Maksimović: Kao da sam se ponovo rodio!

Dolazak Karla Ančelotija baš je "legao" srpskom defanzivcu.

Fudbal 02.12.2018 | 18:00
Maksimović: Kao da sam se ponovo rodio!
Nikola Maksimović blista u poslednje vreme u dresu Napolija, a u razgovoru sa lokalni radio Kis Kis kaže da se preporodio kada je u klub došao Karlo Ančeloti.

“Posle šestomesečne pozajmice pojavila se šansa da nađem svoje mesto ovde. Odmah smo se dobro razumeli Anćeloti i ja. Shvatio sam šta hoće, naporno sam radio da bi iskoristio ovu priliku”, rekao jeMaksimović.

Maksimović je došao u Napoli iz Torina u leto 2016.godine, ali se nije izborio za mesto standardnog prvotimca kod Mauricija Sarija. Za godinu i po dana odigrao je samo 10 mečeva, pre nego što je otišao na pozajmicu u moskovski Spartak.

“Hvala Masimu Kareri, bilo je dobro tamo. Nisam dugo ostao, ali i to je novo iskustvo.  Ruska liga je drugačija, lično sam imao dobro iskustvo, ali nismo baš imali rezultate”. 

Bivši fudbaler Crvene zvezde nije zaboravio ni sa Sarija.

“Moram i njemu da se zahvalim. Kada sam došao u klub, mogao sam samo da igram u sistemu sa tri defanzivca. Da li bi mogao da mu se pridružim u Čelsiju? Lepo mi je ovde! Zaista nemam šta loše da kažem o njemu. I moja porodica je srećna u Napulju. Hoću da pokažem da vredim”. 

Govoreći o saigračima, Maksimović je istakao kvalitete Kalidua Kulibalija.

“On je najbolji defanzivac na svetu, ali moram da se zahvalim i Raulu Albiolu, jer mi je mnogo pomogao iskustvom. Imamo dobru odbranu, razumemo se i drago mi je što igram sa ovim momcima”.

Srpski defanzivac objasnio je i šta je to doneo Ančeloti u Napoli.

“Najvažniji je taj njegov mentalitet. Ovo je prava sredina za osvajanje Skudeta, to bi bilo ostvarenje sna. Imamo jaku ekipu i možemo da se borimo za trofej. Ančeloti je došao pre šest meseci i od početka je govorio o tome koliko je važna grupa. Ranije to nije bio slučaj”.

Trenutno lider Serije A, Juventus ima osam bodova više od Napolitanaca.

“Šef je istakao da je potrebno vreme da bi napravili nešto važno. Osam bodova je velika razlika i mnogo je posla pred nama. Ali, ako ne osvojimo Skudeto ove sezone, a Ančeloti ostane, borićemo se opet za trofej”, zaključio je Maksimović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar