošem terenu, nakvašenom od kiše i snega koji su padali prethodnih dana. U svakom slučaju, takvo igralište više je odgovaralo ekipi koja je bila koncentrisana na odbranu gola, a to je u ovom slučaju bila Mladost. Doduše, ekipa Nenada Milovanovića koristila je svaku priliku da krene u napad, na momente igrala i vrlo otvoreno, što Partizan nije umeo da iskoristi, a u nekoliko navrata je morao i grčevito da se brani.

U meču bez mnogo prilika, u kojem je "valjak" imao jednu pravu pre gola, ali nju nije iskoristio Nemanja R. Miletić u 67. minutu, domaćin je poveo u 83.

Dugačka lopta sa polovine Mladosti lako je prošla pored Miletića i Svetozara Markovića. Iako je Predrag Pavlović bio u sendviču, uspeo je da se izbori za šut i da savlada Vladimira Stojkovića.

Partizan je krenuo na sve ili ništa i to mu se isplatilo u drugom minutu sudijske nadoknade. Zoran Tošić je "lomio" odbranu na 16-17 metara od gola, pronašao je prostor, međutim vrlo dobri golman Dragan Rosić uspeo je da odbrani, ali tek toliko da odbije loptu na nogu Đorđu Ivanoviću - 1:1

Crno-beli su pokušali u preostalih nekoliko minuta da stignu do pobede, međutim nisu uspeli. Na kraju su utakmicu završili sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Slobodan Urošević.

Mladost je imala priliku da posle 20 godina pobedi Partizan, što bi bilo tek drugi put u istoriji. Ovako, lučanski tim uspeo je da drugi put uzastopno "otkine" dva boda konkurentu za titulu i tako mu u šampionskoj trci zada još jedan u nizu udaraca. 

Partizan već u sredu dočekuje Rad, a Mladost Dinamo iz Vranja.

Iskusan superligaški igrač. Pojam otrcan, ali koristan za lučansku Mladost koja se u najzanimljivijem susretu 18. kola oslonila na sposobnost Predrga Pavlovića i naterala Partizan da gleda u oči prvom porazu posle 14 vezanih takmičarskih utakmica, međutim, još dvojica rezervista, ovoga puta u crno-belom dresu postarala su se da osvajač Kupa Srbije iz Lučana donese makar bod – 1:1.

Opet je Nenad Milovanović ukočio Parni valjak. Početkom avgusta odoleo je u Humskoj (0:0), da bi kod kuće napravio ključni potez u 69. minutu, poslao na teren 32-godišnjeg vezistu, a ovaj mu se odužio tako što je sedam minuta pre kraja nadmudrio i Svetozara Markovića i Nemanju R.Miletića, te strelom iza leđa Vladimira Stojkovića nagovestio iznenađenje. Da ono ne bude potpuno, već samo delimično, nisu dozvolili Zoran Tošić i Đorđe Ivanović. Prvi je promenio odnos snaga na terenu u korist gostiju i umalo izjednačio, a kad već on to nije učinio, na odbitak je naleteo bivši kapiten Spartaka i poneo jedan poen u Humsku.

Kakav je meč bio u Dragačevu remi je pravedan ishod. Jer, s obzirom na prikazanu igru niko nije zaslužio da pobedi. Ni da izgubi. Mladost je nešto otresitije otvorila susret, pretila udarcima Pejovića i Odite, ali nije imala zicer. Kako je vreme odmicalo, povlačio se domaćin na svoju polovinu, čekajući šanse iz kontre. Na kraju ju je dočekao, tako što je rezervista Pavlović nadmudrio štopere Partizana i činilo se da će biti potpisnik na tek drugu pobedu u istoriji Lučanaca nad favoritom iz Beograda.

Partizan je ponovo razočarao. Pre svega kad je igra u pitanju. Možda opravdanje može da bude katastrofalan teren u Lučanima, možda i izostanak povređenog Marka Jankovića, međutim, besmisleno potrošeno prvo poluvremene kao da je stvorilo pritisak kod izabranika Zorana Mirkovića sa kojim nisu uspeli da se nose u nastavku. Iako su imali šanse preko Markovića, Miletića i Nikolića, ali nije vredelo. Sve do nadoknade u kojoj su Tošić i Ivanović koliko-toliko izvukli Parni valjak iz blata. Pre toga: malo energije, malo upotrebljivih lopti za Rikarda, malo proboja po bokovima, malo agresije...

Malo je i ovaj bod za crno-bele.

SUPERLIGA SRBIJE, 18. KOLO

MLADOST – PARTIZAN 1:1 (0:0)
/Pavlović 83 – Ivanović 90+2/

Lučani
Stadion Mladosti
Gledalaca: 1.000
Sudija: Igor Stojilković
Žuti kartoni: Odita (Mladost), Urošević (Partizan)
Crveni karton: Slobodan Urošević (Partizan) u 90+5. minutu

MLADOST: Rosić – Pešić, Andrić, Sinđić, Leković – Tumbasević, Pejović – P. Jovanović, Radivojević (od 90. Jevremović), L. Jovanović (od 69. Pavlović) – Odita. Trener: Nenad Milovanović.

PARTIZAN:  Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 86. Kosović), Pantić (od 67. Ivanović), Zakarić (od 80. Tošić) – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

Šok terapija, pa pobeda Voše u Beogradu! Novosađani slavili posle mesec dana.

U prvoj utakmici posle rastanka sa trenerom Dragomirom Okukom, fudbaleri Vojvodine ostvarili su trijumf iščekivan još od 31. oktobra.

Golom veziste Milana Đurića u 22. minutu, iz penala koji je iznudio Damjan Gojkov, novosadska "Stara dama" je konačno zadovoljna napustila teren.

RAD - VOJVODINA 0:1 (0:1)

Start Nikole Šipčića za penal i "egzekucija" iskusnog Đurića doneli su Voši prva tri boda, nakon serije od dva poraza i dva remija, koji su bili uvod u drugi ovosezonski rastanak sa trenerom na "Karađorđu".

Pod vođstvom vršioca dužnosti šefa stručnog štaba, Radovana Krivokapića, "lale" su slavile na Banjici zahvaljujući i golmanu Emilu Rockovu, koji je "skinuo" dve velike šanse domaćima.

Prvu veliku odbranu izveo je neposredno pre gol, kada je zaustavio Aleksandra Busnića u situaciji "jedan na jedan", a drugu početkom drugog poluvremena, kada mu je Aleksandar Lutovac pretio sa pet metara.

Zapažen je Rockov bio i u 70. minutu, kada je zaustavio udarac Bogdana Mladenovića, a šansu da se istakne imao je i mladi napadač "lala" Nikola Gajić, jer je u završnici ušao u zicer priliku pred Dušanom Markovićem, ali je tada odlično reagovao golman "građevinara".

Vojvodina je tako prekinula neprijatni niz, dok je Rad i dalje u kontraritmu. Poslednju pobedu ostvario je još 22 septembra, a od tada je izgubio u osam utakmica, uz samo dva remija. Odavno je jasno da je borba za opstanak pred "građevinarima"...

Otišao Okuka, krenulo Vojvodini i to sa penala! Zemun i Radnik bez golova.

Nepisano pravilo da promena trenera znači i šok terapiju i da se ekipa trgne iz letargije potvrđeno je na Banjici, pošto je Vojvodina u prvoj utakmici posle odlaska Dragomira Okuke savladala Rad i staka na rep seriji očajnih rezultata u kojima je osvojila samo dva boda u poslednje četiri utakmice – 1:0.

Pod vođstvom vršioca dužnosti šefa struke Radovana Krivokapića, u Crnotravskoj ulici u junaka Lala izrastao je 31-godišnji vezista Milan Đurić. Dovoljno spretan da sredinom prvog poluvremena meča 18. kola iskoristi jedanaesterac posle starta Nikole Šipčića nad Damjanom Gojkovim i tako postigao peti gol u sezoni, ako se računaju i dva pogotka iz kup takmičenja.

Niz neubedljivih izdanja Zemun je nastavio i protiv Radnika, kljucnuvši samo bod u remiju bez golova. Ovo je bila treća uzastopna utakmica Gornjovarošana bez pogotka. Ako im je za utehu, Surduličani tek ne umeju da opepele van svog stadiona, pa su na desetom gostovanju čak osmi put ostali na „nuli“. Bar su zadržali bodovnu distancu u odnosu na Zemunce.

Stop za Čukarički u Šapcu! Junak utakmice bio je Nenad Gavrić. 

Druga najefikasnija ekipa Superlige ove jeseni - ispaljivala je "ćorke" u Šapcu.

Tim Sima Krunića se s gostovanja Mačvi vraća i bez bodova pošto je Čukaričkom "presudio" Nenad Gavrić još u 19. minutu utakmice, a domaćin je do kraja susreta uspeo da sačuva tri boda, za drugu pobedu Darka Tešovića otkako je seo na klupu crveno-crnih.

Krilnom igraču ovo je četvrti gol ove sezone, treći put za pobedu:

MAČVA - ČUKARIČKI 1:0 (1:0)

S obzirom na vreme u Srbiji prethodnih nekoliko dana, ni teren nije išao dvema ekipama u korist, a po pravilu se na njemu bolje snalazi Mačva.

Istovremeno, prekinuli su seriju Čukaričkog koja je trajala čitav novembar tokom kog su "uzeli" deset od 12 bodova. Mačva posle ovog kola ostaje na "granici" između gornjeg i donjeg dela tabele, iza Proletera i Vojvodine, a ispred Radnika.

Slavlje u Šapcu: Gavrić srušio Čukarički! Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde četvrtim pogotkom u sezoni slomio otpor Brđana.

Slavlje u Šapcu. Mačva je na svom terenu savladala favorizovani Čukarički golom Nenad Gavrića, čime je prekinula niz od dve utakmice bez poraza i približila se timovima koji su trenutno u zoni plej-ofa - 1:0 (1:0).

Brđani ovoga puta, za razliku od utakmice sa Radom nisu uspeli da naprave preokret, mada bi sigurno bili zadovoljni i osvojenim bodom, ali nisu imali snge ni za to. Krunić je pokušao da razmrda ekipu ulsacima Vidosavljevića i Tedića, ali ni to nije dalo rezultata, pa je domaćin zasluženo osvojio tri boda.

Jedini pogodak na utakmici postignut je u 19. minutu meča, kada je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde postigao svoj četvrti pogodak u sezoni.

Mačva u narednom, vanrednom kolu, gostuje Vojvodini, dok će Čukarički pokušati da popravi utisak protiv Bačke na Banovom brdu.

PAROVI 18. KOLA:

Rad - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Đurić 23'p/

Zemun - Radnik 0:0

Mačva - Čukarički 1:0 (1:0)
/Gavrić 19/

Mladost - Partizan 1:1 (0:0)
/Pavlović 83 - Ivanović 90+2/

Dinamo - Radnički 18.00
Proleter - Spartak 18.00

odigrano u petak

Bačka - Napredak 3:3 (1:1)
/Bajić 18p, 73p, Čeković 58 – Vulić 12, Eskić 66, Vukanović 71/

nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 18.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda (-1) 47, Radnički (-1) 38, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Vojvodina 25, Proleter (-1) 24, (plej-of), Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Voždovac (-1) 16, Spartak (-1) 15, Rad 15, Zemun 15, Dinamo (-1) 7.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar