ŠPA: Jovanović držao Uesku u životu, ali Aspas...

. . . ne prašta! Iskusni napadač je izbio na čelo liste strelaca Primere.  Jovanović nemoćan protiv maestralnog Aspasa! Fudbaleri Selte savladali su Uesku 2:0 (1:0) u premijernom subotnjem meču 14. kola španske LaLige.  Galicija je Aspasovo igralište! Dve majstorije i dva gola napadača Selte, jedan po poluvremenu, dovoljno da se na pleća baci fenejraš Ueska.

Fudbal 01.12.2018 | 18:15
ŠPA: Jovanović držao Uesku u životu, ali Aspas...
Meč na Balaidosu obeležio je Jago Aspas strelac oba pogotka za prvu pobedu Selte posle tri kola.

Aspas je doneo vođstvo Selti u 38. minutu nakon proigravanja Malja, a pobedu je "overio" sjajnim pogotkom 13 minuta pre kraja.

Srpski reprezentativac Aleksandar Jovanović je sa tri sjajne odbrane dugo držao Uesku u igri, ali nije imao šanse protiv maestralnog Aspasa. 

Aspas se sa ova dva gola izjedačio sa Kristijanom Stuanijem iz Đirone na prvom mestu liste strelaca sa po deset pogodaka. 

Selta je ostvarila važnu pobedu za beg od zone ispadanja, trenutno je 11. sa 17 bodova, ali uz meč više od Valensije, Hetafea i Valjadolida koji imaju isti bodovni saldo. 

S druge strane, Ueska je devetim porazom ostala zakucana za dno LaLige sa svega sedam bodova. 

U sledećem kolu Selta gostuje Viljarealu, dok Ueski u goste stiže Real Madrid.

Bio je raspoložen srpski golman Aleksandar Jovanović na gostovanju u Vigu, odbranio je tri velike šanse pri vođstvu domaćina od 1:0 i tako dao "vetar u leđa" svojim saigračima da je preokret moguć, ali Jago Aspas je presudio novom učesniku Primere.

Drugi put na meču, a deseti u sezoni, Aspas se upisao u strelce u 77. minutu kada je dobio duel sa Akapom, koji se pritom i povredio, da bi iskusni napadač lako pogodio za konačnih:

Selta - Ueska 2:0 (1:0)

Bila je to zaslužena pobeda tima sa Galicije koji je u poslednjih deset minuta mogao do još nekog gola pošto je Akapo morao iz igre, pa se Ueska branila sa igračem manje pošto je pre te povrede  trener Fransisko Rodrigez napravio sve tri promene...

Blizu het-trika bio je Jago Aspas, pošto je Seltu doveo u vođstvu i u 38. minutu posle sjajnog pasa Uga Malja - kada bivšem napadaču Liverpula nije bilo teško da pogodi praznu mrežu, a pamtiće se promašaj Kristijana Rivere glavom pre tog pogotka, kada je Ueska mogla da dođe do vođstva, pa bi tok utakmice možda bio i drugačije.

Selta je tako prekinula seriju iz novembra - u kom nijednom nisu pobedili, Ueska je bez trijumfa još od avgusta, tako da im sledi grčevita borba za opstanak.

Matine duel ranjenika Primere na ponovo prilično praznom Balidosu pripao je, očekivano domaćem timu. Heroj susreta između Selte i Ueske je bio, ko drugi nego Jago Aspas, strelac oba gola za tim sa atlantske obale Španije.

U prvom delu meča, domaćin je bio prilično dominatnan, ali je samo jednom uspeo da zatrese mrežu preko bivšeg asa Liverpula koji je u šesnaestercu gostiju odradio pravu fudbalsku bravuru. Vođa ponosa Galicije je bio precizan i u drugom poluvremenu kada je u solo kontranapadu iskoristio grešku i zbunjenost odbrane i lagano matirao Nišliju Aleksandra Jovanovića. Golman Ueske, od nedavno reprezentativac Srbije je zaista bio na zadatku tokom celog meča iako se njegov tim gotovo konstatno branio.

Selta, kojoj je ovo tek druga pobeda u poslednjih 11 kola se sa ova tri boda približila sredini tabele, ali nije ni daleko od zone ispadanja, tako da će u nastavku šampionata morati da nastavi sa ovakvim partijama ne bi li sanjala o opstanku. Sa druge strane, slabašna Ueska ostaje zakucana za samo dno tabele  sa sedam bodova iz 14 rundi španskog šampionata, te i dalje jednim trijumfom zabeleženim još u prvom kolu.

Primera 14. kolo, parovi i rezultati:

Selta - Ueska 2:0 (1:0)
/Aspas 38, 77/

Valjadolid - Leganes (16.15)
Hetafe - Espanjol (18.30)
Real Madrid - Valensija (20.45)

u nedelju

Betis - Real Sosijedad (12.00)
Đirona - Atletiko Madrid (16.15)
Barselona - Viljareal (18.30)
Alaves - Sevilja (20.45)

u ponedeljak

Levante - Atletik Bilbao (21.00)

odigrano u petak

Rajo Valjekano - Eibar 1:0 (0:0)
/Embarba 53/

TABELA: Sevilja 26, Barselona 25, Atletiko 24, Alaves 23, Espanjol 21, Real Madrid 20, Đirona 20, Real Sosijedad 19, Levante 18, Eibar (+1) 18, Selta (+1) 17, Valensija 17, Hetafe 17, Valjadolid 17, Betis 16, Viljareal 14, Leganes 13, Bilbao 11, Rajo Valjekano (+1) 10, Ueska (+1) 7.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar