Какав трио: Инијеста - Подолски - Виља!

Још један Шпанац стиже у Кобе. . .  Јапански тим снова – Виља код Инијесте и Подолског! Шпански фудбалер Давид Виља после САД каријеру ће да настави на Далеком истоку, у Јапану.

Фудбал 03.12.2018 | 13:00
Какав трио: Инијеста - Подолски - Виља!
Бивши шпански репрезентативац и звезда Валенсије, Барселоне и Атлетико Мадрида - Давид Виља, одлучио је да каријеру настави у Јапану. Он је пре неколико дана саопштио да напушта Њујорк и тамошњег МЛС лигаша, а данас је познато и где ће наставити каријеру. Ради се о јапанском прволигашу Висел Кобеу. 

Нападач који је одавно загазио у четрдесете (36 година) одиграо је 124 утакмице за Њујорк и постигао 80 голова, што говори да још није "за старо гвожђе". 

Занимљиво, Виља ће у Кобеу имати друштво две светске звезде, од којих је с једном играо заједно у Барси. У питању је Андрес Инијеста, а паклени три комплетираће Немац Лукас Подолски.
"Дошао је тренутак за нешто ново. Имам нови клуб, чека ме велики изазов. Азија, нова земља, нова путовања, нова култура... Здраво Јапанци, здраво Коне", написао је Виља на друштвеним мрежама. 

Подсетимо, Виља је каријеру поечео у Спортингу из Хихона, а трансфер каријере остварио је 2010, када је за 40.000.000 евра прешао из Валенсије у Барселону. Са Шпанијом је освојио Евро 2008. и Мундијал 2010. године.



Виљи 31. децембра истиче уговор са Њујорк Ситијем, а од првог дана 2019. биће члан Висел Кобеа.

Висел ће тако имати без сумње најатрактивнији тим ван Европе јер се Виља придружио легенди Барселоне Андресу Инијести и бившем немачком репрезентативцу Лукасу Подолском.

Виља је на 124 уакмица за Сити постигао 80 голова од доласка из Атлетико Мадрида 2014. Са репрезентацијом Шпаније је био првак Европе 2008. и света 2010. године.

"Тренутак је стигао. Одлучио сам. Имам нову дестинацију. Велики изазови ме чекају. Азија. Нова путовања. Нова земља. Нова култура. Нови саиграчи. Здраво Јапан. Здраво Висел Кобе", поручио је Виља. 

Виља је каријеру почео у Спортингу из Хихона, а потом је играо за Реал Сарагосу и Валенсију из које је 2010. прешао у Барселону за 40 милиона евра. 

Са Каталонцима је два пута освајао титулу првака Шпаније и једном Лигу шампиона. Са Атлетиком је 2014. такође освојио ЛаЛигу, доневши "јорганџијама" са 13 голова прву титулу од 1996. године.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар