Putin crtao mapu ukrajinske obale

- Tokom sastanka s francuskim kolegom Emanuelom Makronom predsjednik Rusije Vladimir Putin je na parčetu papira nacrtao mapu ukrajinske obale.

Svijet 01.12.2018 | 11:02
Putin crtao mapu ukrajinske obale
Tako je francuskom kolegi objasnio zašto je Rusija zaplijenila ukrajinske brodove u vodama kod Krima, saopštili su zvaničnici iz kabineta francuskog predsjednika.

Prema rečima francuskih zvaničnika, tokom sastanka s Makronom, Putin je izvukao papir i olovku i grafički prikazao ukrajinsku obalu i sporne teritorijalne vode u kojima se tokom prošlog vikenda dogodio incident s ukrajinskim vojnim brodovima, prenosi AP.

Francuski predsjednik je, kako se navodi, ipak tražio dokumenta koja bi potvrdila ruske tvrdnje i insistirao na potrebi za uzdržanošću u tom sukobu.

Ukrajina tvrdi da su njeni vojni brodovi tada bili u međunarodnim vodama, dok Rusija trvdi da su ukrajinski brodovi ušli nezakonito u njene teritorijalne vode.

Rusija je tada zaplijenila tri ukrajinska vojne broda i članove njihovih posada.

Američka agencija podseća da je Rusija 2014. godine pripojila Krim i napominje da Ukrajina i Zapad to poluostrvo ne priznaju kao teritoriju Rusije.

Putin i Makron sastali su se na marginama samita Grupe 20 industrijalizovanih zemalja koji se održava u Arentini, u Buenos Ajresu.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

guz

01.12.2018 10:35

Kada vozis auro,preko GPS se vidi svaki metar na planeti....a Makronu se moraju crtati karte....to Putin radi Rusa,da se napravi kao pametan.

ODGOVORITE
Name

Jedno pricaju drugo rade

01.12.2018 11:05

Mnogi politicari neznaju ni gdje se nalaze mnoge zemlje.Na vlast dodju slucajno i kad pocnu sa svojim znanjem zavide im djeca u osnovnoj skoli. Nekada je to bilo mnogo drugacije .Vodilo se racuna o svakoj rijeci . Danas su toliko povrsni da do rucka nezaju ni sta su doruckovali.

Name

Putin

01.12.2018 11:10

Jednom i on će umrijet neće živjet 100 godina . A onda će nastat ogromna rupa nakon sto diktator rikne . Zapadu se ne zuri . Mic po mic ...

Name

mj.

01.12.2018 11:51

Jeste prijatelju ,samo zavisi ciju kartu GPS prikazuje.zapadni satelitski snimak prikazuje da je Krim u sastavu Ukrajine a Istocni da je u Sastavu Ruske federacije.Sobzirom da g.Makron prati zapadne snimke iz tog razloga bilo je doticnom neophodno nacrtati gdje su brodovi zalutali.

Name

mj za Putin

01.12.2018 11:59

Ne zuri se ni istoku.Sto vise vremena prodje hipersonici sve brzi.

Name

izraelac

01.12.2018 12:32

ctra kartu na salvetama a imaju moderne satelite za GPS opremom i sa svim snimcima koje satelit moze da locira i dokaze tvrdnje... ocigledno je da tu nesto ne stima... nije ovo kameno doba da se skicama dogovara diplomatija c c c

ODGOVORITE
Name

Oooho

01.12.2018 19:01

Lakse je pogrijesiti u par milja kad se crta rukom nego da se tu petljaju neki sateliti i gps- ovi, tamo gdje je kmerac zamislio tamo se i desilo.

Name

Jok more

01.12.2018 13:04

Odmah se vidi pošten neki čovjek. Ako treba i crtaće. Lično. Stalo mu da se sve miroljubivo riješi. I tu i u svijetu, širom mirije. Lažu oni što kažu da Rusi unose nered i neslogu među narode i države, Lažu i za Balkan sa zapadne strane.

ODGOVORITE
Name

Opa

01.12.2018 18:02

Crvenoguzi zna i da crta !!!!!

ODGOVORITE