Video - RUS: Rusi, braćo, mijenjajte pravila!

Fudbal može da se igra na -14,6, a ne može na -17 stepeni?! Brrrrr, da se smrzneš. . . !

Fudbal 01.12.2018 | 19:00
Video - RUS: Rusi, braćo, mijenjajte pravila!
Da su hokejaši, pa da razumemo. Ovako, ne ide na u glavu zašto Rusi robiju propisima, makar oni kazivali da fudbal mora da se igra ako temperatura ne probije 15 stepeni ispod nule. U Krasnojarsku je izmereno -14,6. Sudija Vitalij Meškov nije imao kud osim da naredi igračima Jeniseja i Ahmata da se zagreju, a oni odigrali utakmicu u polarnim uslovima i, iako rezultat pokazuje, da pobednika nije bilo (1:1), momci koji su bili na terenu su upravo to – pobednici.

Jer, subjektivni osećaj u trećem po veličini gradu u Sibiru, uveravaju ruske kolege, bio je „minus 25“. Opet, bilo je gledalaca na tribinama, u kaputima, umotanim u kape, šalove i rukavice. I čebad su morali da koriste. Ljubav prema sportu, šta li? Tek, postaralii su se Jenisej i gosti iz Groznog da ima šta da se vidi, pa su po zaleđenom terenu odigrali remi.



Poveli su gosti posle centaršuta Plijeva koji niko nije uspeo da raščisti, pa je golman Jurčenko primio pomalo komičan gol sa skoro 40 metara, da bi deset minuta pre kraja domaćin poravnao iz jedanaesterca, a strelac je bio Kirgistanac Valeri Kišin. Taman da zadovolji pravdu.



Za razliku od Krasnojarska, u Orenburbgu je termometar pokazao 17 stepeni ispod nule. I ovde su propisi ispoštovani i čim je uređaj pokazap dva stepena ispod „dozvoljenog“ minimuma, arbitar Nikolaj Vološin je stavio do znanja fudbalerima dva tima da se povuku u svlačionicu i zagreju čejem.

Susret je odložen. Za kad – ne zna se.

RUSIJA 1 - 16. KOLO

Petak
Rubin - Dinamo Moskva 1:1 (0:0)
/Lutsenko 69ag - Grulev 86/

Subota

Jenisej – Ahmat 1:1 (0:0)
/Kišin 81 pen – Plijev 69/

Orenburg – Krila Sovjetov, odloženo

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar