Sjećanja - video: Prije 13 godina Roma je "upoznala" Žigića!

Na današnji dan pre 13 godina Crvena zvezda je na spektakularan način na "Marakani" savladala Romu rezultatom 3:1 (1:1).

Fudbal 01.12.2018 | 17:45
Sjećanja - video: Prije 13 godina Roma je "upoznala" Žigića!
U pitanju je bila utakmica 4. kola Kupa UEFA koja će ostati upamćena po dvostrukom strelcu Nikoli Žikiću i njegovom spektakularnom pogotku.

Bila je to možda i najbolja partija Žigića u karijeri.

U 23. minuta posle velike greške Zvezdine odbrane Nonda se sjajno snašao i doneo prednost Rimljanima. 

Nošeni neverovatnom podrškom sa tribina "crveno-beli" su izjednačili u 37. minutu golom Žigića posle sjajnog centaršuta Boška Jankovića. 

U 77. minutu visoki napadač je uposlio Purovića, koji je sjajnim udarcem preokrenuo rezultat. U 86. minutu nezaustavljivi Nikola Žigić postiže spektakularan gol sa 25 metara i rešava pitanje pobednika.



U samom finišu meča dosuđen je penal za Romu, a onda je usledila blamaža Antonija Kasana, koji je pokušao da izvede čuvenu "panenku", ali to je izgledalo prilično komično – Stojković je bez većih problema intervenisao.

Zvezda je tom pobedom zadržala šanse da posle 14 godina prezimi u Evropi. Bila im je neophodna pobeda u Strazburu. Nažalost, izabranici trenera Zenge su i pored sjajne igre i dva gola prednosti zahvaljujući sjajnom Gameiru ostali bez trijumfa (2:2) i evropskog proleća.



Crvena zvezda: Stojković, Luković, Dudić, Biševac, Basta, Đokaj (Mudrinić 75), Janković, Kovačević, Milovanović (Purović 58; Joksimović 87), Mladenović, Žigić

Roma: Kurči, Panuči, Kufur, Mekses, Alvares (Rosi 72), Akvilani, Harža, De Rosi, Kasano, Kufre (Tadei 82), Nonda

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar