Мурињо: Могу и ја да стојим на голу као Де Хеа!

Фелаини није Марадона, Алексис завршио годину! Португалац расположен после пласман у осмину финала Лиге шампиона.

Фудбал 01.12.2018 | 08:45
Мурињо: Могу и ја да стојим на голу као Де Хеа!
Жозе Мурињо је још једном успео да се извуче. Голом у надокнади времена против Јанг Бојса је увео Манчестер Јунајтед у осмину финала Лиге шампиона и бурном реакцијом приликом славља показао колико му је битно.

Португалац је једва дочекао да одговори дужебрижницима и да ликује због победе. Сада га чека гостовање Саутемптону који је у кризи. Победа у надокнади времена је подигла морал у екипи. За којиМурињо тврди да је увек на високом нивоу.  

“Нико не може да се жали на наш менталитет, жељу и мотив. Не видим да су неки тимови у земљи и иностранству победили толико мечева у накдокнади времена као ми. Само у Лиги шампиона смо освојили четири бода у надокнади времена. Такође и у Премијер лиги против Борнмута, Њукасла и не можемо да се жалимо на тај сегмент игре. Стално се присетим гола који смо примили прптив Челсија и који нисмо заслужили. Исто тако су и дати голови у надокнади времена посебни и доносе самопоуздање”, рекао је Мурињо.

Зашто се Манчестер Јунајтеду дешавају осцилације?

“Зависи. Осећам да у неким утакмицама почнемо без довољно интензитета. Без емоција и агресије какве желим од мог тима. Али у неким случајевима, кренемо на тај начин. Тако је било против Јанг Бојса и тада сам имао осећај да ћемо после 10 минута водити 2:0. Али некада вам недостаје ефикасност. Нисмо користили шансе, а рани гол у оваквим мечевима потпуно мења ток утакмице. Јанг Бојси се не би бранили онако како су се бранили цео меч да су после 10 минута губили 0:2. Дакле, некада је у питању приступ, а некада ефикасност. То је понекад збуњујуће јер сав наш рад се заснива на јаком старту и агресивности од поечтка меча”.  

Да ли осам утакмица у децембру могу да преокрену сезону?

“Да, рекао сам то и пред Кристал Паласа јер је по мени то био почетак тог периода иако је био новембар. Изгубили смо тада два бода која сада морамо да накдонадимо. Имаћемо и меч Лиге шампиона, с тим што ће то бити другачији меч Лиге шампиона па можемо да се фокусриамо на Премијер лигу. Желимо да поправимо позицију на табели, да смањимо заостатак у односу на водећу четворку и да осетимо мирис тих позиција. Али и свима осталима ће бити потребни бодови , тако да не идемо у Саутемптон као да је победа потребна само нама. Сви имају мотив и неће нам бити лако”.

Мурињо је потврдио да би против Саутемптону могао да дебитује новајлија Далот који је летос дошао из Порта.

“Спреман је. Имао је повреду, операцију, она другу повреду у ререзентацији када је требало да заигра за нас… Сада је у тренингу већ две недеље и мислимо да је спреман да заигра”.

Засметале су му оцене после Јанг Бојса да је Давид де Хеа спасао Манчестер Јунајтедом сјајаном одбраном на 0:0.

“И ја могу да стојим на голу и додајем лопту као Давид. Свеједно да ли бранимо ја или Давид када имамо нула одбрана и нула шутева у оквир гола. Зато не причајте како је то била чудесна Де Хеина партија. Била је то партија без оцене у којој је имао само једну врхунску одбрану какве најбољи голмани света праве. Ни против Кристал Паласа није пипнуо лопту. Али када треба да пипне лопту, онда је најбољи на свету. Наравно да жели да остане, наравно да и ја желим да остане. Јер, он је играч потребног нивоа за Манчестер Јунајтед. Потребни су нам најбољи на свету да бисмо били прави Манчестер јунајтед. А Де Хеа је један од њих. Сви желимо да остане, а његов менаџер није онај тип манипулатора као остали агенти. Сада је на клубу и играчу да договоре услове уговора. Имамо осећај да ће се то све добро завршити”.

Дотакао се и јунака победе против Јанг Бојса – Маруана Фелаинија.

“Мислим да сада добија признање које је раније заслужио. Док ја нисам дошао, људи му нису давали заслуге које су му припадале. Сви знамо да он није Марадона. Али сви знамо ко је Маруан и шта он може. Прошле сезоне, а поготово ове сезоне, ради неке ствари које нападачи не могу да одраде. А то је постизање важних голова.  Познајем га јако добро и знам шта је у стању да уради и на којим позицијама може да игра. Ове сезоне сте га гладали као трећег штопера против Барнлија, али и као нападача у многим ситуацијама. Гледали сте га и као “осмицу” што је позиција у којој се најбоље осећа. Подједнако нам је битан у оба шеснаестерца”.

Најавио је и дужу паузу за Алексиса Санчеза.

“Нисмо још урадили све прегледе. Он је искусан играч и зна каква врста повреде је у питању. По мом искуству, начин на који се десила повреда и врисак који сам тада чуо, говоре да га чека дуга пауза. То није она лагана мишићна повреда после које је играч спреман за десетак дана. Алексис и ја осећамо да је у питању агресивнији степен повреде. Не бих да нешто тврдим, али чини ми се да Санчез неће више играти ове године”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар