СЛС: Звезда чека Вождовац, Партизан се "свети" Младости!

Од петка до недеље играће се утакмице 18. кола домаће Суперлиге.

Фудбал 30.11.2018 | 17:30
СЛС: Звезда чека Вождовац, Партизан се "свети" Младости!
Првог децембарског викенда на програму су мечеви 18. кола Суперлиге Србије, која ће се у финишу јесење полусезоне играти прилично интензивним ритмом.

Већ идуће среде играће се ванредно 19. коло, а потом још два редовна, тако да клубови оду на паузу 15. децембра.

Црвена звезда и Раднички прошле недеље су ремизирали у дербију, што је Партизан искористио да приђе Нишлијама на два бода заостатка и истакне кандидатуру за друго место. Близу је и Чукарички, који се налази у серији од три победе, као и црно-бели.

Најдужу активну серију тријумфа има Напредак (четири меча), док је "фењераш" Динамо из Врања поражен у пет мечева заредом.

На победу најдуже чека Рад - осам кола, колико је одиграно од 22. септембра и "минималца" у сусрету са Мачвом на Бањици (1:0).

Што се тиче предстојеће рунде...

Звезда после тек другог ремија у актуелном шампионату, а након тога и психофизичког пражњења на гостовању у Напуљу, дочекује Вождовац, који би у случају пораза и неповољних исхода других утакмица могао чак да се нађе у зони испадања.

"Змајеви" су на стадиону "Рајко Митић" извукли реми пре нешто више од четири године, а после фамозне победе (3:2) на свом "крову", којом су претпрошле сезоне Партизану омогућили да освоји титулу, изгубили су од Звезде четири пута узастопно.

Драган Аничић је половином октобра доведен из Мачве као велико тренерско појачање, али екипа је са њим на клупи освојила само пет од могућих 18 бодова!

Владан Милојевић имао је пред Наполи много проблема са повредама играча, али за очекивати је да било која комбинација коју одреди за недељу увече, буде довољно јака да освоји три бода против "малог" градског ривала.

Партизан у суботу поподне гостује у Лучанима, екипи Младости, коју је последњих година готово редовно побеђивао. Изузетак је направљен летос у Хумској 1, када су изабраници Ненада Миловановића извукли нерешен исход (0:0). Било је то одмах после смене Мирослава Ђукића и именовања Зорана Мирковића за новог шефа струке, с тим да је екипу на тој утакмици водио Жарко Лазетић.

Младост ове сезоне или побеђује (пет пута) или губи (три пута) када игра као домаћин, ремизирала није још ниједном.

Коло отвара меч ОФК Бачке и захукталог Напретка предвођеног старим тренерским вуком Милорадом Косановићем, већ у петак од 18.00.

Другопласирани Раднички у суботу гостује Динаму на неутралном терену у Сурдулици, док ће окршај Мачве и Чукаричког спојити један од најнеефикаснијих (девет голова) и други најефикаснији (33 гола) напад у Србији, после Звездиног.

Земуну је победа над Радником неопходна за бег из "доњег дома", Рад - Војводина је судар прволигаша још из периода СФР Југославије, у оваквој лиги би требало да буде једна од "звучнијих" утакмица, али проблем је у томе што су и једни и други већ неколико година доста далеко од позиција на којима би желели да буду...

ПАРОВИ 18. КОЛА:

петак

Бачка - Напредак 18.00 (Арена спорт 1)

субота

Рад - Војводина 13.00
Земун - Радник 13.00
Мачва - Чукарички 15.00
Младост - Партизан 15.30 (Арена спорт 1)
Динамо - Раднички 18.00
Пролетер - Спартак 18.00

недеља

Црвена звезда - Вождовац 18.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда 47, Раднички 38, Партизан 36, Чукарички 35, Напредак 31, Младост 25, Пролетер 24, Војводина 22 (плеј-оф), Радник 18, Мачва 17, Вождовац 16, Бачка 16, Спартак 15, Рад 15, Земун 14, Динамо 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар