Враћа се Монтела?!

Легендарни нападач је први избор ако оде актуелни тренер.

Фудбал 03.12.2018 | 17:45
Враћа се Монтела?!
Пожар у Роми би могао да гаси Винћенцо Монтела. Незадовољство у Риму је све веће, а цех би могао да плати тренер Еузебио ди Франческо.

Некадашњи везиста Вучице је у првој сезони успео да Рому доведе до полуфинала Лиге шампиона, да обезеди треће место у Серији А, али је ове сезоне под паљбом критика због нешто слабијих резултата. Иако је обезбедио пласман у осмину финала Лиге шампиона, замерају му се слаби резултати у Серији А. Рома је тек седма табели, али за четвртопласираним Лацијем касни само четири бода. Ипак, Ди Франческу се љуља клупа…

Пресудан би могао да буде наредни дерби против Интера. Ако Рома изгуби, велике су шансе да ће популарни Дифра добити октаз. У том случају ће бити потребна хитна замена, а у први план је искочиле име некадашњег миљеника навијача Винћенца Монтеле.

Он је и поечо тренерку каријеру у Роми. Прво као трнер млађих категорија, а потом као привремено решење после отказа Клаудију Ранијерију. Ипак, задржао се само неколико месеци пошто је нови власник клуба решио да за нову сезону доведе Луиса Енрикеа. Монтела је касније радио у Катанији, Фиорентини, Сампдорији, Милану и Севиљи коју је прошле сезоне довео до четвртфинала Лиге шампиона, али је убрзо добио отказ.

Пре Монтеле се као први кандидат да наследи Ди Франческа помињао португалски стратег Пауло Соуза, али је он тренутно ближи опцији да наследи Марка Хјуза у Саутемптону.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар