Хан долази на Косово због такси

Европски комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан 3. децембра путује на Косово како би са приштинским званичницима разговарао о уведеним тарифама на робу из Србије, најављено је у Европској комисији.  

Свијет 30.11.2018 | 14:25
Хан долази на Косово због такси
У Европској комисији наглашавају да ће фокус посјете бити на недавној одлуци косовских власти да наметну таксе на робу из Србије и БиХ.

– Комесар ће поновити став ЕУ, позвати на повалачење ових мјера и нагласити потребу за фокусирањем на поправљању добросусједских односа и регионалне сарадње што су принципи које су Косово и сви партнери са Западног Балкана прихватили – саопштено је у Комисији.

Планирано је да се комесар Хан у понедјељак састане са приштинским званичницима Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем и Кадри Весељијем као и са представницима опозиције. 

У Европској комисији за Тањуг су потврдили да је Јоханес Хан поводом наметнутих мјера од стране Приштине у контакту са лидерима и Београда и Приштине и да се разговара о хитној потреби смиривања ситуације и спуштања тензија.

Из ЕУ више пута су нагласили да су од власти у Приштини јасно тражили повлачење тарифа уведених на робу из Србије и БиХ.

Шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини затражила је укидање тарифа и у директном разговору са Хашимом Тачијем.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

30.11.2018 13:42

Долази да мало потпали..и да им казе да ни слуцајно их не укину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно тако

30.11.2018 14:58

Све те игранке су вец видјене. Европа као несто прица а све се пита Америка коју албанци и слусају. Па по њиховом наговору су и увели таксе. Који цинизам излази из уста харадинаја кад казе да нема етницких граница и да је Косово мултиетницко.

Name

кога фарба еу и сад

30.11.2018 16:31

Људи да хоце еу за пет минута укинуте таксе

Name

мј.

30.11.2018 19:54

Хаха.Иде по свој дио лове.Засто се сви доле из ЕУ,Америке и КФОР-а мијењају сваки 6-12 мјесеци.Морају сви у круг добити свој дио.Неби ваљало да само један добија.

ОДГОВОРИТЕ