ЕЛ: Страшни Фенер прегазио Барсу као плитак поток!

Пешић немоћан против Обрадовића, Срби сјајни у Фенеру! Кошаркаши Фенербахчеа декласирали су Барселону у последњој утакмици 10. кола Евролиге – 84:65.  Марко Гудурић један од најбољих на терену са 13 поена.  Жоц бољи од Карија, дебакл Будућности у Пиреју.  Фенербахче славио на гостовању у Барселони, Подгоричани уписали осми пораз у Евролиги. Васа Мицић пружио одличну партију у победи Ефеса над Басконијом у 10. колу.

Кошарка 30.11.2018 | 23:11
ЕЛ: Страшни Фенер прегазио Барсу као плитак поток!
У дуелу двојице прослављених српских тренера, Светислава Пешића и Жељка Обрадовића, као победник је изашао стратег Фенера који је већ на полувремену стекао осетну предност.

Турци су после 20 минута водили девет разлике, да би у трећој деоници Каталонце свели на само 11 поена и преломили сусрет у своју корист.

Најбољи појединац меча био је Мухамед Али са 16 поена и 5 скокова, од којих је 13 убацио у раној фази утакмице и покренуо свој тим. Одлично су га пратили Јан Весели и Ђиђи Датоме са по 11, једним више од Мелија.

Српски репрезентативци су имали сјајан учинак – Марко Гудурић је био други најефикаснији играч тима са 13 поена, 5 скокова и 4 асистенције, док се Никола Калинић зауставио на 9 поена и 3 успешна додавања.

На другој страни најбољи је био Адам Ханга са 16 поена и 6 ухваћених лопти.

Фенербахче је овим тријумфом дошао до челне позиције са скором 9-1, док је Барса седма са 6 победа и 4 пораза.

У дуелу српских тренера Жељка Обрадовића и Светислава Пешића у 10. колу Евролиге славио је млађи и трофејнији.

Фенербахче је као гост победио Барселону - 84:65 и стигао до девете победе ове сезоне у најквалитетнијем европском такмичењу.

Турски тим налази се на врху табеле заједно са екипом ЦСКА, која такође има само један пораз.

Фенер су у Блауграни предводили Али Мухамед (Боби Диксон) са 16 поена, али и српски играчи Марко Гудурић са 13 поена, пет скокова, четири асистенције и три украдене лопте, и Никола Калинић који је постигао девет погодака.

У тиму Светислава Пешића предњачили су Адам Ханга са 16 поена и Кајл Кјурик, који је уписао 10.

Барса сада има скор 6-4.

Фенербахче је наставио да меље редом, а снагу екипе Жељка Обрадовића осетила је и све боље Барселона под вођством Светислава Пешића. Турски великан је у Барселони славио убедљиво са...

Тако су жуто-плави дошли на деобу лидерске позиције са московским ЦСКА, док је Барселона уписала четврти пораз у сезони.

Гостујућа екипа је практично од почетка утакмице контролисала ситуацију на терену и ставила је Барселони врло брзо до знања шта је чека.

Корак по корак Обрадовићеви изабраници су градили вођство против домаћина који је на све начине покушао да заустави расположеног Бобија Диксона, али му то није пошло за руком.

У трећој четвртини кошаркаши Фенербахчеа дефинитивно су сломили отпор и вољу Барселоне. Повели су гости у завршници тог периода са 17 разлике (64:47) и све после тога било је рутинско одрађивање посла.

Марко Гудурић и Ахмет Давутоглу су разиграли у завршници утакмице па су и они уз Диксона дошли до двоцифреног кошгетерског учинка.

Евролига – десето коло:
Химки – Панатинаикос 76:68
Амадолу Ефес – Басконија 96:85
Олимпијакос – Будућност 92:70
Барселона – Фенербахче 64:85

четвртак:
Дарушафака – Гран Канарија 71:75
Жалгирис – Армани 83:78
Макаби – Бајерн Минхен 95:71
Реал Мадрид – ЦСКА Москва 88:93

Табела: ЦСКА 9-1, Фенербахче 9-1, Реал 8-2, Ефес 8-2, Барселона 6-4, Армани 6-4, Олимпијакос 6-4, Панатинаикос 5-5, Бајерн 4-6, Жалгирис 4-6, Химки 4-6, Басконија 3-7, Гран Канарија 3-7, Будућност 2-8, Макаби 2-8, Дарушафака 1-9.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар