Han dolazi na Kosovo zbog taksi

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han 3. decembra putuje na Kosovo kako bi sa prištinskim zvaničnicima razgovarao o uvedenim tarifama na robu iz Srbije, najavljeno je u Evropskoj komisiji.  

Svijet 30.11.2018 | 14:25
Han dolazi na Kosovo zbog taksi
U Evropskoj komisiji naglašavaju da će fokus posjete biti na nedavnoj odluci kosovskih vlasti da nametnu takse na robu iz Srbije i BiH.

– Komesar će ponoviti stav EU, pozvati na povalačenje ovih mjera i naglasiti potrebu za fokusiranjem na popravljanju dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje što su principi koje su Kosovo i svi partneri sa Zapadnog Balkana prihvatili – saopšteno je u Komisiji.

Planirano je da se komesar Han u ponedjeljak sastane sa prištinskim zvaničnicima Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem i Kadri Veseljijem kao i sa predstavnicima opozicije. 

U Evropskoj komisiji za Tanjug su potvrdili da je Johanes Han povodom nametnutih mjera od strane Prištine u kontaktu sa liderima i Beograda i Prištine i da se razgovara o hitnoj potrebi smirivanja situacije i spuštanja tenzija.

Iz EU više puta su naglasili da su od vlasti u Prištini jasno tražili povlačenje tarifa uvedenih na robu iz Srbije i BiH.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je ukidanje tarifa i u direktnom razgovoru sa Hašimom Tačijem.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

30.11.2018 13:42

Dolazi da malo potpali..i da im kaze da ni slucajno ih ne ukinu

ODGOVORITE
Name

Tacno tako

30.11.2018 14:58

Sve te igranke su vec vidjene. Evropa kao nesto prica a sve se pita Amerika koju albanci i slusaju. Pa po njihovom nagovoru su i uveli takse. Koji cinizam izlazi iz usta haradinaja kad kaze da nema etnickih granica i da je Kosovo multietnicko.

Name

koga farba eu i sad

30.11.2018 16:31

Ljudi da hoce eu za pet minuta ukinute takse

Name

mj.

30.11.2018 19:54

Haha.Ide po svoj dio love.Zasto se svi dole iz EU,Amerike i KFOR-a mijenjaju svaki 6-12 mjeseci.Moraju svi u krug dobiti svoj dio.Nebi valjalo da samo jedan dobija.

ODGOVORITE