Bura na skupštini Bajerna, Henes na udaru!

Lažove, kukavice, nije ovo tvoj stadion! Prvi čovek bavarskog giganta nije se lepo proveo sinoć u Audi domu. . .

Fudbal 01.12.2018 | 13:45
Bura na skupštini Bajerna, Henes na udaru!
Bajern drma opasna kriza. I to ne samo rezultatska. Kuva i u upravi kluba, što je svima jasno posle sinoćne godišnje skupštine, na kojoj se prvi čovek kluba Uli Henes našao na udaru članova. Ni najave velikih pojačanja narednog leta - koje uzgred rečeno treba da posluže kao ključno predizborno obećanje za novi mandat - nisu sprečile da se predsednik kluba nađe pred "streljačkim vodom". 

Iz mase su se često mogli čuti povici "lažove" i "kukavice", a bilo je i konkretnih, otvorenih kritika na njegov, ali i na račun trenera. 

"Gledajući našu igru poslednjih nedelja mogu samo da se zapitam kako smo mogli da damo trogodišnji ugovor Niku Kovaču", bio je jedan od komentara članova skupštine. 

"Potrebni su nam igrači koji daju sve za ovaj klub. Poput Džeroma Boatenga. Takođe, kada niste u stanju da igrate ne treba to da činite. Jer onda dolazimo u situaciju da se brukamo kao protiv Fortune iz Dizeldorfa". 

Posle ovog izlaganja začuo se aplauz u sali, a onda i jedan direktan napad na Henesa...

"Sećam se, 1999. godine imao sam 14 godina i želeo sam da jednog dana postanem Uli Henes, veliki direktor. Danas, 20 godina kasnije, nisam siguran da to i dalje želim". 

Članovi skupštine posebno su prvom čoveku zamerili izbacivanje legende kluba Paula Brajtnera iz svečane lože.

"Tako zaslužnog čoveka suludo je izbaciti iz lože. Ovo nije vaš stadion"! 

I tu nije bio kraj. Najjači aplauz začuo se posle sledećih reči:

"Nikada nisam bio u počasnoj loži, zato sebi mogu da priuštim da ovo kažem: Radije bih odatle izbacio Đanija Infantina nego naše legende". 

Uli Henes se dobro preznojio dok je sve ovo slušao, da bi na kraju kazao kako "nije očekivao debatu na ovom nivou, te da neke stvari nije mogao ni da zamisli da će čuti na skupštini kluba kao što je Bajern". 

Bavarci su u utorak tukli Benfiku sa 5:1 u Ligi šampiona, ali u prvenstvu im ne ide već nedeljama. Borusija iz Dortmunda ima čak devet bodova prednosti i na putu je da prekine šestogodišnju dominaciju kluba iz Minhena, koji očito ne može da se pomiri s tom činjenicom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar