BL: Majnc srećniji od Fortune!

Minimalac Majnca u Diseldorfu.  Fudbaleri Majnca savladali su minimalnim rezultatom ekipu Fortune u Diseldorfu (1:0), u prvom meču 13. kola nemačke Bundeslige.  Šut Žan Filipa Matete i loša reakcija Mikaela Rensinga odlučili duel Fortune i Majnca u Diseldorfu koji su dobili gosti.  Mateta pokvario Funkelov jubilej.  

Fudbal 30.11.2018 | 22:57
BL: Majnc srećniji od Fortune!
Majnc je opravdao ulogu favorite u ovom susretu, ali je otpor domaćina slomio tek sredinom drugog poluvremena.

Strelac jedinog pogotka bio je Žan-Filip Mateta kada se lepo oslobodio čuvara i uz mnogo sreće pogodio mrežu.

Ovim trijumfom Majnc se popeo na osmu poziciju sa 18 bodova, dok je Fortuna ostala pretposlednja sa samo devet.

Fudbaleri Majnca pobedili su u gostima Fortunu Dizeldorf sa 1:0 u premijernom meču 13. kolu nemačke Bundeslige  i ponovo krenuli ka gornjem delu na tabeli.

U relativno zanimljivoj utakmici strelac jedinog pogotka bio je mladi, 21-godišnji francuski napadač Žan Filip Mateta u 67. minutu.

Trener Fortune Fridhelm Funkel izjednačio se sa legendarnim Henesom Vajsvajlerom po broju mečeva na klupi u Bundesligi (470); prvi je Oto Rehagel sa 832  - ali neće po dobrom pamtiti ovaj okršaj.

Njegova ekipa je statistički gledano bila opasniji rival, više puta je šutirala ka protivničkom golu, ali se još jednom pokazalo da nema kvalitetnu završnicu i to bi moglo da je košta opstanka u elitnom takmičenju.

Konkretno, posle poraza od Majnca, Fortuna je opet ostala ispod crte, odnosno u zoni ispadanja, a direktni konkurenti Štutgart i Hanover tek treba da odigraju svoje mečeve ovog kola.

Fudbaleri Fortune i Majnca otvorili su 13. kolo Bundeslige, a uprkos svom imenu domaći fudbaleri nisu imali sreće i upisali su osmi poraz u sezoni koji ih je ostavio na dnu tabele.

Pobjeda nad Hertom i remi sa Bajernom podigli su samopouzdanje ekipe Fridhelma Funkela, ali taj balon izduvan je u petak uveče na Espri Areni u Diseldorfu.

Majnc je pogotkom Matete stigao do pobjede 1:0 i nastavio pozitivan niz u duelima sa Fortunom.

Upravo Fortuna je jedini klub Bundeslige od kojeg Majnc nikada nije izgubio. Istina, odigrali su samo sva bundesligaška duela, ali ekipa iz Diseldorfa nikada nije slavila ni u kup takmičenjima ni „cvajti“.

Volju da to promijeni Fortuna je u petak uveče pokazala tek u prvom poluvremenu, a onda i u finišu utakmice, kada je krenula na sve ili ništa.

U prvih 45 minuta nedostajalo je koncentracije mladom Lukebakiju, koji je Bajernu zabio het-trik u prošlom kolu, a u završnici meča Robin Centner činio je čuda pred golom Majnca i u nekoliko navrata odbranio odlične šanse igrača Fortune.

Nedostajalo je i malo sreće Fortuni, posebno nakon šuta Karamana u sudijskoj nadoknadi kada je lopta završila metar pored gola.

I Mikael Rensing bio je na visini zadatka i u nekoliko navrata spasio svoju mrežu, međutim, mogao je možda bolje da reaguje u 67. minutu, kada je Mateta šutirao, nakon što je nekoliko puta „slomio“ svog čuvara.

Majnc je ovim golom stigao do osme pobjede u sezoni i popeo se na odličnu osmu poziciju na tabeli. 

Na drugoj strani ekipa Fridhelma Funkelma, koji je upisao prvi poraz kao trener u duelima sa Majncom, ostala je u zoni ispadanja sa devet bodova iz 14 utakmica.

Bundesliga 13. kolo

Diseldorf – Majnc 0:1 (0:0)
/Mateta 67/

Subota

Borusija Dortmund – Frajburg (15.30)
Hanover – Herta
Štutgart – Augsburg
Verder – Bajern
Hofenhajm – Šalke (18.30)

Nedjelja
Lajpcig – Borusija Menhengladbah (15.30)
Ajntraht  - Volfsburg (18.00)

Ponedjeljak
Nirnberg – Bajer Leverkuzen (20.30)

TABELA: Borusija Dortmund 30, Borusija Menhengladbah 26, Ajntraht 23, Lajpcig 22, Bajern 21, Hofenhajm 20, Verder 18, Majnc (+1) 18, Herta 17, Volfsburg 15, Frajburg 14, Bajer 14, Augzburg 13, Šalke 13, Nirnberg 10, Hanover 9, Diseldorf (+1)  9, Štutgart 8.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar