Студенти одлазе с Универзитета

Док проректор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) Дејан Бокоњић и група њему лојалних професора покушавају да смијене Стеву Пашалића с мјеста ректора и тиме изврше већ другу „сјечу“ челних људи Униврезитета у размаку од нешто више од годину дана, у тој високошколској установи већ годинама траје незапаћен егзодус студената.

Република Српска 01.12.2018 | 15:26
Студенти одлазе с Универзитета
Портал Инсајдер дошао је у посјед званичних података о броју студената који су само у посљедње три академске године, колико Бокоњић и његова група ведре и облаче УИС-ом, напустили студије на факултетима у склопу тог универзитета.

Наиме, према тим подацима, од академске 2014/2015. до краја 2016/2017. године са факултета УИС-а исписало се чак 2.837 студената.

Највећи егзодус студената биљежи Правни факултет, с којег је само у посљедње три године отишло 499 будућих академаца. По истим параметрима, ништа боље стање није ни на Филозофском факултету са којег је у истом периоду индексе бесповратно подигло 399 студената.



- Иначе, занимљиво је то да је декан Филозофског факултета Драга Мастиловић изузетно близак пријатељ високог функционера СДС-а Мирка Шаровића, а према неким информацијама Мастиловић је требало да преузме фотељу министра просвјете и културе РС у случају да је Савез за побједу остварио тријумф на недавно завршеним општим изборима.

У групи професора који су највећи кривци за катастрофално стање на Универзитету у Источном Сарајеву незанемарива је улога и проректора за студентска питања Сандре Ивановић, која заједно са Дејаном Бокоњићем и његовом екипом већ годинама хара Универзитетом, смјењујући ректоре који им нису по вољи и који покушавају да спасу што се спасити може – кажу извори Инсајдера.
 
(Инсајдер)

Коментари / 111

Оставите коментар
Name

Бивси декан

01.12.2018 14:37

Студенти дигните се. Багра мора ици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца Цеки

01.12.2018 15:08

Тако је !

Name

Дарко

01.12.2018 15:10

Истина, студенти пресли на прави универзитет у Сарајеву сви одреда који су се исписали. Све боље далеко. Доста је висе сеоских универзитета по баракама и касарнама с неструцним кадровима и купљеним дипломама.

Name

Дејо

01.12.2018 15:26

Сандра нема докторат.. Проректор!! Пјева, а бави се финансијама и смјенама на Универзитету... Занимљиво!

Name

сасвим обични радник

01.12.2018 16:10

Студенти се исписују, је ли напуштају школовање или настављају студиј негдје друго, ако одлазе у Сарајево опет се намеће питање како је то могуће.

Name

ре сасвим

01.12.2018 16:25

А сто је ли могуце, вецина насих студената је студирала у Сарајеву, а сад посебно, ванредни плацају, а редовни несто мало , правила за свију иста. Цијела БиХ углавном у Са.студира.

Name

Сандрааа

01.12.2018 16:41

Ста је са Српком Дамјановицем оце и даље користити ауто од универзитета за своје сврхе,ста це му бити Кд му оде Бокоњиц морам це пјеске по зену

Name

Рајко

01.12.2018 16:58

Мора пропасти дрзавни универзитет кад син од докторице Копривице из Сокоца студира 8 година Филозофски факултет на Палама.

Name

ре

01.12.2018 17:02

Универзите у Источном Сарајеву никада није тербло ни отварати, то је био највећи промашај, мора се то затворити, под хитно.

Name

xy

01.12.2018 17:03

Куда плови овај брод? Битна је национална реторика и послушност страначким лидерима и резултати су ту. Кад народ оде и исели се, кога ће папци представљати. Ни њихови укућани ихе не могу гледати.

Name

Ре Дарко

01.12.2018 19:14

Омладино студирај у СА доста је барака док они марису лову за реновирање

Name

Инспектор ЦјБ ИСТОЧНО САРАЈЕВО

01.12.2018 19:35

Кренуло је, сваки дан по један текст. Очекујте наредних дана и финансијске извјештаје пројеката, дневнице, трошкове а биће занимљиво кад видимо ко је све и гдје путовао на рачун пројеката и како су се извлачиле паре. Многе ће маске да падну и да се демистификују улоге појединих проректора. Све има забиљежено.

Name

Сандрина

01.12.2018 19:39

Моја Сандра Српко те мозе купити за мекиње ,да је то истина па ни пола јада или да бар надје несто друго овако сви знају да је то лаз и на крају каве везе има Српко са стањем на Уис у кад сте ви сви овде сто се препуцавате криви за овакво стање јер тамо 90# људи неради свој посао и бави се трац партијама и нико никоме несмије да казе ниста у оци ,а кад се сретнете срдацно се поздрављате и љубите по ходницима ,еее то је јад и цемер насег унервизитета ,све сами полтрони и дупелисци

Name

за Дарка

01.12.2018 22:07

Нека било који стидент са било којег Правног факултета изадје на црту са знањем студwнту са Пала акоји није имао протекције.

Name

Миле

02.12.2018 09:48

Сваког од вас који казе да треба укинути Уис или да треба студирати у сарајеву треба протијерати из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ,одузети вам документа па ви хајте полако пут сарајева ,београда итд .п.с.није вама до науке вец сто хоце да вас смијењују па немозете висе да мастите брке ,а ови студенти сто вас подрзавају висе немају никакву тезину и то да знате цао ,цао ,цао

Name

херцеговац

04.12.2018 14:22

Људи моји о чему ви то?? Факултет се не прави на ливади чак и ако имаш паре да направиш зграду кадрови се стварају деценијама, након деценија стварања сарајевски универзитет је једва постао озбиљна институција кад га ко и државу разјебаше најгори студенти а неки ни до студента нису догурали. Да се не лажемо универзитети у Мо Тз Бл и данас су далеко од озбиљних да не спомињемо приватне. Неки овдје хвале право на палама па да и ја речем коју. Неки Милошевић био крајем прошлог вијека у ВРС и сконто да ће са факултетом имати већу плату и упише право на Палама. Након пар година студирања нађе се у друштву адвоката који су стално у разговору користили изразе "де факто" и "де јуре" и након неког времена он упита шта то значи "па која си ти година права" "Трећа" "Е видиш кад завршиш факултет де јуре ћеш бити правник а де факто обичнаqрчина" Солидан фуниверзитет смо можда могли створити 95 комбинацијом професора избјеглих из Са и ових из Бл а сад је већ касно добри стручњаци су или далеко или мртви а нове не производимо

Name

Рада

04.12.2018 16:45

Како оно кажу? Дошли дивљи, истјерали питоме. Ако професор од студената тражи знање, а од асистената да користе литературу на страним језицима, да пишу и објављују радове у реномираним часописима и магистрирају и докторирају на угледним уиверзитетима, одмах му налијепе етикету да кочи младе и да себи чува професорску фотељу. Сви би да стекну дипломе на државном факултету, али под условима који владају на приватном. То је стога што се након рата изгубило поштовање за професоре, јер су многи мимо реда и без икаквих услова добили звања. Сада ти исти жаре и пале на БиХ универзитетима. Сад је нормално да су доценти декани и проректори (још мало па ће бити и ректори), а старији професори треба да савију главу пред њима. Прије рата, као и на универзитетима у региону и свијету, тако нешто је непојмљиво. Као у војсци кад би генерал салутирао нижем официру. Ти декани се онда удружују с другим доцентима и асистентима против професора и по праву бројнијег и јачег намећу своја правила која су против квалитета академског рада. Ваљда вјерују да ће квантитет једном прерасти у квалитет. Али марксистичке идеје смо одавно напустили (иако их неки још увијек слиједе).

Name

Ивица

10.12.2018 22:33

Камо пусте среце да су нам доктори бар близу људског карактера Др. Дејана Бокоњица..Увазавам наравно све, али ако поменете њега искрено цовјек је за пар нивоа далеко изнад свих..Струцан и пријатан..добронамјеран..добар и искрен цовјек ! Па да ли је могуце да га многи петљају у политику? НЕ.. Особа са таквим људским врлинама није за сада у политицким восама..Уколико буде, имаце насу подрску..ПС. А ко бас студенти одлазе, поставља се питање " Засто?" Ако заврсе студије медицине са цетири - пет година у Фоци, свакако це им знацити висе дипломски у Београду, Н.Саду, Подгорици или Сарајеву !? У цему је онда греска? Греска је дозволити студентима да до готовог краја студија узивају бенефиције , а након извјесног времена се опредјељују за другу дестинацију на којој дипломирају те стицу своја звања !!! Па у цему је овде негативна улога увазеног професора? Нема је..измисљају је..Засто??? ИСКРЕНО НЕ ЗНАМ, АЛИ ЗНАМ ДА СМО СВИ ПОНОСНИ НА ЊЕГА, КАО ЦОВЈЕКА ТАКО И СТРУЦЊАКА- ПУЛМОЛОГА ! Срдацан поздрав свима.

Name

За Раду ..Ивица

10.12.2018 22:58

Молим Вас реците ми какво је то поредјење које сте навели!? Поредјење генерала и доктора???? Зар мислите да младји не могу и нису паметнији него старији или да бар не могу бити? Имам близу педессет година и просао сам много..лосег и доброг..Засто да Вам не казем како младји мозе бити паметнији и кориснији друству од старијег..далеко старијег колеге??? Докле висе постовати само године и да сваки пут треба поздравити са : Добар дан " и цекати или не доцекати отпоздрав??? Умисљене фаце су ми на врх главе, доктори у пензији нису мислили никада да це постати пацијенти, а многи су вец...Старији доктори су назалост добро излапили и њима је мјесто поред ТВ екрана, вијести и спаванац..Моје скромно мисљење је да се треба дати простора младјима и способнима..Медицина се усаврсава ајд да казем да каска за новим болестима , ал то суцељавање је једино могуце уз струцњаке попут увазеног Др. Дејана Бокоњица и слицних њему..Без љутње од било кога, износим своје мисљење али и искуство ! Постујте цовјека који је висе него доктор специјалиста пулмологије - инаце нацелник педијатријског одјељења! Студенти одлазе гдје хоце, гдје им је боље или имају своје скривене разлоге! Др. Бокоњиц је јос увијек ту, са нама и насом дјецом..ако и он оде..е тада смо га на...ли !!!

Name

Пале

01.12.2018 14:39

Срамота! Да ли це се ико запитати због цега је оволики број исписаних студената ?! Наравно да неце,битније се борити за фотељу и гледати лицне интересе,а студенти су изгледа најмање битни. Студенти "пробудите се" и борите се за своја права!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кубатлија Марко

01.12.2018 14:48

А ста цу сад ја,узеце ми буздет из руку,куку мени ста даље.Ваљда це ми моја браца Луца и Главас дати несто новца ипак су се они накрали много висе од мене...

Name

Максо

06.12.2018 18:51

Цуј смета им возац на универзитету е мој пропали сдд јадан ли си оцес да унистис све сто вреди у овој дрзави . Вјероватно вас савјетује пандуровицка посто висе нигдје није пристала па сад удри по Проф Бокоњицу

Name

Затворити универзитете!

01.12.2018 14:41

Од науке нема ниста. Насе сколство је забатаљено. Јос када оде ова задња генерација дипломаца за Њемацку треба јос ударити пецат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко

01.12.2018 15:00

Па цујете ли податак колико младих одлази из ове дрзаве. Немају ста овдје висе тразити. А ако је стање на Универзитетима овако онда сви требамо ици, нема овдје мјеста ни закога осим за појединце

Name

Правница

01.12.2018 16:40

Како је побјегуља одлепрсала Лазицу је свануло. Сваки дан поједе по неколико колаца како би и он био успјесан дебељускасти правник.

Name

Студент

01.12.2018 14:44

Ко води универзитет добро је да ико уписе код нас факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опт

01.12.2018 15:20

Кад хоћете да уништите један народ,уништите му школство и оде народ у пм

Name

РЕ Студент

01.12.2018 21:55

То је истина.Ко су асистенти и професори на факултетима је смијешно и већина њих није била способна да положи пријемни испит на Универзитету у Београду. Нема Факултета и Универзитета по касабама и вукојебинама.Од тог Универзитета треба оставити ЕТФ у Лукавици, од Медицине у Фочи направити Вишу медицинску школу, од ДИФ-а направити катедру за зимске спортове У у Бг. Све остале факултете затворити јер производе изузетно лоше кадрове са много мање знања од ученика бољих средњих стручних школа. Колико нас Срба има на простору еx Yу и са овим исељавањем довољан је Универзитет у Београду и уз Универзитет у Новом Саду то је оптимално.Није свако за студирање, морају млади људи који нису са знањем на нивоу У у Бг да траже себе у пословима са средњошколским образовање. Имамо девалвацију диплома гору од девалвацију гору од девалвацију динара деведесетих.За Факултет треба зграда са простором, амфитеатрима,лабораторијама и КВАЛИТЕТНИМ НАСТАВНИМ КАДРОМ који радом у тим лабораторијама долази до радова који се објављују у релевантним међународним научним часописима и тако долазе до звања.Ништа од тога нема на оба државна Универзитета у Републици Српској.Влада РС умјесто два Универзитета плати онолико колико студената из РС упише факултет у Београду и Новом Саду.То је и финансијски правилно и свима који имају знање треба дати прилику да полажу пријемни и ако га положе треба да сви добију стипендију и то ће бити много јефтиније од финансирања од ова два ЛАЖНА-Плагијат Универзитета. Дипломци са приватних факултета немогу радити у државном и јавном сектору.

Name

па да

01.12.2018 23:04

ЕТФ и Право на УИС је много тезе заврсити овдје нwго у Бг лили НС. То казу не само студенти који су отисли тамо, него то мозете цути и од професора.Зато је боље студирати те факултwтw тамо, јел овдје без обзора на све неце имати тај рејтинг.

Name

РЕ ПА ДА

02.12.2018 16:20

Ово што си написао је таква глупост да може портал пући од тога. ЕТФ у Београду је институција којој нико из еx Yу неможе прићи.То потврђује Шангајска листа где је Универзитет у Београду у 300, а не глупе махалске приче.Ти професори што вам то причају хвале себе, а у Београду немогу ни прићи катедрама и немогу булеваром проћи поред Правног и ЕТФ.Ја сам студирао у Београду, а они који нису могли положити пријемни у Београду су сада професори у Палама и знам те људе коплексаше што вам причају ту причу да је лакше завршити у Београду где нису могли пријемни положити. У Свијету су једино дипломци ЕТФ у Београду тражени са еx Yу простора, а угледу Правног Факултета у Београду и чувеним професорима које Пале никада нису виделе Тај Универзитет треба укинути управо због оваквих глупости.Спортски речено то је исто да је кошаркаш Славије изјавио да је теже њему играти у РС него Јокићу у НБА.

Name

БГД

02.12.2018 17:32

Да чујемо који су то професори који нису могли положити пријемни у Београду?

Name

па да

02.12.2018 18:50

За Ре. Немас тј појма зато си и студирао у Бг. Наси студенти када иду тамо на магис. тако лако заврсе са високом оцјеном. А како се вреднују универ.у свијету..... хахаха, па то је свима јасно. Из ЕТФ ИС, иду у Бг, да заврсе када закоце овдје.Распитајте се мало. Распитајте се код студената, генерације. По цијелу ноц, сплавови, ујутро испити, писмени, све у року.

Name

Истина

01.12.2018 14:45

Студенти не одлазе због овог професора вец због Луцица и Главаса који вец дуги низ година владају универзитетом и исти су приватизовали.Они се питају а не ректор,запосљавају своје пријатеље огрезле у криминалу и своју близу родбину и из истог извлаце огромна финансиска средства.Свака цаст Милораду Додику(иако нисам његов љубимац)сто је напокон одлуцио да стане овој криминалној групи у крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наталие qуеен

01.12.2018 15:07

Свака част.

Name

НекоИзМасе

01.12.2018 15:39

Какав је то универзитет ако га два студента могу приватизовати. Не лупај глупости, зарадио си сендвич за овај коментар.

Name

Дипломац без посла

01.12.2018 14:46

Отјерати багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.12.2018 14:52

Студент сам Правног факултета и ово је оцајно колико из године у годину се смањује број студената, не бих никога да кривим, али сам о дотицној проректорици много тога нимало лијепог цуо

ОДГОВОРИТЕ
Name

памет у главу

02.12.2018 11:25

Да бих уписали Право на Палама, а ко нисте"дијетw људи на позицији", поред исцрпног уцења и знања, највазније је да нисте крхког здравља, јако добро психицки пдипремљени, да иматw финан. средства за дуго студирање. Поједини испити су јако стресни, иакцрпљујуци.... Нw тако давно, имало је и смртних слуцајwва од стресова и исцрпљености. Студент је умро са књигом, поред сендвиц, догадјало се и на испиту код једног проф. који је овдје предавао. Неостварени професори, су стетни по здрављw студента.Прије свwга цувајте здравље,паметно бирајте факултет и мјесто гдје студирати.

Name

Родитељ

03.12.2018 14:43

Срби, правимо дјецу, радјајмо их! Па це бити студената. Овдје Нико нема везе за зивотом.

Name

Ре родитељ

03.12.2018 20:13

Свака цаст. Ови лупају само глупости. Цуј тамо нека два студента да управљају Ректоратом. Па зар је то могуце?

Name

Маринко

01.12.2018 14:52

Све боље од бољега, невјероватно, ма свугдје се прица да це овај Универзитет пропасти а судеци по свему и хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

01.12.2018 15:05

Ово је реалност насе дрзаве,да нам Универзитете воде људи који гледају лицни интерес. Онда се питамо због цега млади иду из РС?! Па ево управо ово је један од разлога. Омладина нема будуцност овдје, а и ово је један од показатеља тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истинаа

01.12.2018 15:07

Студенти одлазе јер нисте имали времена да направите нормалан универзитет, а све због трцања за столицом и лицним интересима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

01.12.2018 15:14

Када се политика умјеса у образовање то овако и изгледа.Који по реду смијењени ректор? Да имало срама имају и сами би се повукли са својих позиција када би видјели колики је број исписаних студената

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојективно

01.12.2018 15:14

Мислим да је поразавајуца цињеница да УИС има само 7000 студената.. Сколонити Бокоњица и Драгу довести нормалне људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

01.12.2018 16:15

Не мозе се поредити доцент Драга ( који би и данас био сеф катедре за географију да није упознао Трбојевица Стева ) иДејан Бокоњиц то је ко небо и земља а инаце овај текст је наруцио Симаниц и Луциц да се зна

Name

хм

01.12.2018 21:29

Правни на Палама око 20 студената уписало

Name

?!

01.12.2018 21:32

Мали криминалцици, просезали крпз факултет....

Name

Ре Реалист

03.12.2018 20:11

Ко су вам та два? Ста су вам они битни?

Name

хм

03.12.2018 20:39

Полтронцици власти

Name

Бојективно

01.12.2018 15:16

Мислим да је поразавајуца цињеница да УИС има само 7000 студената.. Сколонити Бокоњица и Драгу довести нормалне људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јокер

01.12.2018 15:23

Слазем се.. Нормалне људе које це досљедно водити ову институцију...

Name

Правни факултет

01.12.2018 15:20

Да ли неко зна који је број уписаних студената на Правни факултет у последње три године или ни о томе нико не говори ? А исто тако нека се провјери какав је упис био нпр 2008./2009.год .Ко је крив за то? Вјероватно наведени Бокоњици и остала компанија. Срамно је сто се дозволило овим појединцима да нарусе углед УИС-а који се толико градио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

03.12.2018 14:47

Пријатељу србине, колико дјеце имас? Роди И одгоји бар троје па це бити студената! Лупате ко Максим по дивизији. Муцните Мало главама Срби, радјајмо се!!!!

Name

Ре родитељ

03.12.2018 20:08

Тацно тако. Слусаи сам Ректора проф Пасалица он је прицао о демофрафији. Знаци само дјеца људи. Ако нема дјеце нема ницега.

Name

Драга Мастиловиц

01.12.2018 15:21

Сад ниста од министарства, али ја и Сандриц нападамо ректорат..:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Равијојла

01.12.2018 15:22

Ја цу бити главна као и до сада.. Сви се мјењају само ја остајем.. Неда мене Бокоњиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговорност

01.12.2018 15:24

Па гдје је сада проректорица Сандра да нам одговори због цега се студенти исписују или је и превисе оптерецена лактањем за своју фотељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсолвент

03.12.2018 14:49

Уписали се ради породицне пензије са просјеком 2 27 из средње сколе И ......... Исписали се, након три године наравно! Ви исто као да сте Пали са гране.

Name

Татјана М.

01.12.2018 15:25

Искрено мени је зао сто слика великог доктора стоји иза оваквог наслова. Лицно познајем професора Бокоњица добар је лекар заиста. Ако је урадио несто лосе сигурно није сам од себе него су га лоси људи упетљали у то. Моје мисљење је да професора Бокоњица не треба стављати у кос са осталима на Универзитету. О универзитету мислим да је пропао тотално због не рада руководецег кадра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

01.12.2018 15:36

Склонити људе сто несавјесно воде универзитет!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Студент

01.12.2018 16:48

Слажем се са тобом у потпуности. Гдје је одговорност за господина проректпра сто је на Шангајској листи Европски Универзитет у Брчком боље рангиран него Универзитет у Источном Сарајеву. Само гледају свој интерес и узимају новац на пројектима у које их је Трбојевић увео а сада су му забили нож у ледја. Не знам што се боре за позиције кад ионако нико неће да студира овај универзитет јер су га ови проректори уништили.

Name

Тралалла

01.12.2018 20:09

Проректор Дејан је улозио пуно труда да побољса стање на Универзитету. Тако једног дана одлуци и проректор Берјан да све уцини како би УИС био популаран сиром свијета. Одлуци да обидје све канцеларије и обавијести раднике да позову своје пријатеље да лајкују wеб страницу универзитета. И тако...поста универзитет познат...

Name

Ведрана

01.12.2018 15:44

Проректорица сандра је одлицно урадила посао студенте је отјерала на приватне факултете

ОДГОВОРИТЕ
Name

И САРАЈЕВО

01.12.2018 16:47

Сандра отјерала студенте???????????? Не могу да вјерујем, а сви знамо да није тако

Name

Аустриа

01.12.2018 15:55

Ста рец клозет од људи који те функције обављају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

01.12.2018 16:03

Када сам ја 2000/2001 уписао факултет због доброг просјека и добрих резултата на упису био сам 10 на списку. Вјеровали или не иза мене је било сигурно преко 300 уписаних студената на једном студијском програму. Ове године мој братиц уписује право, вјеровали или не, јесте мој братиц ал је заиста лос дјак примљен на право ама без ицега само да се повеца број уписаних студената. И поред тога опет катастрофа број уписаних на праву. Не знам ко је у рукододству задузен за овако лос упис ал ко год да је нека се срами сто је овај Универзитет спао на овако ниске гране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахах

02.12.2018 12:03

Студентима у Палама на праву, је најлаксе било онима сто су родјени, 1988,1989 и 2000 када су увели по Болоњи. Као да су исли на тестове за возацки.Проценат пролазности био јако висок. Но убрзо послw њих вратисе се на старо, а Болоња остаде на папиру.

Name

Мицо

03.12.2018 14:53

Сине мој на звницној страници завода за запосљавање има око 1800 правника без посла. Која дрзава мозе то запослити? Ставите прст на цело И размислите.

Name

хм

03.12.2018 15:30

14% се мозе назвати правницима, а оне на приватним,понистити дипл. као и ванредним.

Name

па да

03.12.2018 16:10

На Правни, УИС од како ради уписано 7000 а дипломирало 1400.

Name

Карадјордје

01.12.2018 16:32

Какав Драга Мастиловић, обични чобан из неке селендре у Херцеговини. Ко год га зна, зна да је ријеч о полуписменом дебилу који је огрезао у непотизму. Запослио жену у студентској служби, уписала код њега историју и завршила са просјеком 9,5. Поред посла и породице... Ускоро ће је примити за асистента, чим заврши мастер. Али неће још дуго. Отјерати говна са универзитета!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандраа

01.12.2018 16:34

Ста је са Српком Дамјановицем сто користи ауто од универзитета да би зену возао на посао и са посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радио Европа

01.12.2018 17:59

Хахаха мису мали иди то реци Дамјановицу у лице не смијес јер је то ноторна лаз дусо продана. А сто Пасалиц иде слузбеним возолом на све стране свијета и приватне третмане у Београд и бање по Србији и ЦГори то несмијес споменути ...боту поједи сендвиц ахахаха

Name

Витинка

01.12.2018 22:53

Прво ко год да си ја вјерујем у то да Српку Дамјановицу ниси ни до кољена ,немас право да га коментарисес јер је цовјек осеби при себи коме није помогао није ни одмогао ни он ни његова породица .

Name

Сандраа

01.12.2018 16:34

Ста је са Српком Дамјановицем сто користи ауто од универзитета да би зену возао на посао и са посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правница

01.12.2018 17:22

Како је Побјегуља утекла крупним корацима, правна слузба је продисала. Сви су свјезији и дебљи. Она је људе тлацила.

Name

Мица ....

02.12.2018 20:21

Ова се Сандра заљубила у Српка оцигледно.аааааа

Name

Мајка Тереза

03.12.2018 09:55

Српко је честит човјек који никада није злоупотријебио своје радно мјесто нити је оштетио универзитет, али зна многе прљаве ствари о појединим људима који су запослени у Ректорату, зато га прозивају олоси и проституке, јер напад је најбоља одбрана...

Name

Миланка

01.12.2018 16:57

Ако у овој дрзави постоји иста да ваља, ваљда би то требало да буду два јавна Универзитета. Е кад је овако стање као сто писе људи бјезимо из ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

01.12.2018 17:03

Овог знам побјегао је кад сам довео бебу са бронхитисом на преглед . Каже сачекајте и неста. Супљак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразен

01.12.2018 17:20

Бивиси студент Медицинског факултета у Фоци садасњи меназдер здравстава у Аустрији гдје сам и стекао ово академско звање..Уписао сам медицину 2007 године у Фоци.Након прве године студија имао сам просјек оцјена 9.23 иако то не знаци ниста током даљег студија.Медјутим разлог због којег сам морао да се пребацим из Фоце у Бања Луку је тадасњи Доц.др Синиса Ристиц који је својевремено предавао Физиологију. Мислим да ми је тај ако могу да казем ,, цовјек,, узео 5 година зивота због неправде и понизења.Ткз. Гаyтона и ,, Марину скрипту сам цитирао.Али то није било довољно јер ме је исти обарао на тестовима и наравно понизавао сваки пут када сам питао зар није било довољно?Све до једном док сам свој рад пронасао у канти за смеце. Био је у питању тест из Ендокринологије који сам брилијантно одрадио као и све остале. На питање откуд мој рад у канти одг.је био нецу да цитам хијероглифе.Да ли могу да процитам рад одг.је био то це мајмуне бити кад ти будес гдје сам ја. О раније поменутим понизењима нецу ни да прицам.Код дотицног су само пролазили добро његове улизице које су му се слајмовали савки дан.На једној црнигорскиј журци исти ме питао ста студирам богословију или ста вец.Јер сам сваки испит спремао пустајуци браду.Исмијавења и понизења није било краја.Медјутим по преласку у Бл.након 10 дана сам полозио Физиологију са оцјеном 9 код Проф.Др Амеле Матавуљ.Разлог мог исписа са медицинског факуктета 6 семестра је мој лицни.Поздав од бивсег колеге.Дипломирани менадзер здравста ДБ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

01.12.2018 19:17

Онај фицфириц

Name

к

01.12.2018 21:14

То су неостварени људи,који само могу да јако истакну доминацију над студентом. Теби срецно, све најбоље.

Name

Милика

02.12.2018 19:55

Дразене сједио сам са тобом у клупи и сваки пут си предавао празан папир.

Name

др

02.12.2018 19:56

Цеститам Аустрији на избору особе

Name

Колега

02.12.2018 19:58

Плацао си све испите, па си наисао на Проф гдје ти ни веза није помогла. Да је 'Богдом висе оваквих некорумпираних професора као сто је наведени све би другације било.

Name

Студентица МФ

02.12.2018 20:01

Ја сам полозила из 2x овај предмет, тако да не знам о цему прицас, овакво понасање си могао само да прозивис ако си врсио притисак и на разне нацине покусао да средис испит.

Name

Равиолаа

01.12.2018 17:36

Јел могуце да људи попут Српка Дамјановица раде на универзитету,цовјек који је висе затвора видио него сто је на послу сада.хахаххахаха е моха дрзавооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигар

01.12.2018 18:03

ЈЕСТЕ АЈДЕ АЛИ СТЕ СВИ ИЗ РЕКТОРАТА БАР ВАС 60 ПОСТО ТРАЗИЛИ ОД СРПКА ДА ВАМ ПОСУДИ ПАРА ДО ПРВОГ ДА НЕ КРЕПАТЕ ОД ГЛАДИ И ПЛАТИТЕ РАТУ КРЕДИТА ЈЕР ЦОВЈЕК ЈЕ ДОНАЦИН И ВРИЈЕДАН РАДНИК А ВИ ОЛОСИ ЦЕКАЛИ ДА ВАМ ЛУЦИЦ И ГЛАВАС УДЈЕЛЕ МИЛОСТИЊУ ...ГОТОВО ЈЕ ВАСЕ ПА ПА ....хехехе

Name

Момир

01.12.2018 18:24

није спорно ,слуцајно знам податак да је цовијек правосназно ослободјен и ево да се види ко је кад осудјиван па да сви запосленици Уис а донесу два папИра да ли су икад осудјивани и да се не води тренутно кривицни поступак против њих ,све је лако утврдити а најлаксе се сакрити ко мис иза тастатуре и прозивати људе и сто је најгоре не говорити истину и ти у овом слуцају Лазес као кер ...

Name

Реалност

01.12.2018 17:39

У Ректорату УИС-а "миљеници" долазе на посао кад хоце и одлазе кад хоце, за разлику од осталих радника. Генерални серектар на овакве ствари не реагује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудолфф

01.12.2018 18:08

Генерални је у коми само гледа 2.000 км да јој не побјегну из банкомата а мозе све изгорити поред ње ахахаххахах

Name

Мистик

01.12.2018 18:56

Да је универзитет имао генералног све би ово било другације!Људска олос-Грујиц је поставио а цим је отисао на њега је сваста прицала

Name

Бумбум

01.12.2018 20:01

Прицала је и на проректоре, а сада су јој дивни. А и она њима...

Name

Правница

01.12.2018 18:22

Побјегуља једино није тлацила цистацице. Оне су биле застицене као поларни медвједи. Канцеларије ректората су биле а и сада су у "оцаравајуцем" стању наравно оцаравујуцем од прљавстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рацуниводство

01.12.2018 18:57

Ко је побјегуља?

Name

Цињенице

01.12.2018 20:06

Најтези факултет на Балкану је Правни факултет УИС и то само на Палама, не у Бијељини или Скеланима,нису ни профwсори исти. То је буквално изивљавањw над оним студwнтима, који немају заститу,зато и бјезе.А то знаци да је тренутно стање такво да има веома мали број студената цији родитељи нису из правне струке, судије адвокати, тузиоции или политицари. Таквим се не инсистира на знању, имају када уцити ако буду морали,вазно диплому у руке и добар посао. Они други који се могу пребројати на прсте, као сто казу"ми смо изгледа залутали овдје" су излозени мрцварењу," наци му ста не зна" па по 10 пута на испит за осредњу оцјену,да се сто дузw задрзе на сколовању. Да будw јасније, висе треба професора, него сто сада уписе студената на Палама.Запослени на факултету су родбински повезани, као да је ријец о некој породицној фирми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

01.12.2018 20:34

Сви студенти који су били далеко лосији уценици, а уписали у Бг или Са, НС, БЛ или ма гдје прије заврсе. У Бг, бирас професора и нацин на који полазес. О знању на приватним је сувисно коментарисати.Правни факултет на Палама вецином има јако арогантне професоре, неприступацне за студента,не смијете их ниста питати, јако су дрски. Тако ако зелитw ма правни, одвојите 10 година за основно, а за то вријеме мозете заврсити јако захтјевну медицину и електротехнику. Само студенти са стране це уписати на Палама, у недостатку информација, а вецина врло брзо испиаати када све сагледа. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

!?

01.12.2018 21:02

Надам се да на Правном факултету на Палама, у студентској слузби висе не ради она Драгана. Има благо рецен јако лосе понасање према студентима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

унибл

01.12.2018 21:12

Студенти се исписују и престају уписивати факултете у Р Српској због тога сто је друствени систем постао такав да нема смисла студирати. Дипломе се могу купити на приватним факултетима, и не знаце пуно посто за запослење и зивот много висе утице да ли у правој странци него знање. Генерално неповјерење у дрзаву, институције, одсуство владавине права, утицу да се људи одлуцују да бјезе. Није тацно студенти иду студирати у Сарајево, тацно је да је и тамо ситуација слицна. Нас народ једноствно нема свијести, образовања и памети да крене градити боље друство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Право

01.12.2018 21:54

Сви који су предали у Са су вец заврсили! Правни на Палама има 5 професора за које вам треба и по 2 године мукотрпног уцwња и излазења да полозите тај предмет. Писмени скоро да не постоје али зато имају елиминациони тест пред испит, па ако продјес мозес изадји на 30 и висе мин.усменог одговарања,са три питања и много потпитања. Најцесце на трецем се пада....

Name

Неко

02.12.2018 18:27

Па приватни имају и у федерацији ,видим студенти се зале правни као зајебан фаx ,па ста треба да се дијеле дипломе саком и капом ,било је тако па се сад види какви су нам правници

Name

Пале

02.12.2018 20:03

На праву има цwтрдесетак испита, толико књигица по 500 до 600 страницица, плус доста закона,литерат. када то слозите прпсјецна висина зене. То вам је за основ. образ. То је само за дип. прав. а упоредо и послw дип. јос доста тпга да будете само правник. Ко воли нwка изволи, мјеста и онако има и никада није касно.

Name

Правница

02.12.2018 08:20

Од струцне слузбе уис-а цовјек не мозе ни спавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риба кока правница......

02.12.2018 20:12

Напустају студенти они који имају слаб зелудац ,слабици....па мало лево мало десно ја сам дипломирала вема комфорно ....наси мацо прифесори и Ректори неки ти лепо оставе визитку у индекс размени се која порука пре испита или дипломског како год неко пиценце се договори и заврсис све уредно...тако то раде паметни студенти и наси еминентни проф... а цестити постени безе у приватне сколе јер су погресно одгајани ....ко им је крив .....мало новца да подмазу новцанике насих угрозених плагијатор професора и то није лос фазон ахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иq

03.12.2018 10:25

Ово су озбиљне ствари, и нису за вулгарност и карикирање.

Name

Фочак

03.12.2018 15:20

Да је Ристића више на факултету у Фочи неби био свако доктор,а добри Бокоњић своју кћерку у Њемачку на студије,он разне послове од др.на дјечијем у Фочи,гдје га наравни нема ,до бијелог свијета

Name

А

04.12.2018 11:50

Који факултет је данас најбоље уписати? Имате ли неки савјет за одабир? Хвала. ☺

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанска пљачка

05.05.2019 05:23

ЈА ЗАБОЛИ МЕ КУРАЦ ЗА ФАКУЛТЕТИМА, ПЉАЧКА ОМЛАДИНЕ ЋЕ КОНАЧНО СТАТИ И ОКРЕНУЋЕ СЕ ПАМЕТНОМ ПОСЛУ А НЕ ПРАВЉЕЊУ РЕТАРДИРАНЕ ПОПУЛАЦИЈЕ. ДАБОГДА ИМ СВЕ ПРОПАЛО И КОПАЛИ КАНАЛЕ ПОСЛЕ СВЕГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

25.06.2019 10:00

Какви факултети и интелигенција и Сарајево и Босна и ЕX YУГ. Омладина не комуницира , не дружи се, не помаже једна другима, не даје продуктивна мишљења за здрав живот појединца. Са скриптицама тражи да буде експерт. Са оваквим стандардом у држави траже уписнине и казне на факултетима ко да је конкурс за рад у МцДоналду. Изгледа сви ћемо ми лутат и тражити послове и школовање по афричким земљама. Добро смо кренули.

ОДГОВОРИТЕ