SLS: Zvezda čeka Voždovac, Partizan se "sveti" Mladosti!

Od petka do nedelje igraće se utakmice 18. kola domaće Superlige.

Fudbal 30.11.2018 | 17:30
SLS: Zvezda čeka Voždovac, Partizan se "sveti" Mladosti!
Prvog decembarskog vikenda na programu su mečevi 18. kola Superlige Srbije, koja će se u finišu jesenje polusezone igrati prilično intenzivnim ritmom.

Već iduće srede igraće se vanredno 19. kolo, a potom još dva redovna, tako da klubovi odu na pauzu 15. decembra.

Crvena zvezda i Radnički prošle nedelje su remizirali u derbiju, što je Partizan iskoristio da priđe Nišlijama na dva boda zaostatka i istakne kandidaturu za drugo mesto. Blizu je i Čukarički, koji se nalazi u seriji od tri pobede, kao i crno-beli.

Najdužu aktivnu seriju trijumfa ima Napredak (četiri meča), dok je "fenjeraš" Dinamo iz Vranja poražen u pet mečeva zaredom.

Na pobedu najduže čeka Rad - osam kola, koliko je odigrano od 22. septembra i "minimalca" u susretu sa Mačvom na Banjici (1:0).

Što se tiče predstojeće runde...

Zvezda posle tek drugog remija u aktuelnom šampionatu, a nakon toga i psihofizičkog pražnjenja na gostovanju u Napulju, dočekuje Voždovac, koji bi u slučaju poraza i nepovoljnih ishoda drugih utakmica mogao čak da se nađe u zoni ispadanja.

"Zmajevi" su na stadionu "Rajko Mitić" izvukli remi pre nešto više od četiri godine, a posle famozne pobede (3:2) na svom "krovu", kojom su pretprošle sezone Partizanu omogućili da osvoji titulu, izgubili su od Zvezde četiri puta uzastopno.

Dragan Aničić je polovinom oktobra doveden iz Mačve kao veliko trenersko pojačanje, ali ekipa je sa njim na klupi osvojila samo pet od mogućih 18 bodova!

Vladan Milojević imao je pred Napoli mnogo problema sa povredama igrača, ali za očekivati je da bilo koja kombinacija koju odredi za nedelju uveče, bude dovoljno jaka da osvoji tri boda protiv "malog" gradskog rivala.

Partizan u subotu popodne gostuje u Lučanima, ekipi Mladosti, koju je poslednjih godina gotovo redovno pobeđivao. Izuzetak je napravljen letos u Humskoj 1, kada su izabranici Nenada Milovanovića izvukli nerešen ishod (0:0). Bilo je to odmah posle smene Miroslava Đukića i imenovanja Zorana Mirkovića za novog šefa struke, s tim da je ekipu na toj utakmici vodio Žarko Lazetić.

Mladost ove sezone ili pobeđuje (pet puta) ili gubi (tri puta) kada igra kao domaćin, remizirala nije još nijednom.

Kolo otvara meč OFK Bačke i zahuktalog Napretka predvođenog starim trenerskim vukom Miloradom Kosanovićem, već u petak od 18.00.

Drugoplasirani Radnički u subotu gostuje Dinamu na neutralnom terenu u Surdulici, dok će okršaj Mačve i Čukaričkog spojiti jedan od najneefikasnijih (devet golova) i drugi najefikasniji (33 gola) napad u Srbiji, posle Zvezdinog.

Zemunu je pobeda nad Radnikom neophodna za beg iz "donjeg doma", Rad - Vojvodina je sudar prvoligaša još iz perioda SFR Jugoslavije, u ovakvoj ligi bi trebalo da bude jedna od "zvučnijih" utakmica, ali problem je u tome što su i jedni i drugi već nekoliko godina dosta daleko od pozicija na kojima bi želeli da budu...

PAROVI 18. KOLA:

petak

Bačka - Napredak 18.00 (Arena sport 1)

subota

Rad - Vojvodina 13.00
Zemun - Radnik 13.00
Mačva - Čukarički 15.00
Mladost - Partizan 15.30 (Arena sport 1)
Dinamo - Radnički 18.00
Proleter - Spartak 18.00

nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 18.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 47, Radnički 38, Partizan 36, Čukarički 35, Napredak 31, Mladost 25, Proleter 24, Vojvodina 22 (plej-of), Radnik 18, Mačva 17, Voždovac 16, Bačka 16, Spartak 15, Rad 15, Zemun 14, Dinamo 7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar