Vraća se Montela?!

Legendarni napadač je prvi izbor ako ode aktuelni trener.

Fudbal 03.12.2018 | 17:45
Vraća se Montela?!
Požar u Romi bi mogao da gasi Vinćenco Montela. Nezadovoljstvo u Rimu je sve veće, a ceh bi mogao da plati trener Euzebio di Frančesko.

Nekadašnji vezista Vučice je u prvoj sezoni uspeo da Romu dovede do polufinala Lige šampiona, da obezedi treće mesto u Seriji A, ali je ove sezone pod paljbom kritika zbog nešto slabijih rezultata. Iako je obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, zameraju mu se slabi rezultati u Seriji A. Roma je tek sedma tabeli, ali za četvrtoplasiranim Lacijem kasni samo četiri boda. Ipak, Di Frančesku se ljulja klupa…

Presudan bi mogao da bude naredni derbi protiv Intera. Ako Roma izgubi, velike su šanse da će popularni Difra dobiti oktaz. U tom slučaju će biti potrebna hitna zamena, a u prvi plan je iskočile ime nekadašnjeg miljenika navijača Vinćenca Montele.

On je i poečo trenerku karijeru u Romi. Prvo kao trner mlađih kategorija, a potom kao privremeno rešenje posle otkaza Klaudiju Ranijeriju. Ipak, zadržao se samo nekoliko meseci pošto je novi vlasnik kluba rešio da za novu sezonu dovede Luisa Enrikea. Montela je kasnije radio u Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu i Sevilji koju je prošle sezone doveo do četvrtfinala Lige šampiona, ali je ubrzo dobio otkaz.

Pre Montele se kao prvi kandidat da nasledi Di Frančeska pominjao portugalski strateg Paulo Souza, ali je on trenutno bliži opciji da nasledi Marka Hjuza u Sautemptonu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar