Kakav trio: Inijesta - Podolski - Vilja!

Još jedan Španac stiže u Kobe. . .  Japanski tim snova – Vilja kod Inijeste i Podolskog! Španski fudbaler David Vilja posle SAD karijeru će da nastavi na Dalekom istoku, u Japanu.

Fudbal 03.12.2018 | 13:00
Kakav trio: Inijesta - Podolski - Vilja!
Bivši španski reprezentativac i zvezda Valensije, Barselone i Atletiko Madrida - David Vilja, odlučio je da karijeru nastavi u Japanu. On je pre nekoliko dana saopštio da napušta Njujork i tamošnjeg MLS ligaša, a danas je poznato i gde će nastaviti karijeru. Radi se o japanskom prvoligašu Visel Kobeu. 

Napadač koji je odavno zagazio u četrdesete (36 godina) odigrao je 124 utakmice za Njujork i postigao 80 golova, što govori da još nije "za staro gvožđe". 

Zanimljivo, Vilja će u Kobeu imati društvo dve svetske zvezde, od kojih je s jednom igrao zajedno u Barsi. U pitanju je Andres Inijesta, a pakleni tri kompletiraće Nemac Lukas Podolski.
"Došao je trenutak za nešto novo. Imam novi klub, čeka me veliki izazov. Azija, nova zemlja, nova putovanja, nova kultura... Zdravo Japanci, zdravo Kone", napisao je Vilja na društvenim mrežama. 

Podsetimo, Vilja je karijeru poečeo u Sportingu iz Hihona, a transfer karijere ostvario je 2010, kada je za 40.000.000 evra prešao iz Valensije u Barselonu. Sa Španijom je osvojio Evro 2008. i Mundijal 2010. godine.



Vilji 31. decembra ističe ugovor sa Njujork Sitijem, a od prvog dana 2019. biće član Visel Kobea.

Visel će tako imati bez sumnje najatraktivniji tim van Evrope jer se Vilja pridružio legendi Barselone Andresu Inijesti i bivšem nemačkom reprezentativcu Lukasu Podolskom.

Vilja je na 124 uakmica za Siti postigao 80 golova od dolaska iz Atletiko Madrida 2014. Sa reprezentacijom Španije je bio prvak Evrope 2008. i sveta 2010. godine.

"Trenutak je stigao. Odlučio sam. Imam novu destinaciju. Veliki izazovi me čekaju. Azija. Nova putovanja. Nova zemlja. Nova kultura. Novi saigrači. Zdravo Japan. Zdravo Visel Kobe", poručio je Vilja. 

Vilja je karijeru počeo u Sportingu iz Hihona, a potom je igrao za Real Saragosu i Valensiju iz koje je 2010. prešao u Barselonu za 40 miliona evra. 

Sa Kataloncima je dva puta osvajao titulu prvaka Španije i jednom Ligu šampiona. Sa Atletikom je 2014. takođe osvojio LaLigu, donevši "jorgandžijama" sa 13 golova prvu titulu od 1996. godine.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar