Видео - РУС: Руси, браћо, мијењајте правила!

Фудбал може да се игра на -14,6, а не може на -17 степени?! Бррррр, да се смрзнеш. . . !

Фудбал 01.12.2018 | 19:00
Видео - РУС: Руси, браћо, мијењајте правила!
Да су хокејаши, па да разумемо. Овако, не иде на у главу зашто Руси робију прописима, макар они казивали да фудбал мора да се игра ако температура не пробије 15 степени испод нуле. У Краснојарску је измерено -14,6. Судија Виталиј Мешков није имао куд осим да нареди играчима Јенисеја и Ахмата да се загреју, а они одиграли утакмицу у поларним условима и, иако резултат показује, да победника није било (1:1), момци који су били на терену су управо то – победници.

Јер, субјективни осећај у трећем по величини граду у Сибиру, уверавају руске колеге, био је „минус 25“. Опет, било је гледалаца на трибинама, у капутима, умотаним у капе, шалове и рукавице. И чебад су морали да користе. Љубав према спорту, шта ли? Тек, постаралии су се Јенисеј и гости из Грозног да има шта да се види, па су по залеђеном терену одиграли реми.



Повели су гости после центаршута Плијева који нико није успео да рашчисти, па је голман Јурченко примио помало комичан гол са скоро 40 метара, да би десет минута пре краја домаћин поравнао из једанаестерца, а стрелац је био Киргистанац Валери Кишин. Таман да задовољи правду.



За разлику од Краснојарска, у Оренбурбгу је термометар показао 17 степени испод нуле. И овде су прописи испоштовани и чим је уређај показап два степена испод „дозвољеног“ минимума, арбитар Николај Волошин је ставио до знања фудбалерима два тима да се повуку у свлачионицу и загреју чејем.

Сусрет је одложен. За кад – не зна се.

РУСИЈА 1 - 16. КОЛО

Петак
Рубин - Динамо Москва 1:1 (0:0)
/Лутсенко 69аг - Грулев 86/

Субота

Јенисеј – Ахмат 1:1 (0:0)
/Кишин 81 пен – Плијев 69/

Оренбург – Крила Совјетов, одложено

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар