ITA: Može li Bleki da ulovi Ronalda?!

Srpski internacionalac na portugalskog superstara!

Fudbal 01.12.2018 | 15:30
ITA: Može li Bleki da ulovi Ronalda?!
Verovatno na svetu ne postoji klub koji navijači Fjorentine više vole da mrze od Juventusa, a još početkom osamdesetih skovali su stih „Bolje biti drugi, nego lopov“. I svaki duel dve ekipa nosi sa sobom određenu tenziju, mada poslednjih godina zaista Juventus gazi sve redom, dok mu ostali gledaju u leđa. I mrze ga.

Stara dama i sada već ima velikih osam bodova prednosti i u odnosu na prvog pratioca Napoli, a gostovanje u Toskani svakako će predstavljati dobar ispit (18.00, TV Arena Sport 1). Prethodnih godina Juventus je bio uspešniji na stadionu Artemio Fanki jer je upisao tri na pobede na četiri utakmice. Ruku na srce, valja napomenuti i da su torinski crno-beli umeli da „udare“ baš ozbiljnu defanzivu, pa da iz kontranapada dođu do celog plena. Fjorentina i ove sezone ima mladu i talentovanu ekipu, a biće zanimljivo videti kako će odbrana Ljubičastih predvođena srpskim reprezentativcem Nikolom Milenkovićem izboriti s napadom Juventusa i, pre svih, fantastičnim Kristijanom Ronaldom.

"Stadion će biti pun, naravno da želimo da odigramo dobro, ali protiv tima kakav je Juventus ne smemo da pravimo greške, već moramo da budemo koncentrisani, oprezni, precizni i što je veoma važno - da to činimo tokom čitave utakmice", rekao je Stefano Pioli koji ima sve igrače na raspolaganju za ovaj susret. 

Stara dama ima gušći raspored od Fjorentine jer ona ove sezone ne učestvuje u evropskim takmičenjima. A Juventus na stadion Artemio Franki stiže nekoliko dana posle okršaja s Valensijom u grupnoj fazi Lige šampiona. I za kraj, valja podsetiti da je prošle sezone Juventus u Firenci slavio sa 2:0 golovima Gonzala Iguaina koji više nije tu i Federika Bernardeskija, bivšeg igrača Viole, sadašnjeg člana Juventusa.

"Fjorentina je dobra ekipa, uigrani su, imaju mlade i snažne igrače tako da nas čeka teška utakmica. Dovoljno je reći da još uvek nisu izgubili kod kuće, daće sve od sebe da nas pobede, imaće veliku podršku sa tribina. Juventusu je uvek bilo teško u Firenci", kazao je Masimilijano Alegri koji nam ovom susretu neće moći da računa na povređene Samija Kediru, Emrea Džana i Aleksa Sandra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar