Сјећања - видео: Прије 13 година Рома је "упознала" Жигића!

На данашњи дан пре 13 година Црвена звезда је на спектакуларан начин на "Маракани" савладала Рому резултатом 3:1 (1:1).

Фудбал 01.12.2018 | 17:45
Сјећања - видео: Прије 13 година Рома је "упознала" Жигића!
У питању је била утакмица 4. кола Купа УЕФА која ће остати упамћена по двоструком стрелцу Николи Жикићу и његовом спектакуларном поготку.

Била је то можда и најбоља партија Жигића у каријери.

У 23. минута после велике грешке Звездине одбране Нонда се сјајно снашао и донео предност Римљанима. 

Ношени невероватном подршком са трибина "црвено-бели" су изједначили у 37. минуту голом Жигића после сјајног центаршута Бошка Јанковића. 

У 77. минуту високи нападач је упослио Пуровића, који је сјајним ударцем преокренуо резултат. У 86. минуту незаустављиви Никола Жигић постиже спектакуларан гол са 25 метара и решава питање победника.



У самом финишу меча досуђен је пенал за Рому, а онда је уследила бламажа Антонија Касана, који је покушао да изведе чувену "паненку", али то је изгледало прилично комично – Стојковић је без већих проблема интервенисао.

Звезда је том победом задржала шансе да после 14 година презими у Европи. Била им је неопходна победа у Стразбуру. Нажалост, изабраници тренера Зенге су и поред сјајне игре и два гола предности захваљујући сјајном Гамеиру остали без тријумфа (2:2) и европског пролећа.



Црвена звезда: Стојковић, Луковић, Дудић, Бишевац, Баста, Ђокај (Мудринић 75), Јанковић, Ковачевић, Миловановић (Пуровић 58; Јоксимовић 87), Младеновић, Жигић

Рома: Курчи, Панучи, Куфур, Мексес, Алварес (Роси 72), Аквилани, Харжа, Де Роси, Касано, Куфре (Тадеи 82), Нонда

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар