Бура на скупштини Бајерна, Хенес на удару!

Лажове, кукавице, није ово твој стадион! Први човек баварског гиганта није се лепо провео синоћ у Ауди дому. . .

Фудбал 01.12.2018 | 13:45
Бура на скупштини Бајерна, Хенес на удару!
Бајерн дрма опасна криза. И то не само резултатска. Кува и у управи клуба, што је свима јасно после синоћне годишње скупштине, на којој се први човек клуба Ули Хенес нашао на удару чланова. Ни најаве великих појачања наредног лета - које узгред речено треба да послуже као кључно предизборно обећање за нови мандат - нису спречиле да се председник клуба нађе пред "стрељачким водом". 

Из масе су се често могли чути повици "лажове" и "кукавице", а било је и конкретних, отворених критика на његов, али и на рачун тренера. 

"Гледајући нашу игру последњих недеља могу само да се запитам како смо могли да дамо трогодишњи уговор Нику Ковачу", био је један од коментара чланова скупштине. 

"Потребни су нам играчи који дају све за овај клуб. Попут Џерома Боатенга. Такође, када нисте у стању да играте не треба то да чините. Јер онда долазимо у ситуацију да се брукамо као против Фортуне из Дизелдорфа". 

После овог излагања зачуо се аплауз у сали, а онда и један директан напад на Хенеса...

"Сећам се, 1999. године имао сам 14 година и желео сам да једног дана постанем Ули Хенес, велики директор. Данас, 20 година касније, нисам сигуран да то и даље желим". 

Чланови скупштине посебно су првом човеку замерили избацивање легенде клуба Паула Брајтнера из свечане ложе.

"Тако заслужног човека сулудо је избацити из ложе. Ово није ваш стадион"! 

И ту није био крај. Најјачи аплауз зачуо се после следећих речи:

"Никада нисам био у почасној ложи, зато себи могу да приуштим да ово кажем: Радије бих одатле избацио Ђанија Инфантина него наше легенде". 

Ули Хенес се добро презнојио док је све ово слушао, да би на крају казао како "није очекивао дебату на овом нивоу, те да неке ствари није могао ни да замисли да ће чути на скупштини клуба као што је Бајерн". 

Баварци су у уторак тукли Бенфику са 5:1 у Лиги шампиона, али у првенству им не иде већ недељама. Борусија из Дортмунда има чак девет бодова предности и на путу је да прекине шестогодишњу доминацију клуба из Минхена, који очито не може да се помири с том чињеницом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар