Максимовић: Као да сам се поново родио!

Долазак Карла Анчелотија баш је "легао" српском дефанзивцу.

Фудбал 02.12.2018 | 18:00
Максимовић: Као да сам се поново родио!
Никола Максимовић блиста у последње време у дресу Наполија, а у разговору са локални радио Кис Кис каже да се препородио када је у клуб дошао Карло Анчелоти.

“После шестомесечне позајмице појавила се шанса да нађем своје место овде. Одмах смо се добро разумели Анћелоти и ја. Схватио сам шта хоће, напорно сам радио да би искористио ову прилику”, рекао јеМаксимовић.

Максимовић је дошао у Наполи из Торина у лето 2016.године, али се није изборио за место стандардног првотимца код Мауриција Сарија. За годину и по дана одиграо је само 10 мечева, пре него што је отишао на позајмицу у московски Спартак.

“Хвала Масиму Карери, било је добро тамо. Нисам дуго остао, али и то је ново искуство.  Руска лига је другачија, лично сам имао добро искуство, али нисмо баш имали резултате”. 

Бивши фудбалер Црвене звезде није заборавио ни са Сарија.

“Морам и њему да се захвалим. Када сам дошао у клуб, могао сам само да играм у систему са три дефанзивца. Да ли би могао да му се придружим у Челсију? Лепо ми је овде! Заиста немам шта лоше да кажем о њему. И моја породица је срећна у Напуљу. Хоћу да покажем да вредим”. 

Говорећи о саиграчима, Максимовић је истакао квалитете Калидуа Кулибалија.

“Он је најбољи дефанзивац на свету, али морам да се захвалим и Раулу Албиолу, јер ми је много помогао искуством. Имамо добру одбрану, разумемо се и драго ми је што играм са овим момцима”.

Српски дефанзивац објаснио је и шта је то донео Анчелоти у Наполи.

“Најважнији је тај његов менталитет. Ово је права средина за освајање Скудета, то би било остварење сна. Имамо јаку екипу и можемо да се боримо за трофеј. Анчелоти је дошао пре шест месеци и од почетка је говорио о томе колико је важна група. Раније то није био случај”.

Тренутно лидер Серије А, Јувентус има осам бодова више од Наполитанаца.

“Шеф је истакао да је потребно време да би направили нешто важно. Осам бодова је велика разлика и много је посла пред нама. Али, ако не освојимо Скудето ове сезоне, а Анчелоти остане, борићемо се опет за трофеј”, закључио је Максимовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар