Путин цртао мапу украјинске обале

- Током састанка с француским колегом Емануелом Макроном предсједник Русије Владимир Путин је на парчету папира нацртао мапу украјинске обале.

Свијет 01.12.2018 | 11:02
Путин цртао мапу украјинске обале
Тако је француском колеги објаснио зашто је Русија заплијенила украјинске бродове у водама код Крима, саопштили су званичници из кабинета француског предсједника.

Према речима француских званичника, током састанка с Макроном, Путин је извукао папир и оловку и графички приказао украјинску обалу и спорне територијалне воде у којима се током прошлог викенда догодио инцидент с украјинским војним бродовима, преноси АП.

Француски предсједник је, како се наводи, ипак тражио документа која би потврдила руске тврдње и инсистирао на потреби за уздржаношћу у том сукобу.

Украјина тврди да су њени војни бродови тада били у међународним водама, док Русија трвди да су украјински бродови ушли незаконито у њене територијалне воде.

Русија је тада заплијенила три украјинска војне брода и чланове њихових посада.

Америчка агенција подсећа да је Русија 2014. године припојила Крим и напомиње да Украјина и Запад то полуострво не признају као територију Русије.

Путин и Макрон састали су се на маргинама самита Групе 20 индустријализованих земаља који се одржава у Арентини, у Буенос Ајресу.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

гуз

01.12.2018 10:35

Када возис ауро,преко ГПС се види сваки метар на планети....а Макрону се морају цртати карте....то Путин ради Руса,да се направи као паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једно прицају друго раде

01.12.2018 11:05

Многи политицари незнају ни гдје се налазе многе земље.На власт додју слуцајно и кад поцну са својим знањем завиде им дјеца у основној сколи. Некада је то било много другације .Водило се рацуна о свакој ријеци . Данас су толико поврсни да до руцка незају ни ста су доруцковали.

Name

Путин

01.12.2018 11:10

Једном и он ће умријет неће живјет 100 година . А онда ће настат огромна рупа након сто диктатор рикне . Западу се не зури . Миц по миц ...

Name

мј.

01.12.2018 11:51

Јесте пријатељу ,само зависи цију карту ГПС приказује.западни сателитски снимак приказује да је Крим у саставу Украјине а Истоцни да је у Саставу Руске федерације.Собзиром да г.Макрон прати западне снимке из тог разлога било је дотицном неопходно нацртати гдје су бродови залутали.

Name

мј за Путин

01.12.2018 11:59

Не зури се ни истоку.Сто висе времена продје хиперсоници све брзи.

Name

израелац

01.12.2018 12:32

цтра карту на салветама а имају модерне сателите за ГПС опремом и са свим снимцима које сателит мозе да лоцира и доказе тврдње... оцигледно је да ту несто не стима... није ово камено доба да се скицама договара дипломатија ц ц ц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооохо

01.12.2018 19:01

Лаксе је погријесити у пар миља кад се црта руком него да се ту петљају неки сателити и гпс- ови, тамо гдје је кмерац замислио тамо се и десило.

Name

Јок море

01.12.2018 13:04

Одмах се види поштен неки човјек. Ако треба и цртаће. Лично. Стало му да се све мирољубиво ријеши. И ту и у свијету, широм мирије. Лажу они што кажу да Руси уносе неред и неслогу међу народе и државе, Лажу и за Балкан са западне стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

01.12.2018 18:02

Црвеногузи зна и да црта !!!!!

ОДГОВОРИТЕ