Кинези избачени из снукера на десет година!

Због намештања мечева! Двојица кинеских играча снукера Ју Делу и Цао Јупенг суспенодвани су због намештања мечева у једном од највећих корупционашких скандала у историји снукера.

Остали спортови 05.12.2018 | 09:30
Кинези избачени из снукера на десет година!
Обојица су признали да су намештали резултате мечева на појединим турнирима између 2015. до 2017. године, после истраге о сумњивим уплатама у кладионицама.

Они су међу најпопуларнијим снукерашима у Кини. Ју, 52. снукераш света, суспендован је на 10 година и девет месеци и мораће да плати 25.000 долара.

Он је учествовао у намештању пет мечева на пет турнира, како би зарадио новац за себе и пријатеље. Ју (31) је признао да је лагао истражитеље, као и да се кладио на мечеве, иако је играчима то забрањено. 

Цао, 44. играч света, суспендован је на шест година, од којих је три и по године условно, за намештање резултата три меча у 2016. години, укључујући и један на престижном Отвореном првенству Уједињеног Краљевства. Део казне 28-годишњем снукерашу је услован пошто је признао кривицу. 

Светска билијар и снукер асоцијација саопштила је да су то најдуже суспенизије за намештање мечева, откако је 2013. године Стивен Ли суспендован на 12 година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар