Најава - ЕЛ: Двобој српских умова!

Пешић на Обрадовића у Барселони, Химки без Шведа на ПАО, Басконија прорадила од доласка Перасовића.

Кошарка 30.11.2018 | 16:15
Најава - ЕЛ: Двобој српских умова!
Свако коло - бар један класик. Због тога је Евролига добила потпуно нову димензију трансформацијом у лигашко такмичење.

После судара титана у окршају Реала и ЦСКА у Мадриду, десето коло елитног клупског такмичења доноси још један паклени сусрет. Барселона у Блауграни дочекује Фенербахче, где ће имати прилику да се свети за све поразе у блиској прошлости. Каталонски гигант већ у пет утакмица нема добитну комбинацију када је на другој страни тим Жељка Обрадовића, што даје посебну драж.

Последњи пут када је Барселона надиграла Фенербахче код куће играо се стари формат Евролиге. Сезона 2013/2014, Топ 16 фаза, а тада је Анте Томић издоминирао у убедљивом тријумфу (93:73). Била је то, сетиће се многи, Жоцова дебитантска сезона на клупи Фенера.

Томић ће и овог пута имати можда и кључну улогу у свом тиму, а против себе имаће Летећег Чеха - Јана Веселог. Биће то својеврсни дуел петог и другог најкориснијег играча Евролиге у овом тренутку. Иако су им стилови другачији, водиће жестоку борбу у рекету. Весели је играч који се ослања на сурове атлетске способности, снагу и осећај за скок, док је Томић прави техничар међу центрима, префињених покрета и као такав увек је велика претња по сваког ривала.

Не треба заборавити - Фенербахче је у серији од девет победа у свим такмичењима и пуних месец дана само пише рецке у тефтер, док је Барселона непоражена на свом терену ове сезоне, а сигурне победе над Олимпијом и Реалом убризгале су огромно самопоуздање у тим Светислава Пешића.

Јако је тешко предвидети шта би могло да се догоди, али реално је очекивати тесан меч. Пробајте са двојком и мање поена.

После најбољег старта евролигашке сезоне у последњој деценији, Ефес ће покушати да настави серију одличних игара и савлада тим који сада води његов бивши тренер - Велимир Перасовић. Ефес је нанизао седам победа у свим такмичењима и у сјајној је форми, а четири тријумфа на континенталној сцени у низу говоре колико је истанбулски клуб подигао ниво игре ове сезоне. У те четири утакмице, Ефес је убацио преко 90 поена три пута! Басконија игра боље откако је Перасовић дошао, али питање је да ли је то "боље" довољно за победу у Истанбулу.

Оно што је сигурно јесте да међусобни сусрети углавном доносе минимум 167 поена, што је био случај сваки пут у последње четири године. Играјте и сада плус, јер и Басконија воли офанзивну кошарку.

Химки се подигао у последња два кола, док Панатинаикос опет игра на моменте. Ћави Пасквал је под притиском и мора да победи, Химки жели да се укључи у трку за четвртфинале. Историја каже - ПАО није славио у Подмосковљу шест година, а како је руски представник без Алексеја Шведа, који ће одсуствовати четири недеље због поломљеног прста, чини се да бољи тренутак да се прекине низ неуспеха не постоји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар