ШПА: Јовановић држао Уеску у животу, али Аспас...

. . . не прашта! Искусни нападач је избио на чело листе стрелаца Примере.  Јовановић немоћан против маестралног Аспаса! Фудбалери Селте савладали су Уеску 2:0 (1:0) у премијерном суботњем мечу 14. кола шпанске ЛаЛиге.  Галиција је Аспасово игралиште! Две мајсторије и два гола нападача Селте, један по полувремену, довољно да се на плећа баци фенејраш Уеска.

Фудбал 01.12.2018 | 18:15
ШПА: Јовановић држао Уеску у животу, али Аспас...
Меч на Балаидосу обележио је Јаго Аспас стрелац оба поготка за прву победу Селте после три кола.

Аспас је донео вођство Селти у 38. минуту након проигравања Маља, а победу је "оверио" сјајним поготком 13 минута пре краја.

Српски репрезентативац Александар Јовановић је са три сјајне одбране дуго држао Уеску у игри, али није имао шансе против маестралног Аспаса. 

Аспас се са ова два гола изједачио са Кристијаном Стуанијем из Ђироне на првом месту листе стрелаца са по десет погодака. 

Селта је остварила важну победу за бег од зоне испадања, тренутно је 11. са 17 бодова, али уз меч више од Валенсије, Хетафеа и Ваљадолида који имају исти бодовни салдо. 

С друге стране, Уеска је деветим поразом остала закуцана за дно ЛаЛиге са свега седам бодова. 

У следећем колу Селта гостује Виљареалу, док Уески у госте стиже Реал Мадрид.

Био је расположен српски голман Александар Јовановић на гостовању у Вигу, одбранио је три велике шансе при вођству домаћина од 1:0 и тако дао "ветар у леђа" својим саиграчима да је преокрет могућ, али Јаго Аспас је пресудио новом учеснику Примере.

Други пут на мечу, а десети у сезони, Аспас се уписао у стрелце у 77. минуту када је добио дуел са Акапом, који се притом и повредио, да би искусни нападач лако погодио за коначних:

Селта - Уеска 2:0 (1:0)

Била је то заслужена победа тима са Галиције који је у последњих десет минута могао до још неког гола пошто је Акапо морао из игре, па се Уеска бранила са играчем мање пошто је пре те повреде  тренер Франсиско Родригез направио све три промене...

Близу хет-трика био је Јаго Аспас, пошто је Селту довео у вођству и у 38. минуту после сјајног паса Уга Маља - када бившем нападачу Ливерпула није било тешко да погоди празну мрежу, а памтиће се промашај Кристијана Ривере главом пре тог поготка, када је Уеска могла да дође до вођства, па би ток утакмице можда био и другачије.

Селта је тако прекинула серију из новембра - у ком ниједном нису победили, Уеска је без тријумфа још од августа, тако да им следи грчевита борба за опстанак.

Матине дуел рањеника Примере на поново прилично празном Балидосу припао је, очекивано домаћем тиму. Херој сусрета између Селте и Уеске је био, ко други него Јаго Аспас, стрелац оба гола за тим са атлантске обале Шпаније.

У првом делу меча, домаћин је био прилично доминатнан, али је само једном успео да затресе мрежу преко бившег аса Ливерпула који је у шеснаестерцу гостију одрадио праву фудбалску бравуру. Вођа поноса Галиције је био прецизан и у другом полувремену када је у соло контранападу искористио грешку и збуњеност одбране и лагано матирао Нишлију Александра Јовановића. Голман Уеске, од недавно репрезентативац Србије је заиста био на задатку током целог меча иако се његов тим готово констатно бранио.

Селта, којој је ово тек друга победа у последњих 11 кола се са ова три бода приближила средини табеле, али није ни далеко од зоне испадања, тако да ће у наставку шампионата морати да настави са оваквим партијама не би ли сањала о опстанку. Са друге стране, слабашна Уеска остаје закуцана за само дно табеле  са седам бодова из 14 рунди шпанског шампионата, те и даље једним тријумфом забележеним још у првом колу.

Примера 14. коло, парови и резултати:

Селта - Уеска 2:0 (1:0)
/Аспас 38, 77/

Ваљадолид - Леганес (16.15)
Хетафе - Еспањол (18.30)
Реал Мадрид - Валенсија (20.45)

у недељу

Бетис - Реал Сосиједад (12.00)
Ђирона - Атлетико Мадрид (16.15)
Барселона - Виљареал (18.30)
Алавес - Севиља (20.45)

у понедељак

Леванте - Атлетик Билбао (21.00)

одиграно у петак

Рајо Ваљекано - Еибар 1:0 (0:0)
/Ембарба 53/

ТАБЕЛА: Севиља 26, Барселона 25, Атлетико 24, Алавес 23, Еспањол 21, Реал Мадрид 20, Ђирона 20, Реал Сосиједад 19, Леванте 18, Еибар (+1) 18, Селта (+1) 17, Валенсија 17, Хетафе 17, Ваљадолид 17, Бетис 16, Виљареал 14, Леганес 13, Билбао 11, Рајо Ваљекано (+1) 10, Уеска (+1) 7.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар