ИТА: Може ли Блеки да улови Роналда?!

Српски интернационалац на португалског суперстара!

Фудбал 01.12.2018 | 15:30
ИТА: Може ли Блеки да улови Роналда?!
Вероватно на свету не постоји клуб који навијачи Фјорентине више воле да мрзе од Јувентуса, а још почетком осамдесетих сковали су стих „Боље бити други, него лопов“. И сваки дуел две екипа носи са собом одређену тензију, мада последњих година заиста Јувентус гази све редом, док му остали гледају у леђа. И мрзе га.

Стара дама и сада већ има великих осам бодова предности и у односу на првог пратиоца Наполи, а гостовање у Тоскани свакако ће представљати добар испит (18.00, ТВ Арена Спорт 1). Претходних година Јувентус је био успешнији на стадиону Артемио Фанки јер је уписао три на победе на четири утакмице. Руку на срце, ваља напоменути и да су торински црно-бели умели да „ударе“ баш озбиљну дефанзиву, па да из контранапада дођу до целог плена. Фјорентина и ове сезоне има младу и талентовану екипу, а биће занимљиво видети како ће одбрана Љубичастих предвођена српским репрезентативцем Николом Миленковићем изборити с нападом Јувентуса и, пре свих, фантастичним Кристијаном Роналдом.

"Стадион ће бити пун, наравно да желимо да одиграмо добро, али против тима какав је Јувентус не смемо да правимо грешке, већ морамо да будемо концентрисани, опрезни, прецизни и што је веома важно - да то чинимо током читаве утакмице", рекао је Стефано Пиоли који има све играче на располагању за овај сусрет. 

Стара дама има гушћи распоред од Фјорентине јер она ове сезоне не учествује у европским такмичењима. А Јувентус на стадион Артемио Франки стиже неколико дана после окршаја с Валенсијом у групној фази Лиге шампиона. И за крај, ваља подсетити да је прошле сезоне Јувентус у Фиренци славио са 2:0 головима Гонзала Игуаина који више није ту и Федерика Бернардескија, бившег играча Виоле, садашњег члана Јувентуса.

"Фјорентина је добра екипа, уиграни су, имају младе и снажне играче тако да нас чека тешка утакмица. Довољно је рећи да још увек нису изгубили код куће, даће све од себе да нас победе, имаће велику подршку са трибина. Јувентусу је увек било тешко у Фиренци", казао је Масимилијано Алегри који нам овом сусрету неће моћи да рачуна на повређене Самија Кедиру, Емреа Џана и Алекса Сандра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар