Najava - EL: Dvoboj srpskih umova!

Pešić na Obradovića u Barseloni, Himki bez Šveda na PAO, Baskonija proradila od dolaska Perasovića.

Košarka 30.11.2018 | 16:15
Najava - EL: Dvoboj srpskih umova!
Svako kolo - bar jedan klasik. Zbog toga je Evroliga dobila potpuno novu dimenziju transformacijom u ligaško takmičenje.

Posle sudara titana u okršaju Reala i CSKA u Madridu, deseto kolo elitnog klupskog takmičenja donosi još jedan pakleni susret. Barselona u Blaugrani dočekuje Fenerbahče, gde će imati priliku da se sveti za sve poraze u bliskoj prošlosti. Katalonski gigant već u pet utakmica nema dobitnu kombinaciju kada je na drugoj strani tim Željka Obradovića, što daje posebnu draž.

Poslednji put kada je Barselona nadigrala Fenerbahče kod kuće igrao se stari format Evrolige. Sezona 2013/2014, Top 16 faza, a tada je Ante Tomić izdominirao u ubedljivom trijumfu (93:73). Bila je to, setiće se mnogi, Žocova debitantska sezona na klupi Fenera.

Tomić će i ovog puta imati možda i ključnu ulogu u svom timu, a protiv sebe imaće Letećeg Čeha - Jana Veselog. Biće to svojevrsni duel petog i drugog najkorisnijeg igrača Evrolige u ovom trenutku. Iako su im stilovi drugačiji, vodiće žestoku borbu u reketu. Veseli je igrač koji se oslanja na surove atletske sposobnosti, snagu i osećaj za skok, dok je Tomić pravi tehničar među centrima, prefinjenih pokreta i kao takav uvek je velika pretnja po svakog rivala.

Ne treba zaboraviti - Fenerbahče je u seriji od devet pobeda u svim takmičenjima i punih mesec dana samo piše recke u tefter, dok je Barselona neporažena na svom terenu ove sezone, a sigurne pobede nad Olimpijom i Realom ubrizgale su ogromno samopouzdanje u tim Svetislava Pešića.

Jako je teško predvideti šta bi moglo da se dogodi, ali realno je očekivati tesan meč. Probajte sa dvojkom i manje poena.

Posle najboljeg starta evroligaške sezone u poslednjoj deceniji, Efes će pokušati da nastavi seriju odličnih igara i savlada tim koji sada vodi njegov bivši trener - Velimir Perasović. Efes je nanizao sedam pobeda u svim takmičenjima i u sjajnoj je formi, a četiri trijumfa na kontinentalnoj sceni u nizu govore koliko je istanbulski klub podigao nivo igre ove sezone. U te četiri utakmice, Efes je ubacio preko 90 poena tri puta! Baskonija igra bolje otkako je Perasović došao, ali pitanje je da li je to "bolje" dovoljno za pobedu u Istanbulu.

Ono što je sigurno jeste da međusobni susreti uglavnom donose minimum 167 poena, što je bio slučaj svaki put u poslednje četiri godine. Igrajte i sada plus, jer i Baskonija voli ofanzivnu košarku.

Himki se podigao u poslednja dva kola, dok Panatinaikos opet igra na momente. Ćavi Paskval je pod pritiskom i mora da pobedi, Himki želi da se uključi u trku za četvrtfinale. Istorija kaže - PAO nije slavio u Podmoskovlju šest godina, a kako je ruski predstavnik bez Alekseja Šveda, koji će odsustvovati četiri nedelje zbog polomljenog prsta, čini se da bolji trenutak da se prekine niz neuspeha ne postoji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar