БЛ: Мајнц срећнији од Фортуне!

Минималац Мајнца у Диселдорфу.  Фудбалери Мајнца савладали су минималним резултатом екипу Фортуне у Диселдорфу (1:0), у првом мечу 13. кола немачке Бундеслиге.  Шут Жан Филипа Матете и лоша реакција Микаела Ренсинга одлучили дуел Фортуне и Мајнца у Диселдорфу који су добили гости.  Матета покварио Функелов јубилеј.  

Фудбал 30.11.2018 | 22:57
БЛ: Мајнц срећнији од Фортуне!
Мајнц је оправдао улогу фаворите у овом сусрету, али је отпор домаћина сломио тек средином другог полувремена.

Стрелац јединог поготка био је Жан-Филип Матета када се лепо ослободио чувара и уз много среће погодио мрежу.

Овим тријумфом Мајнц се попео на осму позицију са 18 бодова, док је Фортуна остала претпоследња са само девет.

Фудбалери Мајнца победили су у гостима Фортуну Дизелдорф са 1:0 у премијерном мечу 13. колу немачке Бундеслиге  и поново кренули ка горњем делу на табели.

У релативно занимљивој утакмици стрелац јединог поготка био је млади, 21-годишњи француски нападач Жан Филип Матета у 67. минуту.

Тренер Фортуне Фридхелм Функел изједначио се са легендарним Хенесом Вајсвајлером по броју мечева на клупи у Бундеслиги (470); први је Ото Рехагел са 832  - али неће по добром памтити овај окршај.

Његова екипа је статистички гледано била опаснији ривал, више пута је шутирала ка противничком голу, али се још једном показало да нема квалитетну завршницу и то би могло да је кошта опстанка у елитном такмичењу.

Конкретно, после пораза од Мајнца, Фортуна је опет остала испод црте, односно у зони испадања, а директни конкуренти Штутгарт и Хановер тек треба да одиграју своје мечеве овог кола.

Фудбалери Фортуне и Мајнца отворили су 13. коло Бундеслиге, а упркос свом имену домаћи фудбалери нису имали среће и уписали су осми пораз у сезони који их је оставио на дну табеле.

Побједа над Хертом и реми са Бајерном подигли су самопоуздање екипе Фридхелма Функела, али тај балон издуван је у петак увече на Еспри Арени у Диселдорфу.

Мајнц је поготком Матете стигао до побједе 1:0 и наставио позитиван низ у дуелима са Фортуном.

Управо Фортуна је једини клуб Бундеслиге од којег Мајнц никада није изгубио. Истина, одиграли су само сва бундеслигашка дуела, али екипа из Диселдорфа никада није славила ни у куп такмичењима ни „цвајти“.

Вољу да то промијени Фортуна је у петак увече показала тек у првом полувремену, а онда и у финишу утакмице, када је кренула на све или ништа.

У првих 45 минута недостајало је концентрације младом Лукебакију, који је Бајерну забио хет-трик у прошлом колу, а у завршници меча Робин Центнер чинио је чуда пред голом Мајнца и у неколико наврата одбранио одличне шансе играча Фортуне.

Недостајало је и мало среће Фортуни, посебно након шута Карамана у судијској надокнади када је лопта завршила метар поред гола.

И Микаел Ренсинг био је на висини задатка и у неколико наврата спасио своју мрежу, међутим, могао је можда боље да реагује у 67. минуту, када је Матета шутирао, након што је неколико пута „сломио“ свог чувара.

Мајнц је овим голом стигао до осме побједе у сезони и попео се на одличну осму позицију на табели. 

На другој страни екипа Фридхелма Функелма, који је уписао први пораз као тренер у дуелима са Мајнцом, остала је у зони испадања са девет бодова из 14 утакмица.

Бундеслига 13. коло

Диселдорф – Мајнц 0:1 (0:0)
/Матета 67/

Субота

Борусија Дортмунд – Фрајбург (15.30)
Хановер – Херта
Штутгарт – Аугсбург
Вердер – Бајерн
Хофенхајм – Шалке (18.30)

Недјеља
Лајпциг – Борусија Менхенгладбах (15.30)
Ајнтрахт  - Волфсбург (18.00)

Понедјељак
Нирнберг – Бајер Леверкузен (20.30)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 30, Борусија Менхенгладбах 26, Ајнтрахт 23, Лајпциг 22, Бајерн 21, Хофенхајм 20, Вердер 18, Мајнц (+1) 18, Херта 17, Волфсбург 15, Фрајбург 14, Бајер 14, Аугзбург 13, Шалке 13, Нирнберг 10, Хановер 9, Диселдорф (+1)  9, Штутгарт 8.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар