EL: Strašni Fener pregazio Barsu kao plitak potok!

Pešić nemoćan protiv Obradovića, Srbi sjajni u Feneru! Košarkaši Fenerbahčea deklasirali su Barselonu u poslednjoj utakmici 10. kola Evrolige – 84:65.  Marko Gudurić jedan od najboljih na terenu sa 13 poena.  Žoc bolji od Karija, debakl Budućnosti u Pireju.  Fenerbahče slavio na gostovanju u Barseloni, Podgoričani upisali osmi poraz u Evroligi. Vasa Micić pružio odličnu partiju u pobedi Efesa nad Baskonijom u 10. kolu.

Košarka 30.11.2018 | 23:11
EL: Strašni Fener pregazio Barsu kao plitak potok!
U duelu dvojice proslavljenih srpskih trenera, Svetislava Pešića i Željka Obradovića, kao pobednik je izašao strateg Fenera koji je već na poluvremenu stekao osetnu prednost.

Turci su posle 20 minuta vodili devet razlike, da bi u trećoj deonici Katalonce sveli na samo 11 poena i prelomili susret u svoju korist.

Najbolji pojedinac meča bio je Muhamed Ali sa 16 poena i 5 skokova, od kojih je 13 ubacio u ranoj fazi utakmice i pokrenuo svoj tim. Odlično su ga pratili Jan Veseli i Điđi Datome sa po 11, jednim više od Melija.

Srpski reprezentativci su imali sjajan učinak – Marko Gudurić je bio drugi najefikasniji igrač tima sa 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok se Nikola Kalinić zaustavio na 9 poena i 3 uspešna dodavanja.

Na drugoj strani najbolji je bio Adam Hanga sa 16 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Fenerbahče je ovim trijumfom došao do čelne pozicije sa skorom 9-1, dok je Barsa sedma sa 6 pobeda i 4 poraza.

U duelu srpskih trenera Željka Obradovića i Svetislava Pešića u 10. kolu Evrolige slavio je mlađi i trofejniji.

Fenerbahče je kao gost pobedio Barselonu - 84:65 i stigao do devete pobede ove sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Turski tim nalazi se na vrhu tabele zajedno sa ekipom CSKA, koja takođe ima samo jedan poraz.

Fener su u Blaugrani predvodili Ali Muhamed (Bobi Dikson) sa 16 poena, ali i srpski igrači Marko Gudurić sa 13 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, i Nikola Kalinić koji je postigao devet pogodaka.

U timu Svetislava Pešića prednjačili su Adam Hanga sa 16 poena i Kajl Kjurik, koji je upisao 10.

Barsa sada ima skor 6-4.

Fenerbahče je nastavio da melje redom, a snagu ekipe Željka Obradovića osetila je i sve bolje Barselona pod vođstvom Svetislava Pešića. Turski velikan je u Barseloni slavio ubedljivo sa...

Tako su žuto-plavi došli na deobu liderske pozicije sa moskovskim CSKA, dok je Barselona upisala četvrti poraz u sezoni.

Gostujuća ekipa je praktično od početka utakmice kontrolisala situaciju na terenu i stavila je Barseloni vrlo brzo do znanja šta je čeka.

Korak po korak Obradovićevi izabranici su gradili vođstvo protiv domaćina koji je na sve načine pokušao da zaustavi raspoloženog Bobija Diksona, ali mu to nije pošlo za rukom.

U trećoj četvrtini košarkaši Fenerbahčea definitivno su slomili otpor i volju Barselone. Poveli su gosti u završnici tog perioda sa 17 razlike (64:47) i sve posle toga bilo je rutinsko odrađivanje posla.

Marko Gudurić i Ahmet Davutoglu su razigrali u završnici utakmice pa su i oni uz Diksona došli do dvocifrenog košgeterskog učinka.

Evroliga – deseto kolo:
Himki – Panatinaikos 76:68
Amadolu Efes – Baskonija 96:85
Olimpijakos – Budućnost 92:70
Barselona – Fenerbahče 64:85

četvrtak:
Darušafaka – Gran Kanarija 71:75
Žalgiris – Armani 83:78
Makabi – Bajern Minhen 95:71
Real Madrid – CSKA Moskva 88:93

Tabela: CSKA 9-1, Fenerbahče 9-1, Real 8-2, Efes 8-2, Barselona 6-4, Armani 6-4, Olimpijakos 6-4, Panatinaikos 5-5, Bajern 4-6, Žalgiris 4-6, Himki 4-6, Baskonija 3-7, Gran Kanarija 3-7, Budućnost 2-8, Makabi 2-8, Darušafaka 1-9.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar